| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2004-05-23 15:57:03 Dzięki za info |
szad Corolla TS Legionowo | 2004-05-23 16:12:53 tak jak napisal kolega.. idealnie plaskie drogi, szorstki asfalt.. no i te ograniczenia... jak jest 20km/h to kazdy szwed daje 20km/h aha i uwazaj na pieszych... podobno policja jest cieta na pieszego na pasach |
![]() kranca Toyota Carina E GLi Warszawa | 2004-05-23 20:05:08 dokładnej predkosci to Ci nie powiem ale cos kolo 110 wyzej jeszce jest nawet 130 --- ale nie jestem pewien nie jedz przez Danie (ja tu wlasnie siedze) do trche droze moze Cie to wyniesc --=---- opłaty za mosty nie sa małe próbuj zobaczyc jakie sa ceny promow z niemiec. Pamiętam ze ceny były koncurencyjne w porównaniu z polskimi acha i jak palisz fajki to sobie kup zapas jak kupujesz w Szwecji to troche boli |
Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2004-05-23 20:20:59
No dobrze wiedzieć
Już sprawdzałem no i faktycznie są konkurencyjne - różnica wychodzi koło 200 do 400 zł za prom w obie strony z tym, że trzeba jednocześnie nieco drogi autem nadłożyć (Świnoujście mimo wszystko jest bliżej) no a poza tym firma mi za wszystko płaci więc nie wiem czy dla zmniejszenia kosztów warto się pchać do krzyżaków nie znając ni w ząb niemieckiego...
Hehe... na szczęście nie palę Dzięki za rady! |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-05-24 12:08:20 Pigletto
Szwedzi potrafią zadzwonić na policję i donieść na Ciebie jeśli przekroczysz prędkość i nie daj boże ich wyprzedzisz. Co do mostów pomiędzy Danią i Szwecją - strasznie drogie - ok. 64 euro. Cała Skandynawia jest cholernia droga, najdrożej wychodzi alkohol i fajki, ale skoro nie palisz ... Banzynki taniej też raczej się nie spodziewaj. Na pocieszenie maja bardzo ładne dziewczyny [ wiadomość edytowana przez: Jackal dnia 2004-05-24 12:11:00 ] |
Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2004-05-24 12:54:54
Eh.. inna mentalność
Ale chyba w większości blondynki... niestety... |
Nygus TOYOTA DRIVER Avensis 2.0 Warszawa | 2004-05-24 13:04:18 jeszcze w latach 60' a może nawet 70' ruch był... lewostronny |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-05-24 13:08:55 Wypytałem kumpla jak to jest z tym,i mostami Szwecja-Dania. Mosty są 3, z tego za 2 trzeba zapłacić te nieszczęsne 63-65 euro.
Kumpel twierdzi, że warto się skusić bo widoki są wspaniałę, a po stronie duńskiej miejscowi dali im gratis sporo pocztówek z z fotkami mostów z lotu ptaka, ale to chyba nie jest standard ich gościnności |
Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2004-05-24 13:29:06
Dziękuję! 63 euro x 2 to juz dosc sporo kasy wychodzi.. hm.. Coś mi się wydaje że jednak nie będę ryzykował bo jeszcze się okaże ze będę musiali z własnej kieszeni nieuzasadnione wydatki pokryć |
pankuba TOYOTA DRIVER Renault Megane 220 GT Wawa | 2004-05-24 13:45:34 No z tą prędkością uważaj najbardziej, znajomy mieszka w Szwecji i mówi że za przekroczenie powyżej 10% dozwolonej robi sie bardzo nie przyjemnie a za 20% to zostajesz odwieziony na komisariat i pozbawiony prawka a samochód zostaje tam gdzie cię zatrzymali (laweta na twój koszt) i zero dyskusji. On co prawda jest tam bylcem, więc nie wiem jak odnieśli by sie do turysty, ale lepiej nie sprawdzaj. |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-05-24 14:08:14
Dla uściślenia - tyle kosztuje przejazd przez OBA mosty w jedną stronę |
RobertR Celica GT Warszawa | 2004-05-25 21:02:56
To bedziesz glownie autostrada jechal.
Trzymaj sie znakow. Na Twojej trasie sa postawione prawie wszedzie (za kazdym skrzyzowaniem). Prawda jest tez taka, ze przy tych 110 duzo jezdzi 120 a czasem znajdziesz takiego co 140 jedzie. Ale jak Cie zlapia to.... Policja tez czasami lapie predkosc korzystajac ze smiglowcow - czyli jak jest ladna pogoda, to musisz jeszcze do gory patrzec.
Jak chcesz skrocic czas plyniecia promem (Swinouscie - Ystad to caly dzien lub noc) to mozesz pojechac promem Sassniz-Trelleborg ktory plynie 4,5h. No bedziesz mogl sie rozpedzic na kawalku autostrady w Niemczech. -- r |
stainboy Toyota Yaris Warszawa | 2004-05-26 09:47:00 Ja w zeszlym roku zrobilem tras. Gdansk->Treleborg -> Goteborg ->Sztokholm ->Malmo -> MOST -> Kopenhaga ->Gdansk.
Niestety jeszcze nie Toyota a Tico Sam widzialem jak niemiaszek mercem przydusil na autostradzie ale 2 ciagu 5 minut juz widzialem Policyjne Vovlo v70 ktore go dojezdzalo. Benzyna droga jak cholera, ale moj stary samochodzik po zatankowaniu ichniej benzyny dostal skrzydel. Dodam ze mialem jeszcze rowery na dachu. A on pod gore 100 i jeszcze ciagnal jak na Tico to jest osiagniecie. Na drogach ekspresowych jest jeszcze bardzo fajny patent. Jak nie ma 2 pasow w kazda strone to co 5-10 km sa 2 pasy w twoja strone a pozniej zmiana dla Ciebie 1 a z na przeciwka 2. Super bo wiesz ze za chwile bedziesz mogl bez stresu wyprzedzic Tira nie bojac sie o swoje zycie. Szkoda ze tak proste rozwiazanie nie jest u nas wprowadzone. Pozdrawiam. |
Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2004-05-26 09:58:39 Dzięki raz jeszcze |
krystek12 TOYOTA DRIVER TOYOTA COROLLA LIFTB ... Wesoła Warszawa | 2004-05-27 12:53:25 jeżeli mogę wtrącić swoje trzy grosze na powyższy temat to:
* bardzo dobrze oznakowane drogi - jazda w nocy jest czystą przyjemnością; * szeroko; * równo (dwa kolorki asfaltu); *wszystko ogrodzone - choć zdaża się że trafi się na Renifera błądzącego po szosie; * udeżają duże odległości między poszczegulnymi zabudowaniami; * jeśli chodzi o policje - to jest prawdą że lubią pilnować - ale można się dogadać (choć to nie należy do łatwych żeczy); * jest jeszcze jedno - bardzo często można trafić na śpiącego kierowce - nie wiem pewnie to sprawa tych ich odległości i równych dróg. Pozatym jest to piękny kraj, bardzo uczciwi ludzie. Nie chciałem z tamtąd wyjeżdzać - ale niestety co robić............... Myślę że jeśli będziesz trzymał się znaków, nie pozwalał sobie na przekraczanie prędkości bedziesz napewno bardzo zadowolony z pobytu tam. pozdrawiam |