MotoNews.pl
7 Zasłona dymno-gazowa :( (53155/0) - NT

Zasłona dymno-gazowa :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem i naprawdę nie wiem o co chodzi.
Kiedy zacznę gwałtownie hamować z dużej prędkości z tyłu mego pojazdu (z rury wydechowej) pojawia się chmura białego dymnu i zaczyna śmierdzieć gazem. Po parunastu metrach wszystko wraca do normy. Niedawno wymieniałem reduktor i wcześniej czegoś takiego nie miałem. Co to może być za cholerstwo - czyżby mi się gaz niedokładnie spalał lub coś innego? Dzięki z góry za odpowiedzi.

Standardowe pytenie pomocniczne:

Jakie auto jaka instalacja

Samochód to Honda Accord na gaźniku - a instalacja - to jedyne co o niej wiem to, że przed wymianą reduktor był "stefanelli" a teraz jest "bigas" - przed wymianą gaz "chodził" źle ale takiego obiawu o jakim pisałem nigdy nie było - teraz w sumie wszystko jest w porządku ale od czasu do czasu stawiam zasłonę dymną co nie jest przyjemne dla mnie, dla kierowców którzy jadą za mną i napewno dla przechodniów - zapachowo.

moim zdaniem za bogata mieszanka

Gaz nigdy nie zostawi po sobie chmury bialego dymu-wyglada to tylko na olej ktory w jakis sposob musi sie przedostawac do cylindrow.Drugą sprawa jest zapach gazu albo niedopalonego gazu i tu misisz dokladnie sprawdzic skad ten zapach dolatuje.