Niepokojaca KOntrolka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam witam
Zauważyłem ze ostatnio czesto zapala mi sie żółta kontrolka z konewką jak ta do oleju podkreślonafalujaca linia i nie wiem co ona oznacza bo nie mam instrukcji. Prosze o pomoc bo nie wiem jakie to moze spowodowac konsekwencje.
Nadmienie ze chodzi o samochód Toyota Carina E '97
Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: ARAU dnia 2004-06-23 18:40:44 ]

To jest kontrolka poziomu oleju w misce. Dolej olej a lampka zgaśnie
Pozdro.

Cytat:
2004-06-23 20:02:32, Perzan pisze:
To jest kontrolka poziomu oleju w misce. Dolej olej a lampka zgaśnie

Hehe... skąd my ją znamy

Po dolaniu najlepiej zacznij regularnie sprawdzać poziom oleju... BTW. Toyota zaleca żeby to robić przy każdym tankowaniu

Radze Wszystkim sprawdzać dokładnie olej , znajomek z floty samochodowej powiedział mi że pare silniczków w toyotkach Panie mu zatarły a kontrolka za chętna do świecenia nie była, ona pokazuje ciśnienie oleju a nie poziom może go być mało ale ciśnienie będzie ok a silnik nie będzie tak dokładnie smarowany.

Mówisz Panie (kobiety). upsss.. ja jeszcze nie sprawdzałam poziomu oleju. Chyba jednak się was posłucham i dziś popatrzę
W sumie to nie mam zamiaru autka zmieniać.
Wstyd... bo jeżdżę Toyką juz prawie rok.

Cytat:
2004-06-24 10:42:17, Wiler pisze:
[...]
kontrolka za chętna do świecenia nie była, ona pokazuje ciśnienie oleju a nie poziom może go być mało ale ciśnienie będzie ok a silnik nie będzie tak dokładnie smarowany.

W tym wypadku mowa jest o kontrolce poziomu oleju w misce.
Carina posiada takie cudo Od ciśnienia jest inna, czerwona.
Pozdro.

ba moje doświadczenia ograniczają się na razie do 2 malców cieniasa vectryb i od miesięca prawie cała ave nigdy nie spotkałem kontrolki poziomu. nawet niewiedziałem że takowa istnieje hehe

W camry tez jest takowa, jako nowy posiadacz toyoty sam nie wiedzialem i sadzilem ze to od plynu chlodzacego i po dziesiatym odpowietrzaniu ukladu, sprobowalem dolac oleju co ku mojemu saskoczeniu pomoglo To tez sklonilo mnie do przestudiowania instrukcji tego auta

Pozdraiwam, Karol.

niestety w toyotach zapalenie w czasie jazdy kontrolki ciśnienia oleju informuje nas że jest go bardzo mało. wystarczy litr by kontrolka nie gasła. a szkoda że nie wszystkie mają kontrolke poziomu oleju

Cytat:
W camry tez jest takowa, jako nowy posiadacz toyoty sam nie wiedzialem i sadzilem ze to od plynu chlodzacego

Hehe Ja też Przerabiałem już ten temat
pozdrawiam...