Wlew gazu - zmiana

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co sądzicie i czy są problemy ze zmianą wlewu gazu/

Mam instalacje "holendra". Co prawda parownik jest po wymianie na lovato, ale butla i wlew to stary holender.

Szlag mnie trafia na stacjach kiedy chce tankować a tam albo pada im uszczelkaa, albo nie mają przelotki, albo gwint nie taki itp. No ku...wicy można dostać.

Czy zmiana wlewu i dolotu gazu do butli na ten zgodny z naszymi pistoletami na stacjach to wielki problem? Mogą być jakieś przeciwskazania lub skutki uboczne?

P.S. Silnik w autku to 1,8 na pełnym wtrysku. (ale to chyba nie ma tu większego znaczenia"

Cytat:
2004-07-13 07:39:26, raski pisze:
Czy zmiana wlewu i dolotu gazu do butli na ten zgodny z naszymi pistoletami na stacjach to wielki problem? Mogą być jakieś przeciwskazania lub skutki uboczne?

Nie powinno być żadnych problemów, tym bardziej że będziesz zmieniał przeciez na właściwe rozwiązanie

Czy ja wiem czy to jest "właściwe rozwiązanie"?? Na pewno wygodniejsze i praktyczniejsze.

Zastanawiam sie tylko czy nie bedzie problemu zz zmianą przewodów gazowych. W holendrze przewód doprowadzający gaz od wlewu do butli jest gumowy i ma z 2 cm średnicy, w nowym rozwiżabiu bede go musiał zamienić na metalowy cienki. I czy tu nie wynikną jakieś jaja.

Nie powinno byc dobiora wlasciwy przewod i zamienia

pozdr