Zapraszam na wycieczkê do Czernobyla (temat na powa&iq

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
nullhttp://www.mojasd.prv.pl/strony/ghosttown/

Dla mnie to było naprawdę mocne przeżycie.
Nie potrafię nawet nazwać emeocji, które mi towarzyszyły.

Pozdrawiam!!!

[ wiadomość edytowana przez: syvo dnia 2004-06-30 13:24:53 ]

No musi być ciekawie, tylko czy po powrocie dziwnie sie nie wygląda??

Znam bliższe, podobne miejsce. Zwie sie Borne Sulinowo - była jednostka radziecka. Dobre miasteczko do paintballa. W poblskich bunkrach w okolicznych lasach były podobno przechowywane głowice atomowe. Podobno jest tam promieniowanie (podobno wartości bezpieczne). Ja w każdym razie schodziłem 2 piętra pod ziemię i nic mi sie nie stało, choć w namiocie było dziwnie jasno

W najbliższym czasie planuje wybrać sie do poniemieckiej fabryki amunicji nad Nysą Łużycką, tez podobno ciekawe miejsce

Kto wie, moze Czarnobyl też, tylko ta odległość...

Kurcze,ten czerwony las,miasto duchów,opuszczone budynki,itp
polecam wszystkich obejrzenie zdjęc i poczytanie relacji
aż mnie ciary przechodzą jak to oglądam
pzdr

odwiedz Czarnobyl - zobaczysz, jakie bedziesz mial smieszne dzieci

a Polsce tez znam fajne miejsce - to bagicz pod kolobrzegiem - dawne ruskie lotnisko.

a ja jade do Kazimierz Dolnego w tym tygodniu prawdopodobnie w czwartek albo piatek niby ani promieniowania ani duchów ale za to inne Ładne widoczki przyłącza sie ktos?

pozdrówki od LADAniesmigajacych

ojciec śmiag³a audic po pasie startowym

nooo, ja to robilem w zeszlym roku. A teren jest otwarty, wystarczy wiedziec, ktoredy wjechac
a wokol lotniska jako dzieci8ak lazilem jak jeszcze ruskie z su22 siedzieli. Oj dzialo sie dzialo. Podobno w okolicznych wsiach wszystko na ruskim paliwie jezdzilo

[ wiadomość edytowana przez: adasco dnia 2004-07-01 00:03:05 ]

Pamietam ten dzien (a wlasciwie dzien w ktorym sprawa "wyplynela"). Rodzice siedzieli przy radiu i tak naprawde nikt nie wiedzial czego sie spodziewac. I plyn Lugola tez pamietam.

Pare lat potem w Bialymstoku byl ciekawy numer. Wykoleily sie cysterny z chlorem. Naprawde niewiele brakowalo, a Bialystok bylby takim wymarlym Czarnobylem, bez sladu biologicznego zycia

... tfu, ja też pamiętam to ochydztwo, ktore musiałem pić... blleeee.

Relacja fotograficza mnaie rzuciła na ziemię, robi ogromne wrażenie. Chciałbym tam kiedyś pojechać pod warunkiem, ze dadza mi taki skafander, ktory ochroni mnie przed promieniowaniem.

ja Lugoli nie pamietam,wiem tylko z opowiadan rodzicow jak mi to dawali do picia

ZDJECIA TE ZROBIŁY NA MNIE DUUUZE WRAZENIE
JAK SIE NA TO POPATRZYLEM TO PRZYKRO SIE ZROBILO

jednym słowem S Z O K

Ale coś jest w tej stronce i tych zdjęciach. Coś co przyciąga i człowiek z ciekawością , moze niedowieżaniem to ogląda.

Takich historii ludzkiej tragedii u nas jest na pęczki, wystarczy zwiedzić dworzec centralny w Warszawie, może ktoś o nich by zrobił reportaż. Ci ludzie są naprawdę otwarci i szukają pomocy, a nikt jej im nie ofiaruje.

Tiaaaa Prymi i 50 % bezdomnych na centralnym jest hepi ze nie musza rano wstawac do roboty. Lenie i nieroby.

wiecie co, po przeczytaniu tego reportazu ciesze sie ze mieszkam tu gdzie mieszkam.Mamy do dupy zarzadzanie panstwem ale za to nie mamy takich zagrozen bezposrednich.

Tak samo jestesmy wolni od huraganow, trzesien ziemi, jadowitych wezy,pajakow i dzikich zwierzat.Niektore bogatsze panstwa jak maja wieksze problemy.

soop ale jest jeszcze te drugie 50%, nie zapominaj o nich.

Cytat:
2004-07-01 01:30:44, soop pisze:
Tiaaaa Prymi i 50 % bezdomnych na centralnym jest hepi ze nie musza rano wstawac do roboty. Lenie i nieroby.

Dobrze gadasz i w pełni podzielam twoje zdanie. Każdy obrał sobię własną ścierzkę życia i teraz ponosi jej konsekwencję. Wiem, ze moj pogląd jest bardzo skrajny, ale powoli zaczyna mnie wkurzac życie wśród leni.

hmmmmm
Cytat:

taaa a jak myslisz ilu z nich poprostu któregos dnia wstało i nie miałao nic?
Cytat:
Tak samo jestesmy wolni od huraganow, trzesien ziemi, jadowitych wezy,pajakow i dzikich zwierzat.Niektore bogatsze panstwa jak maja wieksze problemy.

weze (żmija)mamy pajaki mamy trąby powietrzne mamy(najliczniej wystepuja w okolicach Kraśnika)mamay sliczne dzikie wilki przeciez!
a na dodatek mamy stado debili którzy staja sie coraz bardziej realnym zagrorzeniem tego kraju!!!!!!to nasz jeba...y rząd!!!!!!!!
i to co nam sie nie podoba to na co nie mamy wpływu bezdomni drogi policja podatli ginacy studenci to nie czasy to ci jeba...i mordochleje którym chodzi tylko o kase!!!! nic wiecej!

Stronka super... mozna sie normalnie przeniesc w caly ten swiat na chwile!! Rewelacja.....
Ja to za mloda d... bylem jak to sie dzialo ale rodzice twierdza ze ten syf co nam podawano pochlanialem z apetytem....

stronka naprawdę przyciąga...
ale najlepsze są zdjęcia...

mnie przyciągaja takie tereny. w południowo-wschodnich rejonach Bieszczad są takie miejsca. w czasie wojny ludzie byli stamtąd masowo wysiedlani i teraz stoją takie "wymarłe" wioski,przedzierasz się przez zarośla i wychodzisz na polanę,na której stoi dworek,gdzie kiedyś najbardziej "zasłużeni działacze partyjni" jeździli na polowania itd...

w te wakację chcę się wybrać w te rejony