Transport silnika kurierem lub poczta

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zdobylem wreszcie silnik do mojego 127 ale niestety pod warszawa a silnik musi dojechac do Tarnowa. Czy mial ktos okazje robic cos takiego? W cenniku Stolicy znalazlem ze jest to ok 100 + Vat, tylko ze to usluga transportu palety. Czy trzeba dostarczyc wlasna palete czy firma moze wypozyczyc? Moze inna usluga, jezeli tak to jaka?
Pomozcie bo jadac sam tez wydam 120-150 zl, spedze w samochodzie 8 godzin i bede 2 razy przejezdzal przez cala Warszawe... Naprawde mi sie nie chce... help!

za 122 zety to bym się nie zastanawiał tylko zamówił usługę. tylko się dowiedz czy to max koszt

wiesz moim zdaniem wolałbym jechac sam a co jak ci podesle jakis złom ??to bedziesz stratny duzo wiecej

Racja, na miejściu osobiście można sprawdzić co i jak, ponegocjować itp. Jak weżmiesz ziomala z dizlem albo gazem to ci może mniej niż kurier wyjdzie.

stary spoko spoko ja jechalem do poznania po 903

ponad 400 km w jedna strone ehehe

nie lam sie tylko dupa w kubel i jazda!

Hmm jestes pewny że Ci to wyśla kurierem ?? Bo mnie powiedzieli że tylko do określonej wagi i jeszcze ktoś musi włożyć kurierowi ten silnik do wozu bo sam sobie nie poradzi ...

a nie lepiej samemu przywiezc? przeciez z Tarnowa do krakowa jest jakies 80 km? daj komus na gaz i niech ci przywiezie

tylko że chyba silnik jeest w wa-wie!!
a to troszke jest..
miałem taką wycieczke ostatnio z olkusza do wa-wy i z powrotem,też po silnik
troszke kilosów jest(chyba z dojazdami do i z olkusza było coś ponad 800km troche)
ale ja bym tak w ciemno nie brał,chyba że jesteś pewien sprzedającego

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Cytat:
2004-06-14 21:18:38, mar125 pisze:
tylko że chyba silnik jeest w wa-wie!!
a to troszke jest..

niezauwazyłem

Cytat:
2004-06-14 21:11:42, Drag-On pisze:
jeszcze ktoś musi włożyć kurierowi ten silnik do wozu bo sam sobie nie poradzi ...

No co ty, kobitki z biedronki przeciągaja tonowe palety i nic nim nie jest

Zalezy jak sie umówisz z firmą.
DHl - Serwisco daje swoje palety ale to kosztuje dodatkowe 25 - 200 zł zaleznie od rozmiaru palety - chyba ze odbierasz 2 - 3 paczki tygodniowo to masz za free.
Ale pokrywa wysyłajacy zwykle.
Czasami inne firmy np stolica biora kaucje i chca od razu spowrotem palete - smieszna sytuacja jak ci przywioza 5 ton tarcz szlifierskich i mówia ze chca palete - wtedy mozna zasmiac sie debilom w twarz i powiedziec by sobie wzieli Raz jakis nowy chciał te tarcze wyładowywac - BIG LOL.

A co do wysyłki to poldek / kant na gaz i w 100 zł sie zmiescisz .

Dzieki za odzew. Sprzedajacy tez chce zebym przyjechal sam, ale mnie rozpajecza te 700 km a nie paliwo, bo mam dupowoz na gaz i za 110 zeta objade. Kumpel brata jedzie w czwartek do wawy i moze jego namowie zeby mi przywiozl, nie wiem tylko czy bedzie mial tyle miejsca w samochodzie (zwozi rzeczy z akademika).
Wlasciwie moglbym w ostatecznosci pojechac sam ale dzis padla mi fiesta i nie mam czym. No ale wobec niecheci wlasciciela do przesylki bede musial zalatwic to sam albo przez kumpli. Napisze jak sie sprawa rozwiazala, na pewno wezme ten silnik.

tak dla szczegolu
wymiary bez skrzyni na odpowiednich odcinkach podanych w niawiasach to:

długosc 53cm (ucho mocowania - docisk sprzegla)

szerokosc 43cm (kolektory wydechowy i filtro oleju - pompa i alternator)

wysokosc 59cm (miska olejowa - obudowa filtra powietrza)

jak chcesz wiesc lepszym autem to wez pod uwage ze mozesz je wybrudzic
zaden wlasciciel ci nei wysle poczta silnika (nikomu by sie nie chcialo)
pamietaj o sporzadzeniu odpowiedniej umowy i papierach
pozdro!

Nazik wkreciles juz ten silnik do malca,faktycznie przyjechal ful kilometrow malcem na mega glosnym tlumiku i rozwalonym sprzegle po silnik...i jeszcze wrocil...
Pozdr.

Yapko, tylko nie zapomnij o wiązce.

Krzemowy: zaraz przypomne bratu SMS'em, ale nie wiem czy gosc bedzie mial wiazke... On sam nie wie co ma

W ogole historia (jeszcze nie do konca) zakonczyla sie tak. Moj brat z kumplem wlasnie jada do Wa-wy po dziewczyne tego kumpla do akademika. Dostali wszelkie instrukcje i maja przywiezc silnik. Silnik to A-grupowa 900 z pucharowego CC, ma wloski walek i wyczynowe tloki, biore go z komputerem i kolektorem 4-2-1 za 1000 zl. Nawet jak trzeba bedzie wymienic pare zaworow albo pierscienie to i tak cena spoko. No i sa papiery.
W zwiazku z tym ze mam kompa, nasz projekt moze wystartowac troche pozniej, jezeli tylko silnik bedzie "gadal" z zewnetrzna pompa paliwa... Ale MSa mam zamiar uruchomic, chodzby po to zeby sie pobawic na hamowni albo zalozyc wieksza przepustnice. Po pierwsze to musze obejrzec kolo zebate...

Kołem się nie przejmuj, pracuję już nad tym. Co do pompki paliwa, to jak masz pompkę do wtrysku jednopunktowego i podłączysz plus do plusa(tak żeby ciśnienie było we wtryskiwaczu a nie w baku ) to będzie wszystko OK.

Co do pompki: licze na to
A co do kola to rewelacja, jezeli bedzie kolo to trzeba bedzie koniecznie wyprobowac zabaweczke... daj znac jak bedziesz gotowy
Nie wyslalem Ci zdjec kola, ale mniej wiecej gwozdzie 4-5 MM przytwierdzone do plastiku/drewna powinny dac ten sam efekt... W kazdym razie dziury sa 4-5 razy wieksze od "zebow".

PS. Wiazki nie bedzie niestety , musze podzwonic do kumpli z automobilklubu, oni wszyscy maja pelno gratow do CC/SC...
Chyba wiazka od 1,1 SPI podpasi.

Silnik jest juz u mnie w garazu. Wstepne ogledziny wykazaly ze ma komputer, kompletny wtrysk z pokrywa dolotu, CHLODNICE OLEJU , sprzeglo, kolektor 4-2-1 z sonda lambda, alternator,cewki itd. Brakuje wiazki el., czujnika polozenia walu i paru drobiazgow.
Pokrywa nad przepustnica jest cala czerwona i ozdobiona jest wielkim skorpionem . Cos mi sie wydaje ze jezeli kiedys pozbede sie tego silnika to na pewno bez tej pokrywy
Wlasciciel twierdzi ze silnik ciagnie od ok.3500 obr. a odciecie ma przy ok. 7000, moze to niestety byc silnik typowo wyscigowy co mnie akurat nie urzadza specjalnie bo bedzie jezdzil w KJSach/sprintach i z seryjna skrzynia od 127 moze dac nieciekawy duet. Zobaczymy na hamowni jakie beda wykresy i jak sie tym bedzie jezdzic, mam nadzieje ze w razie czego samo pogmeranie walkiem pozwoli poprawic dol bez ruszania chipa. Zobaczymy...

Lepiej znajdź tę wiązkę bo się za złącza nie wypłacisz. Zresztą niektórych nie da się kupić No, w Polsce się nie da...