Poduszki silnika jak zweryfikować???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No właśnie Essi '91 1,6 EFi na wolnych obrotach trzęsie mi motorem i to dość znacznie bo ja siedząc w środku również się trzęsę i tu moje pytanie jak w prosty - czytaj domowy sposób - zweryfikować czy któraś poduszka nie jest czasem uszkodzona, ciekawi mnie tylko jeden fakt i jest on dość niepokojący otóż na ssaniu silinikiem nie rzuca a to może oznaczać że poduchy mogą być całe... chociaż z drugiej strony ostatnio podnosiłem przód dużym lewarem i przy otwartej masce podczas unoszenia silnik również latał (zgaszony ofkorz) za wszystkie cenne uwagi dziękuję

Na ssaniu silnik ma wyższe obroty i to jest normalne (może nie wpadać w rezonans) śe inaczej sie zachowuje
Sprawdzić możesz wbijając 1 na ręcznym (pomoc kolegi) i patrzsz jak zachowuje się silnik przy próbach ruszania. Jeżeli lata jak opentany to poduszka.

Cytat:
2004-06-20 17:10:45, MSlowik pisze:
Na ssaniu silnik ma wyższe obroty i to jest normalne (może nie wpadać w rezonans) śe inaczej sie zachowuje
Sprawdzić możesz wbijając 1 na ręcznym (pomoc kolegi) i patrzsz jak zachowuje się silnik przy próbach ruszania. Jeżeli lata jak opentany to poduszka.

Jest tylko jeden mały problem mam uszkodzone samoregulatory a co za tym idzie zupełny brak ręcznego ale dzięki za podpowiedź czekam na pozostałe

Wg mnie wystarczy podnieść samochód i poświecić latarką na poduchy. Wszelkie większe pęknięcia dyskwalifikują.

I chyba tak właśnie będę musiał zrobić, a na ilu poduchach jest zamocowany silnik pytam cobym znalazł wszystkie aaa i "troszkę" mnie przerażają ceny ww elementu

O ile wiem na 3 : dwie z przodu po bokach są gumowe, ksztaltu prostokątnego, oraz jedna miedzy silnikiem a kabiną, olejowa, okrągła. Olejową łatwo sprawdzisz: jak jest wlanieta to wszystko w koło jest w oleju.

Oki dzięki za wszystkie odpowiedzi w miarę wolnego czasu zabiorę się za sprawdzanie