Giełdy samochodowe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam pytanie które giełdy są najlepsze, gdzie najlepiej jechać, wybrać Żerań czy Słomczyn, czy może lepiej Poznań. No i jeżeli ktoś wie jakie są ceny za wjazd to też bym prosił.
Chodzi o sprzedaż auta.

Pozdrawiam AK.

Giełda w dzisiejszych czasach to mało skuteczna forma sprzedaży. Wjazd na giełdę to ok.50zł Na Żerań bym się nie porywał - 95% ludzi to "oglądacze". Jeśli już to na Słomczyn...
Tak czy siak nie polecam - ale to tylko moje zdanie...

a tak w ogóle jakie autko chciałbyś sprzedać?

Sprzedaj przez ogłoszenie. Najlepiej płatne np w "Wyborczej", bo te gazety z bezpłatnymi to głównie handlarze czytają.

Heh, na temat "formy" sprzedaży można by książkę napisać, ale...

Sam szukałem w ostatnim roku wózka dla znajomego, siostry i ojca. Priorytetem był net (motoallegro itd), potem Auto Bit, a na końcy giełda i komisy....zakończyło się kupnem z Auto Bitu

...hmm generalnie i znajomi i ja najwięcej szukamy w necie , zakupy z giełd to....hmmmm odosobnione przypadki

Giełdy i czasopisma z darmowymi ogłoszeniami oblegają głównie handlarze.

Cytat:
2005-06-18 01:26:08, Makaveli pisze:
a tak w ogóle jakie autko chciałbyś sprzedać?

Ojciec chce ciągle wawke sprzedać...

To proponuję ogłoszenie w Automobiliście lub w necie. Na pewno nie na giełdzie, bo tam koneserzy rzadko bywają.

Cytat:
2005-06-18 14:05:33, AK-21 pisze:
Ojciec chce ciągle wawke sprzedać...

Według mnie giełda odpada.. nie ma sensu....

A z ciekawości ile byś chciał za tą wawkę. A wracajac do tematu nie sądze by ci sie w Poznaniu udało ją sprzedać na giełdzie.

Sprzedaje ojciec i nie interesuje mnie za ile bo ja jestem temu procederowi przeciwny, oby jak najdrożej.

A co do ogłoszenia w Automobiliście to chyba jedyne sensowne w tym przypadku rozwiązanie... Bo licząc dojazd, wjazd i powrót to by miał kilka ogłoszeń w przeróżnych gazetach.

Ale jakby co to Słomczyn chyba nie?