ABS - moze ktos mial cos podobnego??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
a wiec tak po odpaleniu samochodu ABS dziala do czasu dlugiego delikatnego hamowania (np. dojezdzanie do swiatel) przy ktorym na sam koniec zaczyna sie zalaczac (pulsowanie pedalu) choc hamulce sie nie blokuja poczym zapala sie kontrolka i ABS-u nie ma. moze ktos mial podobny przypadek lub wie o co chodzi ? pozdrawiam

Stawiam na pekniety przewód. Pewnie przerwa jest niewielka i ujawnia sie tylko podczas jazdy gdy zawieszenie zaczyna drgać.

Ja tez tak sądzę.
Jest wiele wątków dotyczących diagnozy i naprawy przrwodów ABS. NA pewno sobie poradzisz. W razie czego pisz!

ale przy ostrym hamowaniu (zanim zapali sie kontrolka)ABS dziala normalnie i niezapala awaria tylko przy wolnym hamowaniu
wiec czy to na pewno kabelki ??
moze ktos mi poleci w wawie jakiegos dobrego-taniego specjaliste i ile moze kosztowac sama diagnoza - komputer
pozdrawaiam

przewód - też to miałem.
Powiem więcej - ABS w Espero jest w pewnych wypadkach BARDZO niebezpieczny.
U mnie był taki objaw, że jak ruszałem to pierwsze deliaktne hamowanie ABS odpuszczeł całkowicie hamulce (dwa razy prawie rozibiłem samochód), po chwili zapalała się kontrolka i komp dezaktywował ABS - to jest niedopuszczalne !!!!!!!!!!!!!
Oczywiście okazało się ,że miałem pękniety przewód.

Za diagnozę scannerem i kasowanie błędów kompa ABSu płaciłem w ASO ok. 43zł.

Przewód, przewód, przewód i na 90 proc przód. Miałem tak jak JACO , ale się strachu najadłem

Na 99% przewody z przodu od ABS-u. Zaufany mechanik pojechał do serwisu DU (kiedyś tam pracował) i sprawdził na kompie co i jak i później odłaczyl wtyczki od czujników wsadził nowe kable (brązowy kabelek przydatny do 230V -UE ), odciął stare i dolutował nowe. Teraz jest OK! Koszt 20zł

[ wiadomość edytowana przez: akofreda dnia 2004-06-16 08:52:32 ]

może to byc także czujnik prędkości znajdujacy sie przy lewym kole

teraz juz prawie zawsze po odpaleniu abs sie uzbraja i zaraz wyrzuca awarie - napewno przewod ??
pozdrawiam

A-M komputer ABS testuje sie powyzej chyba 5 lub 7 km na godzine. I ten efekt braku hamulca jak mu sie cos nie spodoba jest przejebany Tez omal keidys nie wpadlem do rowu przy nawracaniu Tak czy inaczej to na 99% przewody do czujnikow

Pozdr
Jadziwn

Heh stary poraz trzeci się pytasz czy to napewno przewód...

Skoro niewierzysz nam to po jaka cholere zadajesz tu pytanie.???

15 osób powiedziało że to przewód ja będe pewnie 16.!

P R Z E W Ó D.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

awaria starsza chyba od samego espero i kazdy prędzej czy puźniej ją przejdzie.!

No to i ja się dorzucę (bo zadawałem takie same pytania)
P r z e w ó d.

Tylko zlokalizuj koło

Cytat:
2004-06-17 10:27:41, Jacenty pisze:
Tylko zlokalizuj koło

Stawiam przednie prawe...

jak juz to zrobie - zlokalizuje - napewno powiem a narazie obstawiamy