Ile do 100km/h ?? (filmik)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
A oto moj filmik...teraz krotka pilka z mojej strony...poprawie ten rekord...

Ile do 100 ??

[ wiadomość edytowana przez: Bolo_928 dnia 2004-05-28 02:43:04 ]

obejrzalem i jestem pod wrazeniem musze takze sprobowac bo ja ostanio jezdze tylko 50 po miescie po tym jak kolo przenosnego fotoradaru przejechalem w miejscu gdzie jest 40 ponad 70

dobrze że na konieco pokazałeś że jedziesz bo bym Ci pewnie zarzucił że postawiłeś auto na podnośniku nie no nie mam pytań z moich obliczeń wyszło że to okolice 12-13 sekund jest
aż mnei ciekawi ile ja moge polecieć

A zapomnialem dodac...ze to na LPG...

Aaa...i jak to sie robi...od 60km/h - 100km/h na IV biegu sie mierzy ?? Cos takiego jest...a ze chce dzis to zrobic to chce sie upewnic...

no wiec tak:
po pierwsze...za malo przeciagnoles na 1,2,3 i dlatego taki slabiutki czas....15sekund do 100...masakra...mowie ci jakbys lepiej przeciagnal to powinienes sie zmiescic w 12s..moze nawet 10....jak delikatnie rasniesz...albo na benzynie pojedziesz....a co to max v czyli niecale 140....nie nie zawesolo...

wyczówam tu małą próbe najazdu na ambicje

Hmmm...na V ciezko przyspieszyc pod gorke...byla prosta...a potem gorka...a nastepnie znowu prosta...ale to juz byla koncowka filmiku... spokojnie...dzis wieczorkeim...kolejny filmik zrobie...tym razem...tak jak polecasz bardziej przeciagne...no i zobaczymy co z tego wyjdze...

Aaa...wogole...to glowne mierzenie bedzie jakos na poczatku lipca (zbliza mi sie wymiana filtrow: gazu, powietrza, oleju), swiece i sam olej...wtedy powinno byc znacznie lepiej...

Ale dobrze ze mowisz "otwarcie"... Linku...tak jak to okreslil sc00by wjechalo mi to na ambicje... Hehe

sorki ale ja naleze do ludzi szcerych...sorki jak cie to urazilo naprawde nie chcialem ci wjechac na ambicje...ale wiesz...jak juz sie chwailisz przyspieszeniem do 100 i v max no to sorki ale przynajmniej zrob tak jak trzeba..sorki ale jak juz mowilem nie chce cie urazic....no wiec jescze raz moja wskazowka...przeciagnij pierwszy i drugi bieg najbardziej...tylko kurde nie do "wyjca"(znaczy to ze silnik wyje az malo nie wyskoczy)...z wczcuiem..napewno chwilke podus ale wiesz..mam nadzieje ze nie jestes kierowca amatorem i wiesz co dobre dla twojego auta a co nie..wiec mowie ci zrob to z wyczuciem...a co do trzeciego biegu na trojce juz powineines miec 100 napewno nie na pocztaku ale pod koniec....ale jak nie ebdziesz mial to na sile nie ciagnij... dawaj czworke i na czworce juz ciagnij do 100 .......no i jak bedziesz rozciagal v max to czworke tez przeciag....sorki ze tak cie pouczam ale wiesz...mowie ci to z doswiadczenia i w trosce o twoj silnik......no i pamietaj o filmiku! ja chyba dzis go niestety nie obejrze bo uderzam na miasto na nocke ale jutro bede chcial zobaczyc jak zamykasz lizcnik...nie no ale pamietaj o moich wskazowkach i powinno byc dobrze...pozdro

[ wiadomość edytowana przez: Linku dnia 2004-05-28 16:49:18 ]

[ wiadomość edytowana przez: Linku dnia 2004-05-28 16:52:50 ]

Ale czy ja cos na Ciebie "smece" nie...

Dobrze ze mowisz szczerze...zreszta mnie trudno urazic

Aaa...i do 100km/h na tym filmiku...to jest III bieg

Wieczorkiem jak beda puste ulice...znowu sie wybieram na maly "rekonesansik" no i wtedy zobaczymy... jak to wyjdze...

nom ok...jak ten filmik co jest jest 100 na trzecim biegu to dobrze...tearz powinienes 100 osiagnac na rowneiz trzecim biegu ale nie na maxymalnym przeciagnieciu trojki.....zycze powodzneia wieczorkiem

I prosze o troche jasniejsza tablice bo malo widac. Ale idzie spoko. Fajny dzwiek silnika. Na jedynce ciagnij gdzies do 5500-6000 bo przy zmianie z 1 na 2 obroty spadaja o okolo 2000. Dwojka moze byc juz do 4500-5000. Na dwojce da sie do 80km/h dociagnac, sprawdzone Potrenuj i sam zauwazysz jak idzie najlpeiej. A film robila inna osoba, bo to tez dodatkowy balast.

Cytat:
2004-05-28 17:03:14, Linku pisze:
nom ok...jak ten filmik co jest jest 100 na trzecim biegu to dobrze...tearz powinienes 100 osiagnac na rowneiz trzecim biegu ale nie na maxymalnym przeciagnieciu trojki.....zycze powodzneia wieczorkiem

No wiec jak widze po zegarach to caro plus...Ja mam najzwyklejsze 1,5 na gazniku w przejsciowej budzie'87
czyli przod plaski na 4 lampach a dupa caro i takie wyniki mam spokojnie na LPG a to tylko przez ...no coz nieco dynamiczna jazde (chyba sie skurkowaniec przyzwyczail) albo od tego ze pordzewialy i masa mniejsza

Trzymam kciuki i powodzenia!!!!!

P.S.zazpomnialem dodac ze taki czas mialem na swiecach z przebiegiem 30tys

no dajcie chlopakowi spokoj...widzicie ze sie uczy.....jak nagrasz to wrzuc...

No i dzis odbylo sie kolejne mierzonko...

Wynik
100 - 13s ( III bieg)
120 - 18s (koncowka III, zmiana na IV)
150 - 32s (koncowka IV zmiana na V)

Ale co sie okazalo...ze slizga mi sie sprzeglo...na "I" jak puscilem...to nie bylo ze zerwal...tylko tak powoli przyspieszal... buuuu...

Ja nigdy nie mierzyłem osiągów mojego Fiata dlatego ze dla mnie nie liczy się czas a to żeby być chociaż o zderzak przed osobą startującą ze świateł obok mnie!! A najlepiej jak ta osoba pojawia się na końcu we wstecznym lusterku!!

Cytat:
2004-05-29 01:10:13, Halas13 pisze:
Ja nigdy nie mierzyłem osiągów mojego Fiata dlatego ze dla mnie nie liczy się czas a to żeby być chociaż o zderzak przed osobą startującą ze świateł obok mnie!! A najlepiej jak ta osoba pojawia się na końcu we wstecznym lusterku!!

Hehe i o to chodzi zwłaszcza jak jest to jekieś zachodnie "lepsiejsze" auto...

Muszę pochwalić za odgłos silniczka Co do wynikow to bardziej bym go przeciagnał. Ja mierzyłem pare dni temu 0-100km/h mojego Poldka z silnikiem 1.6 na jednopunkcie z 95 roku i mialem wynik 14 sekund. Wiec mysle ze tez nie najgorzej biorac pod uwage ze autko ma juz przejechane 144tys km bez remontu zaznaczam Ale fajny watek zaczeles, pozdrawiam!!!

No i jak?? Doczekamy sie nastepnego filmiku

No...ok daje...ale ejst slabej jakosci Mam tylko dostep do FTP-a darmowego na Republice...

Filmik...

Cytat:
2004-05-30 18:16:29, Bolo_928 pisze:
No...ok daje...ale ejst slabej jakosci Mam tylko dostep do FTP-a darmowego na Republice...

Filmik...

Tu to nic nie widac widac tylko zegary ale juz wskazowki to nie