| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
yapko F&F MEMBER Fiat 128 Tarnow/Krakow | 2004-06-14 19:22:09 Zdobylem wreszcie silnik do mojego 127 ale niestety pod warszawa a silnik musi dojechac do Tarnowa. Czy mial ktos okazje robic cos takiego? W cenniku Stolicy znalazlem ze jest to ok 100 + Vat, tylko ze to usluga transportu palety. Czy trzeba dostarczyc wlasna palete czy firma moze wypozyczyc? Moze inna usluga, jezeli tak to jaka?
Pomozcie bo jadac sam tez wydam 120-150 zl, spedze w samochodzie 8 godzin i bede 2 razy przejezdzal przez cala Warszawe... |
rogacek VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2004-06-14 19:25:34 za 122 zety to bym się nie zastanawiał tylko zamówił usługę. tylko się dowiedz czy to max koszt |
Hudy05 F&F Wolny Słuchacz :) Świętochłowice | 2004-06-14 20:12:00 wiesz moim zdaniem wolałbym jechac sam a co jak ci podesle jakis złom ??to bedziesz stratny duzo wiecej |
dooh F&F Sympatyk GM Korsa Gliwice | 2004-06-14 20:19:42 Racja, na miejściu osobiście można sprawdzić co i jak, ponegocjować itp. Jak weżmiesz ziomala z dizlem albo gazem to ci może mniej niż kurier wyjdzie. |
NAZIK F&F Sympatyk Clio 16s Kraków | 2004-06-14 20:24:13 stary spoko spoko ja jechalem do poznania po 903 ponad 400 km w jedna strone ehehe nie lam sie tylko dupa w kubel i jazda! |
Drag-On F&F Sympatyk Fiat 125p 1971 Kraków | 2004-06-14 21:11:42 Hmm jestes pewny że Ci to wyśla kurierem ?? Bo mnie powiedzieli że tylko do określonej wagi i jeszcze ktoś musi włożyć kurierowi ten silnik do wozu bo sam sobie nie poradzi ... |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2004-06-14 21:12:39 a nie lepiej samemu przywiezc? przeciez z Tarnowa do krakowa jest jakies 80 km? daj komus na gaz i niech ci przywiezie |
mar125 (M) Furious Moderator ![]() 124sc'74 , 125p'76 , ... sosnowiec | 2004-06-14 21:18:38 tylko że chyba silnik jeest w wa-wie!!
a to troszke jest.. miałem taką wycieczke ostatnio z olkusza do wa-wy i z powrotem,też po silnik troszke kilosów jest(chyba z dojazdami do i z olkusza było coś ponad 800km troche) ale ja bym tak w ciemno nie brał,chyba że jesteś pewien sprzedającego ----------------- "Fatalna Imitacja Auta Turystycznego" P.U.H. MARAKANT Transport samochodów / pomoc drogowa Poliwęglan do rajdówek |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2004-06-14 21:26:58
|
dooh F&F Sympatyk GM Korsa Gliwice | 2004-06-14 21:30:46
No co ty, kobitki z biedronki przeciągaja tonowe palety i nic nim nie jest |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-06-14 21:38:45 Zalezy jak sie umówisz z firmą.
DHl - Serwisco daje swoje palety ale to kosztuje dodatkowe 25 - 200 zł zaleznie od rozmiaru palety - chyba ze odbierasz 2 - 3 paczki tygodniowo to masz za free. Ale pokrywa wysyłajacy zwykle. Czasami inne firmy np stolica biora kaucje i chca od razu spowrotem palete - smieszna sytuacja jak ci przywioza 5 ton tarcz szlifierskich i mówia ze chca palete - wtedy mozna zasmiac sie debilom w twarz i powiedziec by sobie wzieli A co do wysyłki to poldek / kant na gaz i w 100 zł sie zmiescisz . |
yapko F&F MEMBER Fiat 128 Tarnow/Krakow | 2004-06-14 22:40:46 Dzieki za odzew. Sprzedajacy tez chce zebym przyjechal sam, ale mnie rozpajecza te 700 km a nie paliwo, bo mam dupowoz na gaz i za 110 zeta objade. Kumpel brata jedzie w czwartek do wawy i moze jego namowie zeby mi przywiozl, nie wiem tylko czy bedzie mial tyle miejsca w samochodzie (zwozi rzeczy z akademika).
Wlasciwie moglbym w ostatecznosci pojechac sam ale dzis padla mi fiesta i nie mam czym. No ale wobec niecheci wlasciciela do przesylki bede musial zalatwic to sam albo przez kumpli. Napisze jak sie sprawa rozwiazala, na pewno wezme ten silnik. |
NAZIK F&F Sympatyk Clio 16s Kraków | 2004-06-14 23:43:10 tak dla szczegolu
wymiary bez skrzyni na odpowiednich odcinkach podanych w niawiasach to: długosc 53cm (ucho mocowania - docisk sprzegla) szerokosc 43cm (kolektory wydechowy i filtro oleju - pompa i alternator) wysokosc 59cm (miska olejowa - obudowa filtra powietrza) jak chcesz wiesc lepszym autem to wez pod uwage ze mozesz je wybrudzic zaden wlasciciel ci nei wysle poczta silnika (nikomu by sie nie chcialo) pamietaj o sporzadzeniu odpowiedniej umowy i papierach pozdro! |
Krzemowy Fiat 126 Skoczów | 2004-06-17 10:26:43 Yapko, tylko nie zapomnij o wiązce. |
yapko F&F MEMBER Fiat 128 Tarnow/Krakow | 2004-06-17 11:28:39 Krzemowy: zaraz przypomne bratu SMS'em, ale nie wiem czy gosc bedzie mial wiazke... On sam nie wie co ma W ogole historia (jeszcze nie do konca) zakonczyla sie tak. Moj brat z kumplem wlasnie jada do Wa-wy po dziewczyne tego kumpla do akademika. Dostali wszelkie instrukcje i maja przywiezc silnik. Silnik to A-grupowa 900 z pucharowego CC, ma wloski walek i wyczynowe tloki, biore go z komputerem i kolektorem 4-2-1 W zwiazku z tym ze mam kompa, nasz projekt moze wystartowac troche pozniej, jezeli tylko silnik bedzie "gadal" z zewnetrzna pompa paliwa... Ale MSa mam zamiar uruchomic, chodzby po to zeby sie pobawic na hamowni albo zalozyc wieksza przepustnice. Po pierwsze to musze obejrzec kolo zebate... |
yapko F&F MEMBER Fiat 128 Tarnow/Krakow | 2004-06-17 13:33:32 Co do pompki: licze na to A co do kola to rewelacja, jezeli bedzie kolo to trzeba bedzie koniecznie wyprobowac zabaweczke... daj znac jak bedziesz gotowy Nie wyslalem Ci zdjec kola, ale mniej wiecej gwozdzie 4-5 MM przytwierdzone do plastiku/drewna powinny dac ten sam efekt... W kazdym razie dziury sa 4-5 razy wieksze od "zebow". PS. Wiazki nie bedzie niestety Chyba wiazka od 1,1 SPI podpasi. |
yapko F&F MEMBER Fiat 128 Tarnow/Krakow | 2004-06-19 15:07:46 Silnik jest juz u mnie w garazu. Wstepne ogledziny wykazaly ze ma komputer, kompletny wtrysk z pokrywa dolotu, CHLODNICE OLEJU Pokrywa nad przepustnica jest cala czerwona i ozdobiona jest wielkim skorpionem Wlasciciel twierdzi ze silnik ciagnie od ok.3500 obr. a odciecie ma przy ok. 7000, moze to niestety byc silnik typowo wyscigowy co mnie akurat nie urzadza specjalnie bo bedzie jezdzil w KJSach/sprintach i z seryjna skrzynia od 127 moze dac nieciekawy duet. Zobaczymy na hamowni jakie beda wykresy i jak sie tym bedzie jezdzic, mam nadzieje ze w razie czego samo pogmeranie walkiem pozwoli poprawic dol bez ruszania chipa. Zobaczymy... |
Krzemowy Fiat 126 Skoczów | 2004-06-20 12:33:05 Lepiej znajdź tę wiązkę bo się za złącza nie wypłacisz. Zresztą niektórych nie da się kupić |