| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
BartekN Miłośnik FSO FSO Atu/VW Passat St-ce/Lublin | 2004-06-14 13:17:31 nie sprzedawaj,taki rocznik mozna juz trafic za 8-9 tys.A zeby kupic dobre espero bedziesz musial drugie tyle dolozyc |
WFO Miłośnik FSO Caro1,6GLE i Caro+GSI Zielonka | 2004-06-14 13:17:31 Zdrajca, zdrajca !!!!!!!!!!!!! Zamieniać Poldka na coć innego?????? |
momik Miłośnik FSO Subaru Warszawa | 2004-06-14 13:18:23 Skoro silniczek jest bez uwag to zrób blacharkę i pyrgaj sobie Poldaskiem.
Tyle moich mądrości |
BartekN Miłośnik FSO FSO Atu/VW Passat St-ce/Lublin | 2004-06-14 13:30:31 Chyba mial gaz przywiazany do podlogi przez caly czas
|
![]() Radzio75 Polonez caro + Warszawa | 2004-06-14 13:43:02 Wiecie nie wiem czemu tak szybko się skończył silnik ( w popszednim poldku zrobiłem 180tysi bez remontu ) podejżewam że kupiłem go z wadą silnika bo jak był zimny to klekotał jak diesel , mechanicy mówili że to szklanka i żebym to olał więc olełem a po 40 tysiach nagle zaczoł pracować jak disel non stop ( mechanik powiedział że najprawdopodobniej to luzy na korbwodzie cokolwiek to jest ) po wyjęciu silnika , zdjęciu głowicy ukazał się wyrżnięty tłok + cylinder o wałku lepiej nie mówić więc co miałem robić ?
Niestety zostałem wrobiony w remont silnika chcąc nie chcąc bo za te same pieniądze mogłem kupic nowy farycznie silnik ( bez głowicy) a na dodatek fachowcy robili go dwa razy po pomylili wałki i do plusa wpakowali ten od normalnego caro! Teraz już nie mam żadnego zaufania do warsztatów , chyba że macie jakieś miejsca w Wawie godne polecenia które nie robią poldków na odpier ... się. Lakiernik tez by się przydał.... |
BartekN Miłośnik FSO FSO Atu/VW Passat St-ce/Lublin | 2004-06-14 13:45:49 No to jak zrobiles silnik,zrob jeszcze blacharke i bedziesz smigal.Nie oplaca sie teraz sprzedawc Poldka,przynajmniej ja bym nie sprzedal |
CAr Ford Focus 1.4 16V Silniczek śmiga po lesie :) | 2004-06-14 13:49:12 Jeżelichodzi o lakiernik to musialbyś do mnie przyjechac(200km ponad). U mnie jest tak ze jak miałem DZWON |
Makaveli Miłośnik FSO Opel Omega B 2.0 8v Warszawa | 2004-06-14 14:42:55 Wygląda na to że trafiłeś kiepski egzemplarz silnika... bywa...
"średnia krajowa" tych silników to chyba coś koło 150-180KKM A co do tych fachowców, to sie zgadzam - nikomu nie można ufać... niestety... |
t_kucyk Miłośnik FSO Peugeot 406 Toruń | 2004-06-14 15:11:09 Jeśli kolega może kupić Espero bez zadłużania się po uszy to czemu nie. Chociaż może warto poszukać czegoś w Niemczech - pare ładnych świeżo sprowadzonych (tablice celne) aut już widziałem Jeśli natomiast kolega ma się wpakować w długi to... po kiego diabła dokładać sobie stresów na codzień, jeździc Polonezem i tyle |
BartekN Miłośnik FSO FSO Atu/VW Passat St-ce/Lublin | 2004-06-14 15:30:57 Ale co on za taka kwote kupi Golfa III z 92,czy tez podobna Astre.To juz wole Espero,czy tez nowsza Nubire |
Maciek_938 Bydgoszcz | 2004-06-14 16:10:52 Jeżeli tyle kasy wpakowałeś już w to auto to wydaje mi się, że sprzedaż na chwilę obecną będzie nieopłacalna. Przecież korozja chyba nie zaatakowała auta na całej powierzchni ? Uważam, że warto zrobić blacharkę i pojeździć autem jeszcze kilka lat, a później kupić coś ciekawszego niż Espero.
Pozdrawiam |
![]() Radzio75 Polonez caro + Warszawa | 2004-06-14 16:27:14 Generalnie interesi mnie jeśli już przejście na Espero ( duży, tani w ekspoloatacji , dobrze złożony) za 14 tysi można już kupić ładny egzemplarz z klimką i lpg , więc tak się wacham bo jakbym teraz robił blacharę w poldziu to musiałbym iść na całość ( musiałoby to starczeć na 3 lata jazdy) czyli pomalować zderzak przedni oba błotniki w tym jeden wymienić, wymienić i pomalować nosek , wymienić i pomalować drzwi przednie ( bo od spodu je pomału łapie) dać reperaturki nadkoli tylnych jakby to zsumować to ile mnie to kosztuje 2000 tysie? |
![]() Mebig Miłośnik FSO Peugeot 307 Poznań | 2004-06-14 16:40:32 Sam miałem zaimar przesiaść sie na Espero w lutym, Rocznik 97, z 1.5 16V i 90KM, ale rodzice podjeli inna decyzje. Motywowali to czymś co dla mnie było bardziej atrakcyjne, tym że jak będą zmieniać auto dostane od nich ich samochód, czyli Nubire 2.0 CDX,, a le Poldzio i tak zostanie w rodzinie, bo brat ma go dostać, a jego auto pójdzie na sprzedarz. Ale do jeszcze odległe czasy, może tak koło zimy się to uda, najpierw pierwsza sprawa to założyć LPG do Nubiry.
A wracajac do tematu, jak masz na oku jakiś ładny egzemplarz Espero z małym przebiegiem to warto by sie zastanowić, ale warunek jeden, tylko silnik 1.5 16V bo 1.8 miał 5 KM więcej, 2.0 o 15KM więć po co płacić wyższe opłaty. |
Maciek_938 Bydgoszcz | 2004-06-14 18:02:59
I tutaj się wpełni zgadzam. A ponadto silniki 1.5 16V są również najbardziej popularne (gdyż występowały jeszcze w Nexii), więc i z częściami nie powinno być problemów. |
danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2004-06-14 18:37:23 Ja też się przymierzałem do espero-fajny samochód za rozsądne pieniądze.
Jednak w przypadku gdy masz od strony mechanicznej wszystko zrobione to teraz musisz zadbać o blachy i jeździć |
t_kucyk Miłośnik FSO Peugeot 406 Toruń | 2004-06-15 18:11:11
Jeśli ma to być auto dla dwóch osób to ja bez wahania brałbym Peugota 205 GTI Aha, i częsci zamienne od razu do bagażnika, ale autko fajne |
![]() Radzio75 Polonez caro + Warszawa | 2004-06-16 10:08:02 Dziękuję za odzew , po rachunku ekonomicznym i sumienia to chyba zostanę przy poldim ( bo dopłacać 7000zl żeby kupić espero z 96 lub 97 roku to chyba już z tego wyrosłem) zrobię mu po zimie gruntowny remont blacharki z wymianą drzwi włącznie i będę się nim bujał aż będzie mnie stać na coś 3 - 4 letniego ala nubira lub leganza ( chevrolet?) no chyba że w ciągu 8 miesięcy trafię poldka z 2000 roku w dobrym stanie ( który nie spotkał sie z tirem) i ma firmową klimkę ale takie auto trafia się raz na pół roku.... Zastanawiałem się też nad importem z UE ale za dobre espero trzeba tam dać tyle ile w Polsce więc bez sensu , no chyba że się kupi za 600 euro ale to są moim zdaniem ceny za egzemplarze zdezelowane ( bo jak wytłumaczyć to że ten sam rocznik kosztuje od 600 do 2000 euro?!) Autami UE zajmę się jak będę miał pensję jak w UE na razie mam jak na Białorusi .... |
momik Miłośnik FSO Subaru Warszawa | 2004-06-16 10:11:50
![]() |