Gdzie gasnice w carinie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
byl watek o gasnicy w yariskach, ale w carince sprawa wyglada troche inaczej.
dzisiaj ogladalem corolke kolegi (E12) i tam mial fantastyczne miejsce - pod/przed fotelem pasazera. prkrecona do takiego uskoku w podlodze.
no to sprawdzam u siebie.. a tam ni ma. plasko. uskok jest ale dopiero z tylu fotela a to juz troche fatalne miejsce, bo szybciej bedzie wyciagnac ja z bagaznika
na razie lezy pod wykladzina w nogach pasazera... ale niejest to dobre rozwiazanie.
jakie patenty macie u siebie?

-----------------------

i druga sprawa od razu... jak sie dostac pod plastiki w srodkowym slupku - tym miedzy drzwiami. okazalo sie ze w tynich drzwiach jest tylko miejsce na glosniki, ale nie ma wyprowadzenia kabli. wiec jakos to trzeba tam pociagnac - na pewno trzeba sie bedzie pozbyc tych plastikow, zeby przeprowadzic kabelek przez ta gume do drzwi.
a nie chcialbym czegos rozwalic robiac to na sile!!!

Widzę, że robota wre przy nowym nabytku
Gaśnica pelenta się luzem po bagażniku, a słupków na szczęście nie musiałem rozbierać
Pozdro.

zaiste
jeszcze pare dni i podstawowe bedzie samochodzik juz doprowadzony do uzywalnosci
tylko najgorsze ze pod koniec czerwca czeka obrona mgr, a ja jeszcze pracy nie mam skonczonej.. i jakos tak se nie zapowiada.. bo jeszcze tyle do zrobienia w samochodzie ;D

o wilku mowa a wilk tuz tuz ja wczoraj zamontowałem gasnice pod przednim fotelem wrzuce fotki w weekend jak bede miał aparat gasnica sie elegancko trzyma nawet nie drgnie i super pasuje nawet jak sie fotel do końca rozsunie to bez problemu

a u mnie jest specjalne miejsce w bagażniku po lewej stronie przystosowane fabrycznie

Mój znajomy mechanik zrobił mi takie fajne klamry w bagażnku po prawej stronie (niedaleko od kluczy). Jest pionowo zapinana i praktycznie nie zajmujme miejsca.
Mogę go polecić, ale to w okolicach Tarnowa...

Ci co maja zalozone niech robia zdjecia
Ja niedawno kupilem sobie w norauto taka torbe na w kolorze wykladziny bagaznika przypinana na rzepy do podlogi i bocznej scianki kufra. Niby jest przeznaczona na banke z olejem ale ja w niej trzymam m. in. gasnice

no i gdzie te fotki???

ja zrobilem u kolesia w corollce:
gasnica w corolce wyglada TAK!
i tak samo chce zrobic u siebie w carince.
tylko w tym miejscu biegnie wentylacja chyba :|
ale cos sie wymysli. problem tylko w tym, ze gasniece mam bez wieszaka / uchwytu
gdzie mozna takie samo cos dostac???

[ wiadomość edytowana przez: little-turpe dnia 2004-06-09 17:43:58 ]

spoko fotki bede jutro

Cytat:
2004-06-03 21:01:27, Deeno pisze:
Ci co maja zalozone niech robia zdjecia
Ja niedawno kupilem sobie w norauto taka torbe na w kolorze wykladziny bagaznika przypinana na rzepy do podlogi i bocznej scianki kufra. Niby jest przeznaczona na banke z olejem ale ja w niej trzymam m. in. gasnice

mam ten sam patent - przy wyjeżdżaniu z salonu gaśnica turlała się po całym bagażniku.
Torba na rzepy rozwiązała problem, a przy okazji jest miejsce na apteczkę, rękawiczki i pare innych głupstw...null

Z moim bolidzie ASO zamocowali gaśnicę tuż przed fotelem pasażera. Trochę przeszkadza ale ponoć teraz nie montuje się gaśnic w bagażnikach - takie przepisy

panowie zdjecia dzis bedą tylko jak je włożyc na forum bo nie za bardoz wiem

Cytat:
2004-06-09 17:27:28, bisua pisze:
panowie zdjecia dzis bedą tylko jak je włożyc na forum bo nie za bardoz wiem

wrzuc np. na pbase.com i podaj link
albo na jakis inny serwer na ktory mozna wrzucac zdjecia

no dobra.. to ja zaczne jednak
juz ladnie zrobilem to co zrobic mialem.
gasnica ladnie przymocowana!

---> tutaj fotki <---

tylko uwaga, bo przed miejscem do ktorego jest przymocowana gasnica jest plastikowy tunel wentylacji - tak wiec lepiej chyba do tego nie przykrecac

aha - i pierwsza fotka to gasnica w nowej corolli wagon, reszta pochodzi z mojej carinki.

Udało się
oto link gasnica
w razie czego czekam na pytania na priv

Cytat:
2004-06-09 18:44:24, little-turpe pisze:
[...]
aha - i pierwsza fotka to gasnica w nowej corolli wagon, reszta pochodzi z mojej carinki.

Mam rozumieć, że przedziurawiłeś podłogę na wylot w miejscach wkrętów mocujących uchwyt ?
Pozdro.

Cytat:
Mam rozumieć, że przedziurawiłeś podłogę na wylot w miejscach wkrętów mocujących uchwyt ?
Pozdro.

hmm... teraz to juz nie wiem. ale wydaje mi sie ze nie.
tam jest cos takiego: _|-----|_ wiec podejrzewam, ze pod tym jest druga warstwa... powiedz, ze sie nie myle, no powiedz

no i poza tym ta wypustka do ktorej przykrecalem jest taka sama jak w tamtej corolli - a tam gasnica byla zamontowana w tym miejscu fabrycznie!

[ wiadomość edytowana przez: little-turpe dnia 2004-06-10 07:52:28 ]

Cytat:
2004-06-03 17:28:08, CarinaGTI pisze:
a u mnie jest specjalne miejsce w bagażniku po lewej stronie przystosowane fabrycznie

Ja też mam takie miejsce w bagażniku po lewej stronie. Jest to wnęka na lewej ścianie bagażnika ale służy do umieszczenia apteczki a nie gaśnicy.