[S] espero

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich..dawno mnie tu nie bylo..notoryczny brak czasu no i nieuzywanie esperaka sprawily ze zaniedbalem nasze forum..bije sie w piersi

anyway..espero sluzylo u mnie w domu wiele lat..jest od nowosci w naszych rekach..jezdzilem nim ja..ojciec..a od kilku miesiecy brat ktory swiezo zrobil prawko..i to jest gwozdz do trumny esperaka

nie bede sciemnial..
- samochod jest w oplakanym stanie blacharskim..nie dosc ze pordzewialy to jeszcze poprzycierany z kazdej strony..nadaje sie albo na zlom albo...dla kogos do wozenia ziemniakow tudziez do nauki jazdy dla osob bez kompleksow
- dodatkowo fotel kierowcy jest..no coz jak w espero po 10 latach bez renowcacji...
- zepsuty jest tez panel sterowania szybami od kierowcy
- w moim odczuciu magiel jest zuzyty..nie cieknie ale hmm..no uwazam ze ma luzy

ale samochod ma tez zalety..

- pomijajac blache to od nowosci jest u nas w domu..nigdy nie mial zadnego powaznego dzwona..wszystkie uszkodzenia to stluczki..wiec jest prosty..
- wszystkie czesci mechaniczne byly wymieniane na biezaco..caly czas jezdzi na oleju syntetycznym..i nigdy nie bylo zadnego druciarstwa..co sie psulo bylo wymienane na nowe
- ma instalacje gazowa
- ma dwa komplety opon, letnie maja jeden sezon zimowe po nablizszej zimie beda do wymiany..o ile samochod tego dozyje
- cala historia samochodu jest w archiwum tego forum

z suchych faktow to: rocznik '97, przebieg ~220kkm, kolor hmm taki grafit metalik wpadajacy w zielen..chyba 81L..najblizszy przeglad w grudniu

cena..sadze ze punkt wyjscia to 2000zł..nie wrzucam fotek bo..to trzeba zobaczyc i ewentualnie sie przejechac..tyle

kontakt do mnie albo na komorke 691 956 919 albo kuba.jasinski@gmail.com , napewno odpowiem szybciej niz jak ktos mi na priva na forum napisze.

Update poprzedniego posta

Espero nie doczekalo sprzedazy, brat mial stluczke na parkingu w arkadii, dostal prawy przedni blotnik, samochod na chodzie..jezdzi prosto..musze cos z nim zrobic ale nie mam pojecia co allegro??

Sprzedajac na czesci pewnie troche kasy bym za to dostal ale nie mam czasu checi i warunkow zeby sie w to bawic, chyba ze klubowicze kupia na spolke w kilka osob i sobie rozbiora
Samochod ma chociazby dosc niedawno wymienione felgi, zeszloroczne opony, prawie nowy tlumik i roczny katalizator, niepotluczone lampy, sprawny silnik, chlodnice, lusterka..

do powtornego uzycia nie nadaja sie w moim odczuciu tylko czesci blacharskie (korozja) i tapicerka..ogolnie wszystko po za blacha bylo robione na biezaco..nawet mechanizm wycieraczek z ramionami wymienilem w zeszlym roku bo mnie wkurzal..

nie wiem..moze macie jakis pomysl co z tym padlem zrobic?

Daj foty i ile za niego chcesz

Cytat:
2008-09-17 18:27:05, Rospur pisze:
Daj foty i ile za niego chcesz

foty wrzuce w wolnej chwili..nie mam teraz do tego glowy..ile za niego chce? z 800zl...no ale co? przyjedziesz po to z krakowa? malo w krakowie szrotow? wrzucilem ten post z mysla o warsiafce bo przy takiej kwocie to jezdzic pol polski wydaje mi sie oryginalnym pomyslem

Masz może taką ozdobną osłonkę między kierownicą a zestawem wskaźników ?
Złamała mi sie i głupio wygląda...
...osłonka której poszukuję jest od wersji z ...kolumną kierowniczą bez żadnej regulacji !!!!!
kolumny kierownicze z regulacją położenia miały inne osłonki ...które do mojej nie pasują. Różnice w ich budowie zaznaczyłem strzałką ! ...nigdzie takich nie mogę dostać

Darmowy hosting obrazków, zdjec, tapet, fotek.

Darmowy hosting obrazków, zdjec, tapet, fotek.

mam i tez mam popekana przy srubie mocujacej

ale powtarzam..to nie jest oferta poszczegolnych czesci z esperaka..NIE SPRZEDAJE NA CZESCI

poszukaj na allegro tej obudowy przeciez to nie jest rudno dostepna czesc

Szukam już od dawna.
Podobno nie ma bo jak były to nie było chętnych na nie i taka np. hurtownia jak polparts ...pokasowała wszystko co mieli.

Trochę się nie dziwię, bo ile było esperaków ze sztywną kierownicą ? ...pewnie niewiele

Wszystkie następne modele miały regulowaną kolumnę i tym samym inne osłonki - które są dostępne - za ok. 12 zł

Cytat:
2008-09-18 22:32:13, nawigator5 pisze:
Trochę się nie dziwię, bo ile było esperaków ze sztywną kierownicą ?

prawie wszystkie 1.5 nie maja regulacji

Cytat:
2008-09-18 22:32:13, nawigator5 pisze:
Trochę się nie dziwię, bo ile było esperaków ze sztywną kierownicą ? ...pewnie niewiele

Praktycznie wszystkie 1,5 czyli zdecydowana większość sprzedana w PL przez FSO.