Wentylator [126]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Siema mam problem odnośnie wentylatora strasznie czaska i obija się na wolnych obrotach i podczas jazdy co może być do wymiany lub regulacji i jak się do tego dostać ??? dzieki za wszelkie info !!!

jedyne co mozesz zrobic to w zasadzie patrzec obracając w ktorym miejscu obciera i doginac wentylator albo oblachowanie

a jak sie poluźnił jest taka możliwosc ???

Jest taka możliwość. Najwyżej się zatnie I albo rozleci albo zablokuje silnik albo pastek strzeli.

ALbo poleci uszczelka papierowa trzymajaca wentylator bo poto ona jest .....
U mnie własnie papierowe uszczelki były 3 i wszystkie sie rozleciały jak zablokowało i od razu wiedziałem ze cos nie tak ... bo auto bardzo zwolniło - obroty zleciały jak głupie.
Niestety musiałem zmienic tez wentylator bo tamten sie zakleszczył i pogiał...

a jak z dojsciem do tego z której strony najlepeij ??

Jak z dojściem?? Najlepiej zdjąć altek wraz z przednią blachą. Najlepsze dojście i najwygodniej. Znam jednak agentów co robili to po zdjęciu górnej blachy i dostając się do śrub przez wlot do wentyla. Aaaa, nie zapomij o podkładkach gumowych. Baaardzo przedłużają żywotność "blaszaka".

Powodzenia

Cytat:
2004-06-05 20:56:49, CZUCZU pisze:
ALbo poleci uszczelka papierowa trzymajaca wentylator bo poto ona jest .....
U mnie własnie papierowe uszczelki były 3 i wszystkie sie rozleciały jak zablokowało i od razu wiedziałem ze cos nie tak ... bo auto bardzo zwolniło - obroty zleciały jak głupie.
Niestety musiałem zmienic tez wentylator bo tamten sie zakleszczył i pogiał...

Jakie papierowe, co ty znowu bulczysz??? Są gumowe wzmacniane w środku jakimiś włóknami, nigdy nie słyszałem o papierowych.

Krzemowy ile dasz jak pokaze foto papierowych ?? ??

Gumowe tez tam są.
Aha dzisiaj pojechałem pare razy kszlem w granicach 6 tys i wentylator znowu trze.
Chyba mnei kurwica telepnie dzieje sie to tylko powyzej 3 tys obrotów !!!!!
Aha prosiłbym o info co z tym zrobic.
Alternator nowy oska alternatora do której sie mocuje wentylator nówka !!!
Ile kosztuje wentylator i czy jego zmiana pomoze ????
Aha obudowy nowe i sa proste !!!!

[ wiadomość edytowana przez: CZUCZU dnia 2004-06-06 23:18:29 ]

tylko skrec na wszystkie srubki jak fabryka kazala bo jak tego nie zrobisz tooooo cos peknie i bedziesz mogl takie cos wyciagnac (dla porownania obok nowka )

Wszystkei srubki tzn???
Te do bloku tez ?????
Bo u mnei z tym ciezko ..... Jakos gwintów w głowicy nie mam ..... - do zrobienia.
Sama obudowa złozona ok była ..... Jutro pomecze sie w garazu.

jak nie skrecisz wszystkiego jak fabryka to predzej czy pozniej strzeli, wiec warto po planowaniu wszystkie otworki co sie przesuna wypilowac i tak samo nie ukrecac... ja moje blachy mam juz dosyc mocno pospawane

Cytat:
2004-06-06 23:46:10, ali_ pisze:
tylko skrec na wszystkie srubki jak fabryka kazala bo jak tego nie zrobisz tooooo cos peknie i bedziesz mogl takie cos wyciagnac (dla porownania obok nowka )

Skądś to znam 160 km od domu rozległo się dup i wentylator rozleciał się na 16 kawałków.

Ali jestes wielki.
Skreciłem do qpy porzadnie kazdą srubke i jak reka odjął..
pwoodem było brak srub 8ek w głowicy trzymajacyh blache - wykreciły sie s......