126 czy szczeki ferrodo pasuja do maluszka??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam jesli zle napisalem to sorki (ferrodo-??) chodzi mi o szczeki do 126 czy pasuja na przod od tylnych CC (bo tak slyszalem ze sie kupuje) i czy mozna je na tyl tez dac?? wielkie dzieki ,w sumie to koes chce zalozyc ael ja to pisze pozdrowka

Osama -Zoltar - lAden wie cos na ten temat, wal do niego.

Tylne szczęki cieniarza to to samo co szczęki maluszka. Nie ma znaczenia czy to tył czy przód. Szczęki w malcu są takie same (przecież).

a warto kupowac ferrodo?? czy lepsze są zwykłe??

ad. 1 Do katalogu online nie łaska zajrzeć??? Znajdujemy tam co następuje: klik - u dołu strony w dziale "szczęki hamulcowe"

ad. 2 Warto. Lepsze niż zwykłe.

Witam!
Tak przy okazji to symbole szczęk Ferodo w/g katalogu to FSB 23 / FSB 27 te pierwsze podobno do starszych maluszków (z większym rozstawem śrub mocujących koła)

p.s. o , właśnie kol.Krzemowy mnie uprzedził...

[ wiadomość edytowana przez: _750 dnia 2004-09-27 10:22:37 ]

teraz inne pytanie jesli szczeki od cieniasa pasuja to fajnie a czy pasuja tez bebny?? bo ja robie tak z ezalatwiam czesci z INTER CARS Z WIELKIMI ZNIZKAMI (NP. SZCZEKI DO AUDI 80 cena w sklepie ferrodo okolo 100zl a w IC dalem 60zl) wiec bedzi etaniej i pytanie czy bebny beda pasowac --to tez sobie koles kupi wrazie co taniej

Na pewno pasują szczęki Ferodo od Uno, czyli też od CC. A bębny od Sieny, jeden kolega z Łodzi miał te bębny założone w swoim maluszku. Znacznie to poprawiło hamowanie.

[ wiadomość edytowana przez: moch dnia 2004-09-28 11:28:27 ]

tylne hamulce CC/SC= hamulce maluch...
Wiem bo... wiem. Z wiarygodnego zrodla...

Cytat:
2004-09-28 11:33:28, Borys_PG pisze:
tylne hamulce CC/SC= hamulce maluch... Wiem bo... wiem. Z wiarygodnego zrodla...

wiadomo nie od dzis

Cytat:
2004-09-28 11:33:28, Borys_PG pisze:
tylne hamulce CC/SC= hamulce maluch... Wiem bo... wiem. Z wiarygodnego zrodla...

pitolisz... albo zapomniałes dodać ze nowy typ bebnów...
bo do starego typu jakie podejdą?? z nowszych furek??

Ja troszku juz nie czaje Wszystko sie zamotalo. Trzeba zmieniac bebny jak mam te szczeki Ferodo czy CC ma takie same bebnyjak malec. I jaki jest koszt takich szczek Ferodo.

ja namiesząłem jak prostuję..
jak masz nowy typ bebnów to wkłądasz i zadnych modyfikacji,
do starego typu nie założysz szzcęk od cc/sc bo inna średnica bębna i szczęki są inne... inna krzywizna...
odpowiedziałem pod kontem swego auta...

ja też mam u siebie szczęki Ferodo (zwane przez co niektórych "tjuninkowcuff - Frodo ) a bębny mam seryjne więc jest luzik, polecam!

a ja mam na tyle frodosy z przednimi cylinderkami i jest bajerka

Cytat:
2004-09-27 08:38:36, martin82 pisze:
witam jesli zle napisalem to sorki (ferrodo-??) chodzi mi o szczeki do 126 czy pasuja na przod od tylnych CC (bo tak slyszalem ze sie kupuje) i czy mozna je na tyl tez dac?? wielkie dzieki ,w sumie to koes chce zalozyc ael ja to pisze pozdrowka

Kolega ma na wszystkich kolach ferodo + nowe bebny (rzemioslo) i hamulce sa super. Zadnego blokowania kol, latwo mozna dozowac sile hamowania. Jak ktos chce miec dobre hamulce, a nie zakladac tarcz to polecam szczeki ferodo.