Regulacja rezerwy w Elpigazie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak sie ustawia poziom rezerwy (momentu w ktorym zaczyna sie swiecic rezerwa) w elpigazie.
podobno cos przy tym wskazniku trza pokrecic. ale probowalem delikatnie i nic tam za bardzo sie nie chce krecic. a mocniej na razie wole nie probowac

na razie zapala mi sie jeszcze przed polowa zbiornika, wiec troszke za wczesnie

Ten niebieski wskaźnik przykrecony jest dwoma wkretami(gorny widoczny nad nim), ktore nalezy lekko odkrecic. Wowczas jest mozliwosc obrotu tym wskaznikiem i regulacji wskazowki wraz z kontaktronem - wlaczajacym diode rezerwy, wzgledem magnesu plywaka, ktory jest wewnatrz mosieznego odlewu wielozaworu.

hmm.. czyli ta regulacja wskaznikiem jest mozliwa w minimalnym przedziale, bo te dwie srubki trzymaja caly ten niebieski wskaznik dwoma malutkimi wypustkami, ktore starczaja na przytrzymanie srubki i niewiele wiecej.
dobrze mysle?

Mnie gazownik powiedzial, ze jak "brakuje" regulacji nalezy wymienic wskaznik, mam podobny przypadek. Jestem umowiony na wymiane(gwarancja).

Cytat:
2004-06-11 16:42:31, little-turpe pisze:
[...]

na razie zapala mi sie jeszcze przed polowa zbiornika, wiec troszke za wczesnie

Olej go. W życiu nie ustawisz tak, żeby wskazywal wiarygodnie. Naucz się ile Ci autko pali i jeździj na liczik
Pozdro.

Dokładnie.tylko jazda na licznik jest pewna