Lakierowanie zderzaka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Czym i jak pomalować czarną częśc przedniego zderzaka w Espero?

Po prostu czarna część została zmyta rozpuszczalnikiem . Okazało się ze zderzak jest cały zielony i ta warstwa jako utwardzana nie zeszła. Zeszła tylko czarna. W motipie nie mają takie lakieru żeby błył czarny i błyszczący

PS rozpuszczalnik nazywa się Novogum i używany jest do mycia z farby w poligrafii. Zasadniczego lakieru nie rusza w ogóle

[ wiadomość edytowana przez: pawol dnia 2004-06-09 13:44:19 ]

Mogę Ci jedynie poradzić żebyś zobaczył w D&W ul. Borowska 258
Wrocek --- Tam mają mieszalnie farb i na życzenie mogą Ci zrobić odpowiednią mieszankę wraz z podkładem pod gumę
(bo inaczej farba odpadnie) w formie spreju.

Ja tam brałem lakier bordo metalik do Esperaka i zrobili mi go w spraju

dokladnie.. kolega Armani ma rację...
farba jest mieszana z masą plastyczną i dopiero nakładana ponieważ zderzak pracuje i każda szpachla najzwyczajniej odskoczyła by od powierzchni w ciągu kilku dni

Cześć.

W czasie lakierowania tak elastycznego elementu jakim są zderzaki (w przypadku Esperaka) najważniejsza rzecz to dobry jakościowo podkład na plastik (którego nie należy tu "żałować")

Następnie, tj. po wyschnięciu podkładu nakładamy lakier bazowy (kolorek). W przypadku lakieru akrylowego zmuszeni jesteśmy wymieszać go z utwardzaczem oraz plastyfikatorem.

Jednak w momencie lakierowania "metaliciem" kładziemy kolorek (bez utwardzacza oraz innych "dodatków" a po wyschnięciu nakładamy lakier bezbarwny z utwardzaczem jak i plastyfikatorem.

Pozdrawiam - SpeedR