BRILLANTIS - BARUM opinie ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Stoję przed cieżkim wyborem opon letnich.Przeczytałem testey opon oraz opinie użytkowników, gdzie większośc i tak jest bardzo często sprzecznych ze sobą
mój wybór padł na właśnie Barum Brillantisa, ale chce jeszcze zasięgnąć opinie szanownym forumowiczów, czy ktos ma takie opony i jak sie sprawują?
Ewentualnie jakies inne oponki w cenie około 150-zł sztuka? Macie jakies propozycje.
Myśłałem tez ewentualnie o D100 - DAYTON lub SPIDER - CEAT

Dzieki za porady

Opony bardzo przyzwoicie zachowujące się na suchej powierzchni, dość ciche, koła łatwo wyważyć. Jazda na mokrej nawierzchni na wprost ok, na zakrętach już gorzej. Natomiast hamowanie na mokrej nawierzchni na tych oponach to już nieporozumienie. Aquaplaning błyskawiczny. Zwłaszcza jak opony mają już troszkę przejechane (niedużo - 2-3 tys. km). Jak nie masz ABS-u to ich nie kupuj. Moją opinię opieram na 5 sezonach używania Barumów - najpierw Brillantów, później Brillantisów. Jak mogę coś radzić - zastanów się nad Savą.
Pozdr.
S.

a może już lepiej bravurisy - jak dobrze poszukasz znajdzie na baloon za jakieś 160-170 ze zniżka na 4szt.

Cytat:
2005-04-23 22:35:55, elChopin pisze:
a może już lepiej bravurisy - jak dobrze poszukasz znajdzie na baloon za jakieś 160-170 ze zniżka na 4szt.

na baloon niestety po 187/szt

Cytat:
2005-04-23 22:07:12, SlawekH pisze:
. Jak mogę coś radzić - zastanów się nad Savą. Pozdr. S.

Myślałem nad ta Sava ale jakos marka mi zupełnie nie znana

Ceat daje rade

Cytat:
2005-04-23 22:50:18, SebaE pisze:
Myślałem nad ta Sava ale jakos marka mi zupełnie nie znana

Teoretycznie to słoweńska marka, a tak naprawdę to od lat należy do Goodyeara. Diabli wiedzą gdzie tak naprawdę te opony są produkowane. Bardzo przyzwoite kapcie. Woziłem się na nich 2 lata i na pewno do nich wrócę. Stosunek jakość/cena moim zdaniem wart uwagi. Jak dla mnie lepsze od Barumów.
Pozdr.
S.

te nasze Dębice i Kormorany też podobną są robione przez Goodyeara czy inną znaną światową firmę - ale qrna chyba z opdadów po prezerwatywach...

cenę bravurisów jaką podałem to ceną ze zniżką za komplet - musisz się targować, pozatym czy nie lepiej już dać te 80pln za komplet więcej i mieć opony kierunkowe w troszeczkę wyższej klasie z indeksem H.

Cytat:
2005-04-24 09:38:55, elChopin pisze:
te nasze Dębice i Kormorany też podobną są robione przez Goodyeara czy inną znaną światową firmę

Akurat Kormorany chyba należą do Michelina ... i chyba nie są robione w Polsce sprawdzę dokładnie.

Cytat:
pozatym czy nie lepiej już dać te 80pln za komplet więcej i mieć opony kierunkowe w troszeczkę wyższej klasie z indeksem H.

Niestety mam bardzo ograniczony budzet, i nie wiem czy zdołam wysupłac jeszcze jakaś dodatkową kasę

Mam Dębicę Furio i jestem zadowolony. Cudów nie oczekiwałem, po kałużach jadą bez problemu do 80-90kmh. Cena na Baloon to 171PLN - robione są na Słowenii

Co do kormoranów to robią je chyba w Anglii, miałem (Impulser) i uważam, że były gorsze od Furio

pzdr

A ma ktos może DIADEM LINERO - FULDA? bo cena w miare przystepna. MOże bym się na nią skusił