Sukces!!:D:D Regulacja LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nareszscie sie naucyzlem regulowac instalacje Dotychczas jezdzilem z tym do gazownikow, ktorych regulacja i tak mi nie odpowiadala a placilem tylko po 25zl Osiagi sa identico jak na benzynie Tylko spalanie okolo 15l/100km (biorac pod uwage ciezka noge) teraz troszke przykrecilem srubki i nie odczulem spadku osiagow a mam nadzieje, ze spalanie sie ciutke zmniejszy Poki co na gazei jechalem ponad 150km/h ale to nie byl koniec, wiec mysle, ze kolo 160 by polecial wiec jest jak najbardziej ok Biorac pod uwage, ze jak go kupilem, to moze i palil malo ale v- max to byla 120km/h pozdrowka.

ps- wie ktos jak obnizyc spalanie jeszcze bardziej bez spadku osiagow??

To sie pochwal jak sie reguluje instalacje lpg

No żeby nie było spadków osiągów to juz będzie ciężko!! Ja mam tak ustawione że mi pali 10l/100km gazu ale jest troszke bardziej mułowaty niż na benie!! Ale coś za coś!!!

No wiec ja po prsotu odkrecilem te sruby do momentu az mial kopyto niemilosierne, zmierzylem spalanie wyszlo baaardzo duzo i stopniowo przykrecalem srubki az do momentu, ktory mnie zadowala.

Cytat:
2004-06-07 23:41:21, Roki19 pisze:

To odwieczne pytanie polonezowców i nie tylko z resztą ale to ciężka sztuka

Mój truck pali 13 litrów gazu, gdyby nie to że waży 1360kg - konstrukcja paki zespawywana z ceowników - normalnie powinny być wycinane w nich otwory dla redukcji wagi ale u mnie nie są, no i gdyby nie to to miałby niezłe pierdalnięcie 12-13 litrów gazu to norma tak mi się wydaje

Cytat:

Technika jazdy......

Cytat:
Nareszscie sie naucyzlem regulowac instalacje Dotychczas jezdzilem z tym do gazownikow, ktorych regulacja i tak mi nie odpowiadala a placilem tylko po 25zl Osiagi sa identico jak na benzynie Tylko spalanie okolo 15l/100km (biorac pod uwage ciezka noge) teraz troszke przykrecilem srubki i nie odczulem spadku osiagow a mam nadzieje, ze spalanie sie ciutke zmniejszy Poki co na gazei jechalem ponad 150km/h ale to nie byl koniec, wiec mysle, ze kolo 160 by polecial wiec jest jak najbardziej ok Biorac pod uwage, ze jak go kupilem, to moze i palil malo ale v- max to byla 120km/h pozdrowka.

Kolego na gazie bez zadnych regulacji (poza tymi co mi na przegladzie zrobili zeby obnizyc emisje CO2) 162km/h w 3 osoby a to nawet nie jest caro....

Tak najlepsza technika jazdy to taka że przed sobą widzisz autko kolegi a między wami jest linka!! Wtedy to masz pełną ekonomike!!

Cytat:
2004-06-08 21:07:38, Halas13 pisze:
Tak najlepsza technika jazdy to taka że przed sobą widzisz autko kolegi a między wami jest linka!! Wtedy to masz pełną ekonomike!!

a jak sie zerwie?a masz lukasy?to nie masz przodu ot taka to ekonomika

Co rozumiecie pod pojeciem "techniki jazdy" moze jakies wskazowki??

ps- ale nie cisnalem go na maksa, wiec nie wiem ile polecial, po prsotu sobie jechalem, dzisiaj natomiast juz po ktoryms z koleji przykreceniu srubki zajelo sporo czasu zanim osiagnalem 140km/h, polecial by wiecej (te 150) ale dlugo by to zajelo, ale fakt, ze pewnie wiecej przejade km na butli.....ehhh.

Cytat:
2004-06-10 00:06:46, Roki19 pisze:
Co rozumiecie pod pojeciem "techniki jazdy" moze jakies wskazowki??

ps- ale nie cisnalem go na maksa, wiec nie wiem ile polecial, po prsotu sobie jechalem, dzisiaj natomiast juz po ktoryms z koleji przykreceniu srubki zajelo sporo czasu zanim osiagnalem 140km/h, polecial by wiecej (te 150) ale dlugo by to zajelo, ale fakt, ze pewnie wiecej przejade km na butli.....ehhh.

Nie przyspieszanie nagle, plynna jazda, i dobry stan auta. Ogolnie spokojna jazda i przewidywanie tego co sie stanie zeby odpowiednio zareagowac. I wbrew pozora jazda na luzie malo daje a stwarza tylko niebezpieczenstwo. Np u mnie we wtryskowcu na luzie zuzywa benie a podczas hamowania silnikiem doplyw paliwa jest zamkniety...

To że nie spala wogóle benzyny jest w każdym samochodzie które posiada wtrysk i komputer nim sterujący!! A co do chamowania silnikiem to jest chociaż fajny efekt jak ci zaczyna strzelać z tłumika!! Najfajniej się to objawia przy jexdzie na gazie!!

a co to za sztuka ustawic sobie samemu gaz??

no dla mnie do tej pory byla....

Cytat:
2004-06-10 14:06:34, GT pisze:
a co to za sztuka ustawic sobie samemu gaz??

No ja na np nie umiem

jak to mówią polak potrafi więc...
mam intstalacje na śrube i GT mi wytłumaczył na czym polega owa zabawa z potem metodą prób i błędów(podjade pod tą góre albo nie podjade) doszłem do porozumienia z moją instalacją marki LANDI

Ale dalej jasno nikt tego nie wytłumaczył zróbcie zdjęcia pokążcie co i jak będzie materiał an artykuł

Trombocyt doszly mnie sluchy,ze bedziesz w Czerniewicach.Zglos sie do zielonego plusa o numerach S1 ~ GT.

Po prostu nie wszystko sie da opisac przez neta

Hmm no bo to chyba wlasnie na tym to polega Ja podobnie jak Scooby robilem metoda prob i bledow i zajemo mi to sporo czasu Nasze skromne doswiadczenie chyba nie zasluguje na arta.