| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-06-11 22:31:26 A więc postanowiłem się pochwalić, iż dzisiejszego dnia korzystając z wolnego popołudnia postanowiłem zająć się klimatyzacją w Nubirce Miałem na względzie full serwis, toteż czynności, które zostały wykonane, to... 1. Ściągnięcie starego czynnika chłodzącego z układu 2. Ściągnięcie starego oleju 3. Sprawdzenie szczelności 4. Napełnienie nowym czynnikiem 5. Dezynfekcja całego ukł. w celu pozbycia się nieprzyjemnego "smrodu" z kratek wentylacyjnych 6. Wymiana filtra przeciw - pyłkowego Swoją drogą, nie wiem co za kretyn kreuje ceny poszczególnych filtrów na naszym rynku Ceny filtrów powietrza do Nuby kształtują się na poziomie 10 czy 12 zł. (przynajmniej za tyle ostatnio kupowałem) a cena filtra kabinowego to... 49 zł. (cena bez zniżek) Z drugiej strony, biorąc pod uwagę "astronomiczny" przebieg Nubirki, ostatnim razem filtr ten wymieniałem 8 tyś. km. temu. Na załączonej poniżej fotce, widać jak wyglądał po tym przebiegu (co ja wdycham na codzień Naturalnie filterek zużyty vs. nowy - dla kontrastu
Ponadto przetestowałem nowy środek do odgrzybiania (dezynfekcji) ukł. klimatyzacyjnych firmy Xeramic (jedyne 50 zł. Póki co, wrażenia dość pozytywne. Sam środek, prezentuje się tak:
W końcu mam świeży i niecuchnący powiew zimnego powietrza w kabinie. Teraz muszę jeszcze przyciemnić windowsy, to wrażenia estetyczne się poprawią Pozdrawiam - SpeedR |
mcneo Espero, Impreza WRX ... Leżajsk Connecticut - USA | 2004-06-12 10:08:50 MAm pytanie - w Espero tez jest taki filtr?? |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2004-06-12 10:12:54 W Espero nie ma filtra kabinowego. |
Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2004-06-12 17:52:20 a moj tata nigd niewymienial filtru od klimy odkad ma samochod hheheh no i nawet go nieczyscil |