| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-03-24 11:48:10 a więc zaczynam robic głowice od kwietnia w swoim Fiacie. I teraz co zrobic jak zrobic zeby nie zepsuć, i zeby poczuc efekty Kosa swego czasu wspominal ze mozna zastosowac zawory wydechowe od Poloneza GSI ( czy będa pasować idealnie ? ) od czego ssacę, jak przygotować zawory oraz komore spalania. Czy poszerzać kanały w glowicy przy seryjnym gaźniku? Ile bezpiecznie splanować, chciałem zaznaczyć ze jest to silnik Poloneza. Aha tak przy okazji całej roboty chciałbym założyc kolektor wydechowy ( rurowy ) z poloneza GSI. Czy ma ktoś dostęp do takiego i móglby odsprzedać. I na koniec czy taka robota dla poczatkujacego nie jest za trudna ? Prosze o pomoc pozdro PS Czy wymiana szczotek w rozruszniku to trudna robota ? www.fiat-furious.prv.pl ![]() |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-03-24 17:13:14 nikt nie wie ? |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-03-24 17:31:41 a podchodzi gaźnik do kolektora fiatowskiego bezproblemu ?! bo to w sumie całkiem ciekawa propozycja jak wyglada podpięcie automatycznego ssania ?! zastanawiałem sie jeszcze nad 2 bocznossacymi solexami bo w sumie bede mogł sobie takie skombinować. Potrzebuje danych co i jak z głowica !!!!! |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-03-24 19:24:03 A jakbym chciał poszerzyc kanały, jak np. chciałbym sobie zamontowac jakies 2 DCOE to co wowczas jeszcze by wymagało roboty ?!
aha...Kosa przy okazji jakbys mogl mi pomoc w jedenj sprawie, czy rozrusznik z silnika fiatowskiego bedzie pasowal do silnika z poloneza. Blady - ile za próg i który ? |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-03-24 20:15:01 aha...bo mam taki problem ze jak probuje zapalic to przekrecam kluczyk w stacyjce i cyka cały czas coś a samochód nie zapala pukanie w rozrusznik juz nie przynosi rezultatu |
Blady F&F Sympatyk FIAT | 2003-03-24 20:33:36 co do Twojego rozrusznika to bendx , jak sądze ,miałem to samo , warto jeszcze sprawdzić mase - kabel masy , też może być przyczyną |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-03-24 20:36:50 Hmmm..bendix jest nowy ma moze z niecały rok. Sprawdze mase i przeczyszcze jeszcze klemy.
Jak idzie orginalnie masa w kancie, bo ja mam pociagnieta od rozrszunika do zamka od klapy |
OLO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2003-03-31 13:05:56 Jeśli chodzi o głowice GSI to byłi inne gniazda zaworowe (twardsze) Zawory raczej sie nei różnią.
Splanuj heda o 0.5mm (masz jeszcze rezerwe na ew. zabielenie przy kolejnej (tfutfu) naprawie) Dopasuj kolektor ssący z głowicą - według uszczelek (fi 34 mm) doszlifuj przejście w kolektor wydechowy - GSI trudno jest ładnie obrobić - ale cos zawsze znajdziesz. Potem płótno ściernwe na wąż gumowy i polerka (tzn papier 200 - nie drobniejszy). Jeśli rozpinasdz zawory to warto pobawić sie z powiększeniem gniazd zaworowych i poprawieneim zaworów. P.S. To nei bracia Szczecińscy tylko Śp prof dr hab inż Szczeciski ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-04-30 11:50:10 i własnie mam pytanie odnośnie zaworów, bo juz jestem w pewnym etapie pracy i mam dylemat co z zaworami |
widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2003-04-30 13:05:17 musisz kupić pastę zaworową (jest kilka "leveli", tzn chyba 0,1,2). smarujesz zawór najpierw 2 (grzybek), wkładasz w prowadnice i obracasz (omżna założyć gumowy wężyk i to w wiertarkę), potem schodzisz do pasty 0... |
Wyrwizab (M) x | 2003-04-30 16:05:29 rozrusznikrozrusznik1rozrusznik2rozrusznik3
Wyjecie szczotek to zaden problem, potem tylko warto pamietac o wyczyszczeniu komutatora (te zeberka slizgowe ktore sie z nimi stykaja na wirniku). |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-05-04 10:33:50 To juz mam zrobione, a głowice splanować mozna nawet 5mm tylko trzeba przerobic komore spalania. Tylko jak !? |