Podświetlenie pokręteł od nawiewu MK4

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przeszukałem całe forum i nie znalazłem tego czego szukałem. A mianowicie kupiłem dziś w elektronicznym diody, w takiej samej obudowie jak oryginalne żaróweczki, więc zero przerabiania Ale, jak już wszystko zmontowałem, to wszystko świeci jakoś tak... słabo. I tu moje pytanie, czy jest tam jakaś farba czy coś? Jak moge zrobić tak, żeby pokrętła i oznaczenia świeciły lepiej? (wyraźnym niebieskim światłem) Może już ktoś to robił i wie. Z góry dzięki za odp...

[ wiadomość edytowana przez: MaRio-sKaTe dnia 2006-08-25 18:15:39 ]

[ wiadomość edytowana przez: VinCe dnia 2006-08-25 18:27:19 ]

musisz zedrzec zieloona farbe co jest pod tym czarnym lastkiem

tylko ze to jest odnsnie mk7 a marioskate ma mk4

yy faktycznie zapomnialem zobaczyc co kolega ma bo ja z przyzwyczajenia ze wszyscy mk7 maja

pozwoliłem sobie zmienić delikatnie temat...tak będzie prościej..

Tak, tak... mkIV więc jak koledzy klubowicze, co musze zrobić ???

W MK5 jesta także zielona farba od spodu, wię sądzę, że w MK4 też. Rozbierz obudowę, sprawdź jak Ci rozświecają diody i zetrzyj papierem ściernym tą zieloną powłokę.

Nie zdzieralem tego, nie mam czasu, ale efekt jest taki...

P.S Zdjęcie robione telem, więc nie za dobra jakośc...

im więcej czasu poświęcisz, tym lepszy będzie efekt (dotyczy wszystkiego). Cudów nie ma. Możesz założyć mocniejsze żarówki/LEDy.

No tak... Ale chyba nie wygląda źle?

Ważne, aby Tobie się podobało. Wcześniej pisałeś, że świeci słabo...
Ale rzeczywiście nie wygląda źle.

tak wygląda podświetlony LED-ami w MK5 (9LED 5mm+3x3mmdo pokręteł). Kiedyś ktoś na forum miał także podobnie zrobione w MK4.

Ja robilem zdjęcia telefonem, więc dlatego nie oddają w pełni jak to wygląda...

Ja czekam na diody bede robil podswietlanie tych pokreteł i ustawianie swiateł
Pany: Kolor niebieski strzaleczki na pokretłach czerwone wrzuce pozniej fotki narazie czekam na diody allegro rulezz

to ja chyba czegos nie czaje... Mario-skate to Ty jestes czy nie jestes zadowolony z efektu... piszesz ze za slabo swieci, ludzie pisza Ci co powinienes zrobic aby bylo lepiej, a ty dopytujesz sie czy nie jest tak zle i mowisz ze zdejecia z telefonu wiec nie oddaja w pelni koncowego efektu... cos mi sie wydaje chlopie ze ty nie szukasz pomocy tylko pochwaly ze jest ok i zeby zostawic... Jak sie Tobie podoba to osiagnales 100% sukcesu a jak nie jestes do konca zadowolny to bedziesz jednak musial posiedziec przy tym wiecej i zadne usprawiedliwienia ze zdjecie zlej jakosci nie poprawi ci humoru. Nie patrz na innych zrob tak zebys to Ty byl zadowolony pozdrawiam

Może podasz jakieś instrukcje jak to zroiłeś i zapodasz zdjecie tych diód. Jka coś czekam na prywatną wiadomość