| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
FM Miłośnik FSO Polonez Caro 1.6 GSI Libiąż | 2004-07-08 16:47:30 Witam
Zrobie malego offtopa, ale mam duzy problem, rodzice chca zmienic autko (swoje oczywiscie-poldek jest moj) bo maja juz dosc marki renault (w naszej meganie po 35000 wypalone byly zawory, po 90000 zerwany pasek rozrzadu itp. - za cena napraw bylby prawie nowy poldek |
Qbk Miłośnik FSO - Warszawa | 2004-07-08 16:51:41 Proponuję Japońca. Stary ma Almerę już 8-letnią i oprócz paru pierdół typu pompka spryskiwacza, jakiś przekaźnik wentylatora nic mu się nie dzieje. Jedyny poważnejszy problem to korozja, ale jest temu winny po pierwsze sam Ojczulek - sam. nigdy nie był zabezpieczany antykor., a po drugie proces technologiczny Nissana - ale uwaga: dotyczy to tylko Sunny i pierwszych Almer tzn. do roku 1999.
Innymi słowy można ją określić: lać benzynę i jeździć... |
Jojo Miłośnik FSO SI /PF 125 '77 Warszawa-Bemowo | 2004-07-08 16:56:06 skoda octawia w ok 2000-2001 w dobrym wypasie i TDI
jeśli samochód będzie dłużej użytkowany ciekawa moze byc Leganza w niezłym wypasie coś ok 2001-2002 i zostanie jeszcze ok 10000 zł mozna merolka c klase rocznik ok '97-98 w benzynce, silniki do wyboru Może VW Bora różne ceny i rózne roczniki- zależy od silników a przedewszystkim od stanu technicznego. Ciekawą propozycją może być Brava-marea z ostatnich lat , ciekawe wersje silnikowe, dobrze sie rozejrzeć. Pamiętac trzeba że fiaty w okolicach 100 000km mogą być kosztowne, później ma się spokój |
vistula Miłośnik FSO Polonez Caro 95' Przystajń | 2004-07-08 16:59:40 Seat Ibiza TdI myślę ,że byłby dobrym rozwiązaniem.Nie polecam Francuzów w citroenie kumpla usterki były tak częste ,że już miał momentami myśli samobójcze.OczywiścieOctavia też nie jest głupim pomysłem choć wiem,że miejsca w środku troche poskąpili(ja jestem niziutki183cm/90kg) i było mi ciasno .Hmm a może nowy poltruck z NYSY??? |
Yoshi81 523I Łódź | 2004-07-08 17:06:37 O Nubirze też myślałem.
Dobre auto za małe pieniądze,a może Daewoo Tacuma?? Avensis tylko po modernizacji z 2001........ |
FM Miłośnik FSO Polonez Caro 1.6 GSI Libiąż | 2004-07-08 18:05:05
Jakos sie zrazilismy do francuzow, pozatym dzisiaj bylem w zaprzyjaznionym warsztacie bo co zaczelo stukac pod maska, oczywiscie w meganie, poszlo lozysko od wspomagania (przejechane 71000 I tak sie wlasnie zastanawiamy nad octavia, tylko z jakim motorkiem benzynka (przyzwyczajenie) czy jednak dieselek, a moze jeszcze cos innego ?? Ibiza odpada- troche mala, do koreanco tez przekonania nie mam. Yoshi81 - a ile konikow ma ta wasza octavia - bo sa trzy rodzaje 1.9 TDI podobno??Nie jest troche zatwarda, mialem okazje jechac golfem IV i siedzialo sie jak na desce?? Wlasnie znalazlem takie cos godne uwagi, czy podejrzanie zaniska cena octavia - link [ wiadomość edytowana przez: FM dnia 2004-07-08 18:11:01 ] |
Elvis_Canapca Miłośnik FSO Biale Zloto / Szmara ... Birmingham | 2004-07-08 18:09:01 Rover 45 - wygodne, niezawodne... nawet w moim wakacyjnym miescie Birminghamie robiá |
MAJCHAL Miłośnik FSO Polonez Caro Poznań | 2004-07-08 18:12:23 Wrażenie deski może być spowodowane miękim francuzem. jechał Octawią na trasie i też na początku miałem wrażenie twardzości, ale jak się okazało szybko się do tego przyzwycziłem, a ponadto to sprawiało że się idealnie prowadziło po naszych ładnych koleinowatych drogach
A co do wyboru, to polecałbym jakiegoś niemca typu Audi, VW, Skoda ( dziwnie brzmi Skoda niemcem, alt to w zasadzie niemiec ). Zależy od kasy, ile byście chcieli w to wsazić i na jak długo, bo od tego zależy typ silnika, rocznik, model itp. Kilka opcji już zostało rzucone, ale wg teorii MAJCHALa Japońce sa nie do zajechania |
Focus Peugeot 206 Warszawa | 2004-07-08 18:20:22 |
![]() Mebig Miłośnik FSO Peugeot 307 Poznań | 2004-07-08 18:31:35 Yoshi to mi zaraz do du..y nakopie, ale opisze swoje wrażenia po przejechaniu jako pasażer w octavi 1.6 Elegance. Więc po kolei, silniczek fajny, dobrze nawet się zbiera bo ma ponad 100 KM, potrafi nieźle zapiep...ać, dość dobre zawieszenie, tzn nie odczuwa sie dziur, kolein itp, ale mówie że siedziałem obok kierowcy, wiec nie wiem jak na kierownicy to jest wyczuwalne, ma dośc duży bagażnik, ciekawe wyposażenie jak np. airbag, spriskiwacze reflektrorów, elektryczne szybki (wszystkie 4) i lusterka, klimatronic, wspomaganie. No dobra koniec tego przechwalania czas na negatywy, po kolei, przednie fotele sa tak zawieszone ze nie jest sie wstanie wsadzić pod nie nóg jak się siedzi z tyłu, wina albo mocowań fotela albo zbyt płytkije podłogi z tyłu, kolejna wada, to cholernie nie wygodna na dłuższe trasy tylna kanapa która daje o sobie znać już po 150 km jazdy, przedni fotel pasażera tez za bardzo wygodny nie jest, po 200 km musiałem całkowicie zmniejszyć podparcie ledzwiowe bo mi kregosłup do zołądka właził. No narazie tyle, jak jeszcze sobie coś przsypomne to napisze. Acha na plus tylnej kanapy zaliczyłbym podłokietnik. |
Maciek_938 Bydgoszcz | 2004-07-08 19:59:51 Nie no ogólnie Octavia to bardzo udane auto pod względem konstrukcyjnym w końcu to niemiec jak Majchał słusznie nadmienił. No a z tych roczników to warto polecić jeszcze Vw Golfa IV, Honde Civic oraz Toyote Corolle. Wszystkie te auta należą do bardzo trwałych i udanych konstrukcyjnie i wszystkie się będą dobrze spisywać pod warunkiem, że będą posiadały wpełni udokumentowaną przeszłość i naturalnie regularnie serwisowane.
Pozdrawiam |
Yoshi81 523I Łódź | 2004-07-08 20:34:14 Octavka ma 90 koni.
Mebig:No wnętrze nie jest za udane Fotele są do cienkie i jest dość ciasno. Pod tym względem mój Poldi 1.4 z Groglinkaim był lepszy. Ale całą resztą jest lepszy od Poldka. |
Yoshi81 523I Łódź | 2004-07-08 20:45:15
Lepsza A ta Octavka z komius może byc,jest chyba jeszcze sprzed fae liftingu. Zapraszam na www.skoda.autokacik.pl/ |
polonezcaro . | 2004-07-08 20:45:21 proponuje jak już wcześniej zostało wspomniane Mercedesa C-klase, samochodzik jak złoto - tyle że koszta utrzymania są wysokie ( ale widziałeś kiedyś coś bardzo dobrego i taniego lub dolozyc i kupic E-klase, ale "okularnika" osobiście bardzo odradzam, ale to kwestia gustu o innych nawet nie myśl - ja przestałem i na dobre mi to wyszło [ wiadomość edytowana przez: polonezcaro dnia 2004-07-08 20:48:13 ] |