[126]jaki silnik najlepiej wstawic???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kieruje to pytanie w szczegolnosci do posiadaczy swapow...zbieram informacje o wstawienu wiekszego silnika do maluszka...i tu interesuje mnie...
1. ilosc ingerencji jesli chodzi o zawiszenie silnika
2. uklad zasilania...prosciej chyba wstawic silnik na gazniku niz z wtryskiem???
3. elektryka
4. latwosc montazu
5. cena zakupu
6. ogolna cena montazu...lacznie z przerobkami, czesciemi, robocizna itp.
7. skrzynia 126...ale co z rozrusznikiem ??? tez musi byc od 126...wiec jak z kolem zebatym na wale???
8. jak i gdzie robic mocowania???
9. jakie sprzeglo??
to narazie kilka nurtujacych mnie zagadnien...pomozcie...z gory wielkie dzieki!!!

łu łu łu kropka sto dwadziescia szesc fan kropka pe el

Jak chcesz mało ingerenecji to 900 ka jest idealna.

najlepsza jes jednostka napędowa z burana

jezeli w tym momencie juz masz problem to sobie odpusc bo i tak nic ci z tego nie wyjdzie

a jesli mocno chcesz to buran bedzie dobryz jego wsadzeniem na bank sobie poradzisz

no ja jakos tak mialbym chrapke na 900 ze 127-ki...raz..jest krotki...dwa...ma zasilanie gaznikiem wiec nie ma pieprzenia sie z komputerami i elektronika...3...powinien byc tanszy ze wzgledu na w miare prosta budowe [mam tu na mysli wlasnie brak wtrysku] ...co sadzicie???

a ja zamiast burana wolalbym wsadzic np. 6,0 v12 z merola s-klasse...to chyba byloby troszke trudniejsze od burana ale za to produkcja niemiecka...brzydze sie ZSRR-em

sadzimy to samo co w 100 innych tego typu juz poruszanych i nudnych postach

A co ze wstecznym przy silniku Burana ?????

Ps Wyszukiwarka nie gryzie.

wszystko zalezy od umiejscowienia turbiny rotacyjnej ciągu hiper wstecznego

co Wam odbija z tym pieprzonym buranem???? Koles sie pyta powaznie o silnik jaki wsadzic a Wy znowu z tym buranem. Przez takich jak Wy na forum robi sie smietnik, bo wszystkie watki schodza na temat jebanego burana!!!!
naprawde zastanowcie sie co piszecie bo tu sie robi coraz wiekszy burdel i ktos zamiast zadac powazne pytanie moze zrezygnowac z tego, bo go zaraz zbluzgaja i zaczna gadac glupoty!!
zamias wlewac olej do silnika, wlejcie troche do glowy, bo chyba sie Wam mozgi poprzegrzewaly!!!troche rozumu ludzie!!!!!!!!!

V8 od kamaza

a tak powaznie 900ka albo 1100 (od cc/sc jedynie), nie ma pier***** z gaznikami i aparatami zaplonowymi. jak juz zmieniac silnik to na cos nowszego. jak malo ingerencji do 900ka od CC/SC

Cytat:
2004-06-20 23:36:38, erzet_ef pisze:
co Wam odbija z tym pieprzonym buranem???? Koles sie pyta powaznie o silnik jaki wsadzic a Wy znowu z tym buranem.

było opisane wszytko na temat swapa z 1000 razy no morze prucz centrala , wystarczy wpisać do wyszukiwarki swap wyjdzie full tematów, prócz tego na fanie też jest opisane wystarczy spojrzeć , temat oklepany do znudzenia

lepiej by to brzmiało mam silnik i wszystko przygotowane i pomoc w jakiejś konkretnej sprawie ale takie gdybanie , jeżeli sie niewie jaki chce sie mieć silnik to co tu dużo pisać

ps : a cy to prawda ze turbinka kowalskiego daje p rowera i maluch nic niepali prose o pilną odpowiedź

Cytat:
było opisane wszytko na temat swapa z 1000 razy no morze prucz centrala , wystarczy wpisać do wyszukiwarki swap wyjdzie full tematów, prócz tego na fanie też jest opisane wystarczy spojrzeć , temat oklepany do znudzenia

ale przez takich typow jak Ty, te watki sa zasmiecane buranami i nie dziw sie ze ludzie po przeczytaniu kilku takich watkow pisza nowy, bo nie moga sie tam polapac!!

no klient to widać że ja bandyta jestem to straszne i co ty biedny teraz zrobisz rzeczywiście masz problem

Cytat:
2004-06-20 23:52:51, ZoLt4R pisze:

a tak powaznie 900ka albo 1100 (od cc/sc jedynie), nie ma pier***** z gaznikami i aparatami zaplonowymi. jak juz zmieniac silnik to na cos nowszego.

tak, mielismy ostatnio dobry przyklad (samochod madcar`a) A tak serio to wszystko ma swoje + i minusy... Ja ciesze sie ze mam gaznik i zwykly zaplon

Cytat:
2004-06-21 00:26:28, erzet_ef pisze:
ale przez takich typow jak Ty, te watki sa zasmiecane buranami i nie dziw sie ze ludzie po przeczytaniu kilku takich watkow pisza nowy, bo nie moga sie tam polapac!!

dobra taki wielki problem
temat 1

temat 2

temat 3 problem madcara dotyczacy wtrysków

temat 4

temat 5 już wtedy gościa objechali i odesłali do archiwum

dalej mi sie niechce szukać , wystarczyło 15 min i nic nieznalazłem o buranach

jeszcze jest stronka wspomniana przez czucza

http://www.porthos.prv.pl

ha ten miszczo był dobry odrazu 1.7 bo mu mama do seja niepozwoliła włożyć klik

[ wiadomość edytowana przez: proiss dnia 2004-06-21 01:08:08 ]

T z tym buranem to faktycznie przesada-macie swzs dziennik pokladowy burna itp i tam o tym gadajcie.koles pyta o swapa pomimo tego ze juz czesto bylo to grzecznie skierowac do wyszukiwarki i blokada...a nie tam dopisywac jakies jajca bo to faktycznie zasmieca
dobra opcja bylo by zrobienie czegos na zasadzie przyklejony.takie topici czest sie powtarzajace bedace kategoria tematyczna gdzie swierzaki by zagladali na samym wejsciu.predzej by tam zajrzeli niz do regulaminu ktorego pewnie nikt nie czyta.
na wielu komputerowych forach jest takie cos i sie dobrze spisuje

już kiedyś był podobny pomysł autorem był żuraw http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=40387&c=0&hq=&f=25&m=flat

poprostu krew człowieka zalewa jak wchodze na forum a tam
Turbinka kowalskiego
co bedzie lepsze 900 czy 1.7
jajko czy kura
z chłopakiem czy z kobietą

[ wiadomość edytowana przez: proiss dnia 2004-06-21 01:21:44 ]

mi nie chodzilo o drugie forum tylko o "przyklejone" cos dla poczatkujacych gdzie mogli by sobie przeczytac rozne opinie o licznikach obrotomierach turbiknkach swapach buranach i innych bez nie potrzebnych pytan.chodzi mi o cos takiego
przykład
wystarczy spojrzec na liczbe odslon regulaminu...

[ wiadomość edytowana przez: kabul dnia 2004-06-21 01:44:36 ]

Cytat:
2004-06-21 00:52:57, lunatyk pisze:
Cytat:
2004-06-20 23:52:51, ZoLt4R pisze:

a tak powaznie 900ka albo 1100 (od cc/sc jedynie), nie ma pier***** z gaznikami i aparatami zaplonowymi. jak juz zmieniac silnik to na cos nowszego.

tak, mielismy ostatnio dobry przyklad (samochod madcar`a) A tak serio to wszystko ma swoje + i minusy... Ja ciesze sie ze mam gaznik i zwykly zaplon

usterka instalacji elektrycznej moze sie znalezc wszedzie, nawet w zwyklym maluchu wiec nie generalizuj, juz w samym elegancie jest wiazka bardziej rozbudowana i ostatnio mocno walczylem z tym badziewiem jak el stwierdzil ze nie bedzie gadal. wtryski i kompy = tak