BMW 750il pytank ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko czy moze ktos z was sie orientuje ile naprawde spali bmw 750 przy jezdzie w miescie normalnej i przy ostrym dawaniu, slyszalem juz tyle przecznych informacji ze sie zakrecilem, z gory serdeczne dzieki !!!

Cytat:
2003-09-24 08:30:08, VIKING pisze:
Mam pytanko czy moze ktos z was sie orientuje ile naprawde spali bmw 750 przy jezdzie w miescie normalnej i przy ostrym dawaniu, slyszalem juz tyle przecznych informacji ze sie zakrecilem, z gory serdeczne dzieki !!!

Pisałem już w poście bmw 850 o spalaniu będzie podobne a bajki o niskim zużyciu paliwa możesz sobie schować miedzy książki jak by nie było jest to 5 literków w nowszych 5,4 i 12 cylidrów także musi się czymś żywić!!Chyba że mieszkasz gdzieś na wsi i nie będziesz jeździł po zatłoczonych ulicach wtedy faktycznie ci nie tak dużo łyknie.

Nie wiem czy zatloczone ulice to sposób na niskie zużycie paliwa. Moja 750 jak jechałem powoli (ok. 30 km/h) leśną drogą to na kompie pokładowym chwilowe zużycie cały czas było w okolicach 30-34 l/100 km a zauważyłem że najmniej pokazuje chwilówka przy prędkości 110-130 km/h co się równa około 1900-2100 obr/min wału korbowego. I to by pasowało. Pozostaje pytanie na ile można wierzyć komputerowi pokładowemu?? Ale coś w tym jest bo średnie benzyny wychodzio na kompie ok 22 l/100 km i tak jakoś by to było, dokładnie nie wiem bo nie zalewałem jeszce nigdy zbiornika paliwa do pełna, w końcu to 102 litry jak pół wanny do kąpieli

Hehehehe pół wanny - dobre - ale ja też mam masakre bo 90l i też nie zalewałem nigdy do pełna A jeżeli chodzi o najlepsze spalanie to sprawdziłem i rzeczywiście między 110-130.