[DOHC] Rozrusznik do 2.0

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam pytanko gdzie moge dostac rozrusznik do fiata 132???
zjezdzilem wszystkie szroty w krakowie i nic nie znalazlem....
drugie pytanko to czy ewentualnie moza gdzies kupic sam BENDIX???
dzieki
POZDRAWIAM P.G.

[ wiadomość edytowana przez: Koot dnia 2008-03-15 20:54:29 ]
[ powód edycji: modyfikowałem tytuł ]

Jezeli ktos by cos wiedzial to bardzo bym prosil o kontakt na maila abarth125@op.pl
jeszcze raz dzieki

szukaj w ogłoszeniach w gazecie

widziałem jedno jakieś 2 tyg temu w Auto Giełdzie (jeżeli dobrze panietam)

mam mistrzostwo swiata. . rozruch do dohc mozna zrobic z rozruchu z DF i lady. jest troche przerobek ale dziala. mam taki wlozony u siebie. z DF bierzemy obudowe przykrecana do skrzyni a cala resztge z lady,trzeba troszke przeszlifowac bendiks ale wszystko dziala swietnie. najlepiej pasowac wszystko na sucho. tzn blok z walem i kolem skrecic a obudowa sprzegla i bawic sie wszystkim na stole.

..exactly..

Albo ze starego rozrusznika 132 bierzemy główkę (aluminiową) i resztę rozrusznika od łady. ZA 150 zł taki przerobiony można dostać na Strażackiej w Wawie.

Pytanie ???
Czy Rozrusznik od 131 (1.4), będzie pasował do 132 (2.0) ???

Są po tej samej stronie.

Bednix sam kupujesz bez żadnego problemu od ręki w sklepie z rozrusznikami. Koszt 60 PLN. We Wrocławiu są dwa (znam dwa ) takie sklepy. Jedyne co potrzeba to numer bendixa bity na jego czole - czyli najlepiej się zjawić w sklepie z rozrusznikiem.

A ja mam po prostu rozrusznik od Lady. A to wszystko za sprawa dzwona skrzyni z miejscem na rozrusznik po stronie wydechu.

Cytat:
2004-05-22 20:21:18, SCHIL pisze:
Pytanie ???
Czy Rozrusznik od 131 (1.4), będzie pasował do 132 (2.0) ???

Są po tej samej stronie.

Znacie może odpowiedz na to pytanie ??????

MAm dylemat co to za rozrusznik (DUCELLIER 534027A, O 12V - 1 C , MAde in France), miałem taki w moim bolidzie.

KiLeR napisał:
A ja mam po prostu rozrusznik od Lady. A to wszystko za sprawa dzwona skrzyni z miejscem na rozrusznik po stronie wydechu.

Leży mi w garażu właśnie taki zestaw który przenosi rozruch na prawą stronę w DOHC: włoski rozrusznik, dzwon(obudowa sprzęgła) a właściwie cała skrzynia IV bieg ( ma takie same gabaryty i wygląd jak standardowa skrzynia ze 132) całość z jakiegoś starego Fiata, miałem to skręcone razem z 1.6dohc.
Mogę to sprzedać, jak jest ktoś zainteresowany to zapraszam na priv