| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Wujek-Kajtek F&F Sympatyk FSO KRAKÓW | 2004-06-10 15:13:48 Nie wiem czy dobrze mówie, ale pod podkład to chyba nawet papierem 80 się robi... a co do odtłuszczenia to raczej odtłuść... czekanie??? dla pewności z godzinke POZDRAWIAM |
Proiss nasty b!tch Olsztyn | 2004-06-10 18:41:22 ooo fuuu jaka brzydka P.. klapa niebędzie mi się podobała taka klapa
a tak poważnie niechcesz jej sprzedać będziesz miał problem zgłowy |
kabul F&F Sympatyk Corolla E11 Club Tropicana | 2004-06-10 18:41:35 ja sie chcialem podlaczyc do tematu choc o troche inna rzecz mi chodzi...
mianowicie-slyszal ktos z was o malowaniu ta metoda z dodawaniem brokatu do farby.czy jego sie dodaje do koloru czy tylko do bezbarwnego i na kolor dopiero?czy to jest taki brokat jakim sie laski posypuja czy jakis inny?i czy on przejdzie przez dysze zwyklego pistoletu czy trzeba specjalny? z gory dzieki |
beneq mustang virginia beach | 2004-06-10 19:03:46
podstawowy blad to nie dales szpachlu na szlifowanemiejsca wiec sie nei dziw ze widac pzrejscia powinno byc idealnie wyszpachlowane i wyszlifowane wtedy dopiero mozna klasc podklad |
![]() barrys maluszek , audi b4 c ... szczecin-zelechowo | 2004-06-10 19:05:58
|
Proiss nasty b!tch Olsztyn | 2004-06-10 19:08:04 najlepiej sie nadaje szpachla natryskowa do takich celów
a nowa klapa niedawno założyłem temat o sklepach internetowch z częściami i jest jeden sklep co oferuje Link |
forti F&F Wolny Słuchacz :) Bmw E36 325i i E38 7 ... Wroclaw | 2004-06-10 19:19:17 najlepiej to zmywacz do lakieru i do golego metalu tak najlepiej a trwa to z 0,5h jak nie krocej a ile ulatwienia bez szpachli i takich tam |
_Szary stock Punto 75elx -4 ... Łódź | 2004-06-10 19:19:32 Nowki mniej więcej po tyle chdzą. a używki po ok 30 50 zeta.
|
Poramancza F&F MEMBER 125p jaworzno | 2004-06-10 20:32:41
stary ja bym taka wariacje przykryl bezbarwnym i wozil dumnie na samochodzie a teraz Ci mowie co masz zrobic zeby nie plakac: jesli podklad ktorym to robiles to akryl - to najnormalniejsza rzecz w swiecie musisz przylac to podkladem na 3 grubsze warstwy i tu mowie od razu: nadal bedzie widac ksztalt przejsc potem bierzesz kontrolke (spray koloru kontrastowego dla podkladu i delikatnie rzucasz mgielke na klape ale to doslownie mgielke tak zeby tylka przypylic ja czasteczkami lakieru słuchaj dalej: dajesz jej wyschnac dokladnie, bierzesz papier 600 na klocek z korka gabke z woda moczysz papier moczysz maske i jedziesz to dopoki ci cala warstwa kontrolna nie zejdzie wtedy bedziesz widzial ze przy przejsciach bedzie kontrolka zostawala w zaglebieniu i bedziesz musial sie przylozyc zeby to zniwelowac tak sie to robi w normalnych zakladach lakierniczych i to normalne ze na rzuconym podkladzie widac slady przejsc postepuj wg wskazuwek a gwarantuje efekt jakby co wal na gg marek |
Krzyh00 F&F Sympatyk low not slow -------------- | 2004-06-10 20:59:16
niestety to nie wchodzilo w gre bo zobacz w ilu miejscach bym musial szpachlowac, i to wszystkie krawedzie! a zeby krawedzie wyprowadzac to juz trzeba miec wprawe ktorej nie mam i wyszly byjeszcze gorsze fale. ale inna sprawa ze w ogole nie przypuszczalem ze bedzie widac te przejscia, szlifowalem naprawde w moim uznaniu az pedantycznie i pod palcem nawet w wodzie nie bylo nic czuc, a podklad pokazal co innego |
beneq mustang virginia beach | 2004-06-10 21:31:38 to zobaczysz co bedzie jak pojedziesz juz lakeirem to dopiero sie kicha zrobi albo przeszpachlujesz cala klape albo kup uzywke ktora nie wymaga szpachlowania bo ani podkladem ani lakierem tego nie zatuszujesz |
Krzyh00 F&F Sympatyk low not slow -------------- | 2004-06-10 21:47:46 zadne inwestowanie w ten element juz nie wchodzi w gre z powodu braku funduszy. pogadalem chwile z pomarancza i za jego namowa powalcze jeszcze papierkiem i podkladem najwyzej beda lekkie zalamania po polakierowaniu ale wbijam na to, auto jest pod kjs a nie na wystawe (musze sie jakos pociaszac nie? |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-06-10 22:00:27 YYY dziwne to ....
Ja swoją klape spsikałem sprayem . Zeszły 2 warstwy potem jeszcze 2 razy powtórka i efekt gotowy. Miałem golutką blache. Niestety mam rysy na niej na słncu bo lakiernik troche zwalił robote |
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2004-06-10 22:14:56 dla mnie to wogóle jakaś dziwna ta twoja praca , ja swojego malca zrobiłem sam pierwszy raz w życiu to robiłem , pryskał mi kuzyn i takie az syfy nie powyłaziły a to co ty zrobiłes trzeba wszystko szlifować potem szpachla natryskowa i nie bedzie nic widać |