Sprzedaż samochodów daewoo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dziwi mnie oferta daewoo aktualna to:
Matiz
lanos
nie dziwie sie ze nikt ich nie kupuje
A dawna oferta byla o wiele bogatrza czyli:
Tico
Korando
Musso
Tacuma
Leganza
Chairman
POLONEZ C+
Nubira
i ludzie to kupowali

Nie rozumiem tego wątku. Daewoo poszło się trącać, a nie ma kasy na przedłużanie licencji na wszystkie auta. Nie wszystkie z resztą były produkowane na Żeraniu. Bierząca oferta jest tylko po to aby utrzymać jakąś produkcję, kasy to z tego nie będzie ale chociaż trawą fabryka nie zarasta.
A poza tym Tico i Polonez były już przestarzałe.
Te terenówki napewno nie szły jak ciepłe bułeczki, o Chairmanie już nie wspominając.

ale nie bylo by jakiegos chevroleta w tym caly sęs przy tych koreanskich wozach daewoo by moglo wznowic prodykcje tico poloneza itp szlo by to troche bo wiadomo ze daewoo daje duze rabaty

Przecież to Daewoo wycofało Tico i Poloneza. Po prostu nie opłacało się im ich produkować. A tak na marginesie to zwisa mi czy Daewoo przejmie GM, BMW czy Huan Dzion Lo, dla mnie liczy się Żerań. Swoją drogą ciekawe, że jak potoczy się sprawa z Polską Fabryką Samochodów. Może doczekamy się Poloneza w niezmienionej postaci

Tia daewoo dawało rabaty,dawało i padło...
Mój ojciec np kupił matiza 7 tyś taniej-to nie jest zdrowe dla kondycji finansowej przedsiębiorstwa

Cytat:
2004-06-19 20:21:49, -Wilu- pisze:
Nie rozumiem tego wątku. Daewoo poszło się trącać, a nie ma kasy na przedłużanie licencji na wszystkie auta. Nie wszystkie z resztą były produkowane na Żeraniu. Bierząca oferta jest tylko po to aby utrzymać jakąś produkcję, kasy to z tego nie będzie ale chociaż trawą fabryka nie zarasta.
A poza tym Tico i Polonez były już przestarzałe.
Te terenówki napewno nie szły jak ciepłe bułeczki, o Chairmanie już nie wspominając.

Lanos jest tak samo przestarzaly jak Tico i Polacy juz go nie chca. Jeszcze dobrze sprzedaje sie na Ukrainie. Daewoo ma nowego Lanosa a FSO niedlugo konczy sie licencja na starego. Daewoo ma nowa oferte pod nazwa Chevrolet a FSO konczace sie prawa do Lanosa i Matiza. Widoki sa niezbyt optymistyczne

[ wiadomość edytowana przez: road_runner dnia 2004-06-19 20:55:53 ]

Tak, rabaty były nieziemskie. Inne firmy dadzą el. szyby albo jedną poduszkę a Daewoo dawało 11 tysięcy upustu. Kilka razy proponowano nam takie rabaty i w końcu zdecydowaliśmy się na Lanosa 1.5 DOHC po cenie jakiegoś zachodniego auta w kompletnym standardzie. Fajny jest samochodzik ale nie ma tego "czegoś" co ma Polonez.

Wiesz co road ? Chyba kiepsko się orientujesz. Lanos tak przestarzały jak Tico ? Pierwsze Tico to początek lat 90 a Lanos to 1997, więc nie mów takich rzeczy bo upodabniasz się do Trojana. On też nam wciskał, że Lanos to Opel tylko w nowej karoserii.

Pozatym tak się składa, że często odwiedzam dilera Daewoo i prawda jest taka, że Lanosy idą. Sprzedawca powiedział nam ostatnio, że nowych na razie nie ma, ale gdybyśmy wstawili naszego do komisu to poszedłby po kilku dniach.

Cytat:
2004-06-19 20:59:02, -Wilu- pisze:
Wiesz co road ? Chyba kiepsko się orientujesz. Lanos tak przestarzały jak Tico ? Pierwsze Tico to początek lat 90 a Lanos to 1997, więc nie mów takich rzeczy bo upodabniasz się do Trojana. On też nam wciskał, że Lanos to Opel tylko w nowej karoserii.

Tak samo przestarzaly bo w sprzedazy jest calkowicie nowy model ktory ze starym ma jeszcze mniej wspolnego niz Tico z Matizem (tu przynajmniej byl ten sam silnik). A jezeli dla szanownego Kolegi wyznacznikiem nowoczesnosci jest data wejscia do produkcji a nie to co faktycznie auto soba prezentuje to moje gratulacje.

Dobra dajmy już spokój. Nikt nikogo nie przekona. Proponuję depnąć kiedyś mocniej i spróbować się z Lanosem.
Ty sądzisz, że Polonez jest w światowej czołówce. Dobra, ja też tak kiedyś myślałem. Później okazało się, że jest Opel Astra, Skoda Felicja, Skoda Oktavia, Seat Ibiza, Volkswagen Golf, Fiat Punto, Citroen Xsara, Peugeoty, Fordy i wiele innych (w tym Daewoo) Ale rozumiem, Cię bo ja też kiedyś miałem manię udowadniania wszystkim wyższości Poloneza. W końcu jednak słyszy się od różnych ludzi "nie pierdol" i daje się spokój gadaniu a Poldka kocha się dalej.

Kuzwa ja nawet nigdy nie napisalem ze Polonez generalnie jest lepszy od Lanosa tylko twierdzilem ze w KONKRETNEJ sytuacji, przy tej samej cenie goly lanos 1,4 i wypasiony poldek 1,4 ten drugi jest ciekawsza oferta.
Warto tez zrozumiec ze Lanos dzisiaj juz nie jest nowoscia i nie prezentuja w swojej klasie jakis wyjatkowo nowoczesnych rozwiazan. Dlatego daewoo zastepuje go calkowicie nowym modelem.

Co by nie mówić FSO leży i kwiczy... i nic już tego raczej nie zmieni....

A co do udowadniania wyższości..... czasem trzeba bo "nie będzie UE pluć nam w twarz"

Cytat:
2004-06-19 21:22:56, road_runner pisze:
Kuzwa ja nawet nigdy nie napisalem ze Polonez generalnie jest lepszy od Lanosa tylko twierdzilem ze w KONKRETNEJ sytuacji, przy tej samej cenie goly lanos 1,4 i wypasiony poldek 1,4 ten drugi jest ciekawsza oferta.
Warto tez zrozumiec ze Lanos dzisiaj juz nie jest nowoscia i nie prezentuja w swojej klasie jakis wyjatkowo nowoczesnych rozwiazan. Dlatego daewoo zastepuje go calkowicie nowym modelem.

Jest to oferta ciekawsza dla Ciebie, ja osobiście długo bym się zastanawiał co wziąć. I chyba blacha by zadecydowała. Co do Lanosów to fajnie, że są nowocześniejsze auta ale co z tego ? Kupimy licencję na produkcję tych Chevroletów ? Wątpię. Sami stworzymy auto ? Wątpię jeszcze bardziej.
Żerań ma małe pole manewru, musimy czekać aż zlituje się jakiś koncern i stworzy tu swoją fabrykę a markę FSO zlikwiduje.

Cytat:
2004-06-19 21:33:03, -Wilu- pisze:
Cytat:
2004-06-19 21:22:56, road_runner pisze:

Jest to oferta ciekawsza dla Ciebie, ja osobiście długo bym się zastanawiał co wziąć. I chyba blacha by zadecydowała. Co do Lanosów to fajnie, że są nowocześniejsze auta ale co z tego ? Kupimy licencję na produkcję tych Chevroletów ? Wątpię. Sami stworzymy auto ? Wątpię jeszcze bardziej.
Żerań ma małe pole manewru, musimy czekać aż zlituje się jakiś koncern i stworzy tu swoją fabrykę a markę FSO zlikwiduje.

Teraz zgadzam sie w 100 %, chyba wkoncu sobie wyjasnilismy o co komu szlo

I żyli długo i szczęśliwie

Teraz modele typu Lalceti,Evanda i Rezzo czyli wyższa półka są pod marką Chevriolet.
Znaczy jest jeszcze mały Aveo.
Do DAEWOO nic nie mam,sam jezdziłem.
A swoja droga Evanda jest bardzo fajna