MotoNews.pl
5 Silnik 78" ... :) (49922/27) - NT

Silnik 78" ... :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzisiaj potrzebowałem obrócić poldka, żeby stał drugą stroną w garażu, więc włożyłem akumulator z trucka i... silnik zaskoczył za trzecim dłuższym pociągnięciem stacyjki To niby nic takiego ale auto nie było odpalane od sierpnia (wtedy też o tym pisałem). I od razu mam pytanie: skrzynia wydaje się zbyt 'sucha' bo jechałem nim kawałek po okolicy (bez drzwi ale też się liczy ) i jak i co do niej wlać tzn gdzie jest jakiś otwór albo coś żeby uzupełnić smar, olej czy coś???

Cytat:
2004-05-20 16:03:11, michasmaniak pisze:
Dzisiaj potrzebowałem obrócić poldka, żeby stał drugą stroną w garażu, więc włożyłem akumulator z trucka i... silnik zaskoczył za trzecim dłuższym pociągnięciem stacyjki To niby nic takiego ale auto nie było odpalane od sierpnia (wtedy też o tym pisałem). I od razu mam pytanie: skrzynia wydaje się zbyt 'sucha' bo jechałem nim kawałek po okolicy (bez drzwi ale też się liczy ) i jak i co do niej wlać tzn gdzie jest jakiś otwór albo coś żeby uzupełnić smar, olej czy coś???

Michas wlew oleju jest z boku skrzyni,jest to dosyc karkolomne,ale mozna to obejsc,rozbiez wszystkie gumy na lewarku od biegow i powoli wlej tamtedy

Cytat:
Michas wlew oleju jest z boku skrzyni,jest to dosyc karkolomne,ale mozna to obejsc,rozbiez wszystkie gumy na lewarku od biegow i powoli wlej tamtedy

a co mam zdobyć żeby tam wlać?

o już wiem, spojrzałem w książkę a tam wszystko napisane

[ wiadomość edytowana przez: michasmaniak dnia 2004-05-21 07:29:46 ]

Olej do skrzyni biegów!!! Jakby co to mam i oddam za grosze skrzynię 4 do DF (włoską).

Proponuję Tutelę bo jak się zrobi zimno to docenisz jej zalety

Ja jeździć na Pennzoil

Tutela to jedyna rzecz dobra w fiace (bez urazy) myślę o Seicento

wiecie..kazdy ma swoj sprawdzony olej...

no ja nie.. tak se czytałem i sie zastanawiałem osochozi??

ale spoko my sie tu dopiero uczymy

Lej Hipol i najlepiej wez sobie duza strzykawke, i gumowy wezyk i troszke czasochlonne, ale idzie to zrobic, ja mam taka duza strzykawke gdzie litr w nia wchodzi i ma duzy tloczek wiec nie ma problemu, a z robieraniem gum to i tak potem wlewac od gory to przekichane, najlepiej na kanale

Tak się składa, że mam pompkę akwariową aquael - ciągnie 650 litrów/h więc powinna sobie dać radę z olejem

nie wime czy sie nei zamuli popmka....olej ma wieksza gestosc niz woda.....

No to widze ze koledzy chca zrobic z skrzyni biegow akwarium no tylko nie wiem czy trybiki bede plywaly tak jak rybki - ja tam leje hipol to znaczy kupilem wlalem i nie dolewam a co do oferty kolegi co do szkrzyni to ja takze mam taka fajna w garazu lezy od wloskiego kanciaka

nie no akwarium to moze nie...ale mala plywalnie dal trybow...

Z doświadczenia polecam Pennzoil. Skrzynia lepiej chodzi, ale co do długości to jeszcze się nie wypowiaam

Cytat:
2004-06-10 00:28:08, odiss_1812 pisze:
Z doświadczenia polecam Pennzoil. Skrzynia lepiej chodzi, ale co do długości to jeszcze się nie wypowiaam

Dlugości czego??

Wlewanie oleju koło lewarka to jest pestka!! Bez najmniejszego problemu!! Wystarczy tylko mieć lejek!!! A co do oleju to Hipol jest wystaczający i niedrogi bo 10zł za litr!!