[125] no i się zaczęło

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak jak w temacie - Fiaciora dziś odstawiłem do blacharza.
Nie ma co ukrywać, że dźwignią remontu była stłuczka, której dopuścił się na mnie w lutym 2004 Pan z Astry =)
Auto będzie miało wymieniony pas przedni, tylny, drzwi od str pasażera z przodu (udało mi się znaleść nowe, nigdy nie montowane drzwi) tylne prawe i lewe, progi zewnętrzne i wewnętrzne, podproża oraz maskę.
Do tego będzie zmieniony lakier.
Autko będzie czarno - białe, tzn biały dach ze słupkami i czarna reszta. Do tego dojdą chromowane lusterka, "pochromowane" kierunkowskazy przednie i inne duperele.

Inne zdjęcia są w profilu oraz tutaj

Z braku laku zrobiłem sobie takie małe VT - żądna rewelacja, ot tak poglądowo.
Na nowo będą też pomalowane felgi =) Dwie już są oczyszczone z lakieru i jedna z nich mniej więcej wypoleroana na lustro. Wygląda to może i fajnie, ale utrzymanie tego w czystości graniczy z cudem.
Może wypoleruję tylko gwiazdę z tej felgi.
Pewnie będęwrzucał tutaj bierzące info o remonciku... coś mi się tak wydaje =))

[ wiadomość edytowana przez: schwepes dnia 2004-05-04 22:51:58 ]

no to ja juz sie nie moge doczekac mam nadzieje ze bedzie pieknie...

POZDRAWIAM

podoba mi sie ten pomysł WT..naprawde bardzo ładnie, świetnie wygląda z tym białym dachem..a w realu bedzie jeszcze lepiej..gratuluje pomysłu..

Vt mnie jakos nie przekonuje moze w realu bedzie lepiej faktycznie

jeśli masz już takie lusterka to zazdroszczę....
a jeśli jeszcze nie to SZUKAJ bo wyglądają bardzo OK

Ja dzisiaj jestem po nabyciu Felg i oddaniu tez oddalem do lakiernika - zobaczymy czeczun ktory szybszy lakiernik oczywiscie - ale jak moj bedzie looked to niespodzianka

Czeczun trzymam kciuki!Na pewno będzie bajerka niesamowita.Mam nadzieję,że Krzysiek-blacharz stanie na wysokości zadania i niebawem na drogach naszych pięknie dziurawych pojawi się nowa bestia na widok której społeczeństwo połamie szczęki od uderzania o chodnik Koncepcje lakierowania,jak zresztą wiesz uważam za zajerewelejebistą To będzie Fiacior a nie jakies plastikowe rozrzutniki szpachli

Pomysł z malowaniem ciekawy
Ja się jednak zdecydowałem na jednolity kolor - grafit metalik (zdjęcia niedługo wrzucę) - i zdecydowanie stwierdzam, że fiat dobrze wygląda w ciemnych barwach.

Co do jakiegokolwiek remontu - szczerze odradzam. Zaczyna się od paru rzeczy, a kończy na kapitalce. Co chwilę coś wyłazi.Mnie remont DFa totalnie wykończył finansowo, a wszystko miało być robione po minimalnych kosztach.

Lusterka w Twoim projekcie są jak najbardziej o.k. - sam takich szukam podobnie jak chromowanych przednich świateł (migacz+pozycyjne) oraz chromowanych klinów uszelek.

Życzę powodzenia w pracach z DFem - i tak na marginesie - jak możesz się jeszcze wycofać z tego remontu, to zrób to!

Cytat:
2004-05-04 20:33:37, Remias pisze:
Co do jakiegokolwiek remontu - szczerze odradzam. Zaczyna się od paru rzeczy, a kończy na kapitalce. Co chwilę coś wyłazi.Mnie remont DFa totalnie wykończył finansowo, a wszystko miało być robione po minimalnych kosztach.

z kas to znam... świeta prawda , sam swoja ZOSKE robie juz przez 6 m-cy, i troche mnie to wnerwia, "troche" kasiorki juz wlozylem, a przewidywalem mniej , no coz, teraz czekam na efekt koncowy, niedlugo czeka mnie malowanie, zobaczymy co z tego wyjdzie, wkoncu lato nadchodzi a fura by sie przydala

POZDRAWIAM

czeczun very nice .....
Ale nie lepiej by było inaczej to pomalowac ???

Ps. A moze by tak przejscie z czarnego w biały - kazdy zrobi ci to bez aerografu

Fajnie !. A może sam dach prysnac na biało (bez słupków albo przynajmniej bez przednich) zeby wyszło coś a'la Mini Cooper ?

Czeczun ja proponowałbym słupki A i B pomalowac na czarno i tylko tylny slupek C zostawic biały... wydaje mi sie ze tak byloby lepiej A dach biały rowno z gorna linia szyb

Czeczun dawaj całego na czarno a felgi na lustereczko i bedzie taka bryka że jak następnym razem sie spotkamy na poligonie to nam wszystkim szczeny opadną

no brawo czeczun teraz zobaczymy kto wczesniej pospawa auto i polakieruje ;p
http://www.mobile.de/SIDeXcLczT3uzaNis57bMgbhw-t-vaNexlCsAsK%F3P%F3R~BmSB10LsearchPublicJ1083705739A1LsearchPublicCCarW-t-vctpLtt~BmPA1A1B20A3k-t-vMkMoSm_X_xsO~BSRA6D8800D1300D1300A2A0A0/cgi-bin/da.pl?bereich=pkw&id=11111111136072214&top=2& tu masz cos do porownania -> prawie taki jak moj tylko w lepszym stanie

tez myślałem przez chwile ze może by jak w mini tylko dach na biało, ale to nie bedzie ładne be słupek tylny jest za szeroki..mini ma oddzielony dach od słupków i wtedy to wygląda znacznie lepiej..

no no czeczun

glupio mi

nie sluchaj nikogo rob po swojemu oddzielanie slupkow przy dachu to kila a z reszta zrobisz jak uwazasz

podoba mi sie jak cholera

mala sugestia: tym felom brakuje rantu

czeczun coś nie jestem przekonany do tej kolorystyki w MRze. W klasyku na którym się wzorujesz wyglądało to zupełnie inaczej, głównie przez chromy. Kierunki, atrapa, listwy. Ja bym proponował oliwkę taką jak ma kaovietz i biały dach. Albo możesz też wzororwać się na amerykańskim 124 - chodzi mi głownie o kolor i czerwona szachownica na dachu. Pomyśl o tym

Noo Czeczun..wedlug mnie koncepcja bardzo ciekawa tylko ze na czarnym kolorze widac caly brud dokladnie..ale co tam..wedlug mnie pomysl jest swietny...przejdz do jego realizacji pozdroowka

Moim zdaniem ciekawa koncepcja. Tylko ja osobiście bym na biało dał tylko dach i tylne słupki lub tak jak Ty + do tego jeszcze drzwi i przód od tych zagięc na nich

a macie jeszcze jakies inne koncepcje na pomalowanie DF??
Podobal by sie wam czerwony DF (lakier metalic) z czarna przednia maska nie wiem czy to bedzie pasowalo bo chce pozakladac jak najwiecej chromow ( wloty na slupkach bocznych chrom, zderzaki z klasyka, przednia atrapa chromowana, tylne lampy z klasyka i jeszcze pare innych).
Moze macie jakas fajna koncepcje na pomalowanie autka???