Sfixwany central w omie A

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! jestem jeszcze zielony, ale próbuję swych sił. zakupiłem autoalarm i sam próbuję go włożyć do swojej Omegi. podłączyłem jak na schemacie, ale centralny zamek fiksuje. w momencie gdy włączę alarm drzwi zamykają się i otwierają i to 2 razy. zawsze pozostają w pozycji otwarte. Kable połączyłem prawidłowo. SZOK! co robić?

Podłączyłeś nie na te złącze modułu od centralnego. Informacyjnie podaję, że sterowanie centralnym przez alarm polega na podaniu masy przez układ alarmu. Jest też druga możliwość takiego stanu rzeczy a mianowice nie podałeś masy z alarmu na wszystkie mechanizmy centralnego zamka wówczas jeden zmechanizmów sygnalizuje nie zamknięcie i i następuje otwarcie pozostałości. Jak zerknę na jakie końcówki należy się wpiąć alarmem to ci powiem. Najlepiej by było gdy podasz co to za alarm.

Pozdrawiam

musisz podać z wyjść sterujących alarmu centralntm zamkiem ( pewnie jest to przewód brązowy i biały) do cewntralki od zamka na przewody( brązowy i brązowo-biały chyba) dokładnie mogę ci podać po południu jak sprawdze u siebie pamiętaj żeby alarm zasilać bezpośrednio z akumlatora plus i minus bo jak się podepniesz w jakimś dziwnym miejscu alarm lubi głupieć wiem to z doświadczenia nieraz też starczy obrucić przewody sterujące i jest OK.powodzenia

musisz podać z wyjść sterujących alarmu centralntm zamkiem ( pewnie jest to przewód brązowy i biały) do cewntralki od zamka na przewody( brązowy i brązowo-biały chyba) dokładnie mogę ci podać po południu jak sprawdze u siebie pamiętaj żeby alarm zasilać bezpośrednio z akumlatora plus i minus bo jak się podepniesz w jakimś dziwnym miejscu alarm lubi głupieć wiem to z doświadczenia nieraz też starczy obrucić przewody sterujące i jest OK.powodzenia

Precyzyjnie rzecz ujmując na schemacie nr 12 (książka wyd. Auto) jest układ K37 jest to moduł cetralnego zamka i teraz na wyprowadzenie tego układu nr 1 (kabel brązowo-czerwony- pierwszy kolor jest kolorem dominującym podaję tak na wszelkie zaś) podajesz sygnał z wyprowadzenia centralki alarmu opisanego jako zamykanie. natomiast na wyprowadzenie 4 modułu centralnego zamka (kabel brązowo-biały) podajesz sygnał z wyprowadzenia centralki alarmu opisanego jako zamykanie. Pomijam fakt konieczności zebrania sygnałów z włączników otwarcia drzwi w przeciwnym wypadku alarm będzie ci się samoczynnie uzbrajał. Koniec kropka.

Pozdrawiam

Zgadza się.
Podłączałem do przewodów czerwono-brązowego - otwarcie i biało-brązowego - zamknięcie, ale właśnie central fixuje. Dodzwoniłem się do firmy od której kupiłem alarm na Allegro i co!?
Okazało się, że nie jestem pierwszy, który ma problem z alarmem "CENTURION"
Jego wada polega na tym, że podczas gdy drzwi powinny być otwarte na przewodach odpowiedzialnych za sterowanie zamkiem jest ZWARCIE.
To jest przyczyna warjacji centrala. Gość ma mi przesłać maila z instrukcją którą ścieżkę należy przeciąć. Jeśli nie pomoże wymienią mi alarm na sprawny.