Czujnik parkowania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zastanawiam sie nad montażem takiego czegoś:Czujnik
Co o tym sądzicie? a może już ktoś takowy posiada?

Przydatne na ciasnych parkingach, i w nmiejscach gdzie są niskie słupki.Ja musiałbym załozyc cos takiego na przód, czesto uderzam przodem w garaz

Heh ja w garażu zrobiłem inaczej - najpierw delikatnie podjechałem do samiuśkiego przodu, żeby przed zderzakiem było z 20 cm przestrzeni. A potem pod przednie koła położyłem drewnianą belkę. Teraz po prostu wjeżdżam do oporu aż koła nie zatrzymają się na belce.

tjaaa tylko ze ja nie wjezdzam do goarazu tylko podjezdzam przed garaz(nie parkuje w garazu) bo to nie mój garaz tylko wynajmuje ciąg garazy w których mój ojciec ma warsztat stolarski i z mojej tablicy juz soki płyna taka posciskana i pognieciona

tez o tym myslalem ale jakos nie mam ochoty wiercic w zderzaku..a wersje z naklejanymi czujnikami mi sie nie podobaja

Wiercenie to mały pikuś. Ale co dalej?
Najlepiej jest zrobić otwory po bokach świateł wstecznego. Potem
wykrecić światło wstecznego i przez otwór umocować czujniki, poprowadzić kable... taki mam plan! Ale dopiero za ok miesiąc...

Ale czy to takie fajne bedzie? Pomijajac, ze drogie, to sygnal emituje kiedy przeszkoda jest w odleglosci do 350cm To przeciez jak ktos za Toba stanie pod swiatlami to Ci bedzie piszczec - dobrze rozumuje? Jezeli tak to beznadzieja

Cytat:
2004-06-22 09:08:21, QLogic pisze:
To przeciez jak ktos za Toba stanie pod swiatlami to Ci bedzie piszczec - dobrze rozumuje? Jezeli tak to beznadzieja

A po co wrzucasz wsteczny stojac pod swiatlami ? ( bo tylko wtedy sie uruchamia czujnik )

Witam,

Kiedyś też interesowałem się tym ustrojstwem ale jak pomyślałem sobie o założeniu tych czujników to mi odeszło. Problem parkowania na parkingu rozwiązałem podobnie jak to zrobił Robert_S. Stanąłem tyłem blisko płotu i podłożyłem sobie 2 płyty chodnikowe. A swoją drogą to tablicę przednią zdjęłem już 2 razy zaraz po kupieniu espero

Pozdrawiam,
slayter

Cytat:
2004-06-22 09:11:26, Dicer pisze:
Cytat:
2004-06-22 09:08:21, QLogic pisze:
To przeciez jak ktos za Toba stanie pod swiatlami to Ci bedzie piszczec - dobrze rozumuje? Jezeli tak to beznadzieja

A po co wrzucasz wsteczny stojac pod swiatlami ? ( bo tylko wtedy sie uruchamia czujnik )

No wlasnie przed chwila obejrzalem Garaz - juz wiem jak wsyzskto dziala

Cytat:
No wlasnie przed chwila obejrzalem Garaz - juz wiem jak wsyzskto dziala

Ja to akurat wczoraj widzialem - dlatego taki cwaniak bylem