(126p) Powiedzcie mi bo zgłupiałem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
A bylo tak- Podjechałem dziś do mechanika zeby wyregulowal mi gażnik z analizatorem spalin. nim zaczoł to go zagajam ile moze u niego kosztować wymiana paska rozrządu bo juz zaczyna powoli dzwonić mi. a ten do mnie ze te nowsze maluchy (eleganty) nie mają łancuszka!!!

podziękowalem panu i pojechałem. Nie bedzie mi ktoś taki maluszka dotykał. Ale teraz sobie mysle- kurcze. echanik- fachowiec w koncu. Żyje z tego. Wiec moze mial racje? niiieeee. to nie mozliwe przeciez ale czemu w takim razie ten gostek tak powiedzial?

napisales najpierw "paska" potem "lancuszka"...moze jego tez sie zapytales o pasek???

pomyłka w tekscie oczywiscie. Jasne ze zapytalme sie go o łancuszek Przeciesz pasek nie dzwonił by mi hehe. Pomysleć ze ten pan dotknol by serca mojego autka..

tak sie młodych na praktyce w warsztacie nabiera ale sie dałeś . .
a ja rok temu szukałem przyczłapów do bulwersatora i do tej pory niewiem co to jest

dobrze ze ci sie 4 tłok nie spoznia;P

Cytat:
2004-06-08 20:04:14, Proiss pisze:
a ja rok temu szukałem przyczłapów do bulwersatora i do tej pory niewiem co to jest

Przyczłapka do Bulbulatora (z hydrogumonapawarką)

Co sie dalem? to raczej znak ze mechanik jakis glupawy jest bo przeciez od razu mu podziekowalem za wspolprace i stracil klienta przez to.

Cytat:
2004-06-08 20:04:14, Proiss pisze:

Na praktykach to może i tak, ale nie klientów. Koleś sie chyba z własnym kutasem na głowy pozamieniał. Cieniasy sa jeszcze nowsze od maluchów i jest Łańcuszek.
Mogłeś powiedzieć że ty masz łańcuszek drugiej generacji wytrzymujący ok 100tys km. I że pasek to szajs

No-dokladnie Masz racje. Albo ten koles sobie jaja zrobil albo faktycnzie taki zniego jełop i myślał to co powiedział .

A tak apropo- to co ile wymieniac ten łańcuszek w elegancie? co np. 100tyś czy dopiero wtedy gdy zaczyna dzwonić? No i ile to powinno kosztować w zakladzie.

Też bym podziękował takiemu mechanikowi.
Dlaczego sam nie zminisz łańcuszka, w sumie to prosta sprawa, a jeśli nie masz o tym zielonego pojęcie to polecam książeczke "Naprawa samochodów - Polski Fiat 126p" Autorzy: Z. Klimecki i J. Zembowicz.

Pozdrawiam

Cytat:
Przyczłapka do Bulbulatora (z hydrogumonapawarką)

a więc to naprawde istnieje niewiarygodne znalezisko

Sapi!! To ja tu z głodu zdycham i do baku nie mam co wlać a Ty do jakichś badziewiaków jeździsz?? Ratunku!!

Cytat:
A tak apropo- to co ile wymieniac ten łańcuszek w elegancie? co np. 100tyś czy dopiero wtedy gdy zaczyna dzwonić? No i ile to powinno kosztować w zakladzie.

nie co sto tysiecy tylko dopiero wtedy kiedy zacznie dzwonic czyli po 15 tysiącach pewnie

dlatego warto moim (i wielu ludzi ) zdaniem założyć łańcuszek od CC 700,gdyż jest wytrzymalszy i wykonany z lepszego materiału...

[ wiadomość edytowana przez: B_A_D dnia 2004-06-08 22:14:22 ]

Cytat:
2004-06-08 22:13:17, B_A_D pisze:
dlatego warto moim (i wielu ludzi ) zdaniem założyć łańcuszek od CC 700,gdyż jest wytrzymalszy i wykonany z lepszego materiału...

A pasuje bez zadnych przerobek? Sam lancuszek sie daje od CC700 czy caly zestaw czyli razem z dwoma kolkami zebatymi?

Cytat:
2004-06-08 20:53:04, _Szary pisze:

Mogłeś powiedzieć że ty masz łańcuszek drugiej generacji wytrzymujący ok 100tys km. I że pasek to szajs

no tu bym z Toba polemizowal bo i jeden i drugi ma swoje zalety i wady...

Cytat:
A pasuje bez zadnych przerobek? Sam lancuszek sie daje od CC700 czy caly zestaw czyli razem z dwoma kolkami zebatymi?

caly zestaw...

jak wyżej,zapomniałęm napisać poprzednio że wchodzi bez jakichkolwiek przeróbek

Cytat:
2004-06-08 22:22:08, lunatyk pisze:
Cytat:
2004-06-08 20:53:04, _Szary pisze:

no tu bym z Toba polemizowal bo i jeden i drugi ma swoje zalety i wady...

No ja oczywiście mam na myśli te nowe łańcuszki.
A dlaczego sądzisz że pasek jest lepsieszy??

lancuszek jest lepszy.teraz z powrotem zaczeli wkladac do nowych fur a to o czyms swiadczy.pasek ci peknie a lancuszek najpierw zacznie dzwonic-jest wytrzymalszy.wedlug producenta w malcu powinno sie zmieniac co 50tys.km
a ten mechanik nie proponowal ci szczek hamulcowyc posmarowac olejem zeby nie piszczaly?