[125p] Podświetlenie bagażnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jakiś czas temu zauważyłem w "nowo" zakupionym fiaciku że jest taki dinx co wygląda jak lampka w bagażniku - ciężko to było wyjąć, jak już się udało i dopasowałem nową żaróweczkę to pojawił się następny problem: JAK TO Z(A)ŁOŻYĆ ?!?!?

plastikowy klosz razem z żarówka i jej mocowaniem wsówa się na styki znajdujące się na belce w bagażniku... ot i cała filozofia..

No właśnie mam wrażenie że jakiejś części mi brakuje, wszystko nie trzyma się kupy i lata - myślałem że właśnie się wsuwa, ale wywaliło mi bezpiecznik Mam 3 części:
- żarówka właściwa
- plastikowy klosz
- i jakiś dinx w kształcie litery U do którego usiłuję włożyć żaróweczkę...

no dokładnie w otworki w tym U wkładasz żarówkę... wkładasz to w plastik, wsówasz na tamten styk i chyba podpinasz + na to U... a może tam mase... tego nie pamiętam bo dawno się nie bawiłem a obecnie mam odłączone... trzeba by zajrzeć do schematów...

Przepraszam to wy macie podświetlenie bagażnika w DF-125p??
Ja mam dwa DF-y, oba z roku 1987 i w żadnym z nich nie ma nawet śladu czegoś takiego jak lampka w bagażniku?
Pozdrawiam.

Tak, tak ono wygląda:

Świeci sę razem z pozycyjnymi (jeśli żarówka jest ok).

Hmm, ciekawe dlaczego w moich fiacikach nie ma takiej lampki . W szczególności w czerwonym, to pełny oryginał w idealnym stanie. Czyżby w późniejszych seriach produkcyjnych już ich nie montowali? Pozdrawiam.

ja mam lampke
możliwe że zależało to od rocznika i wersji wyposażenia, może były dostępne jako wyposażenie dodatkowe za dopłatą

W wersjach C z połowy lat 80-tych na ogół lampek nie było. W L i później w ME raczej były, chociaż nie jest to reguła.

Teraz wszystko jasne, dzięki za info.

Cytat:
2006-05-28 13:34:45, jacek_s pisze:
W wersjach C z połowy lat 80-tych na ogół lampek nie było. W L i później w ME raczej były, chociaż nie jest to reguła.

Model L '88r była zielona wydumka z '80r tez miała ale nie było kabli podciagnietych

Z tego co mówiłeś zielony był w ogóle ciekawym autem pod względem elektryki, więc nie dziwi mnie brak kabli . Nawet w C kable były, brakowało tylko lampki, tak samo było z resztą brakujących elementów w C-klasach, wystaczyło założyć i podpiąć do istniejącego okablowania.