| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
romsi BMW Friend BMW 525 E34 ostrów mazowiecka | 2004-12-20 02:46:00 niestety słabo opisałeś usterkę,ciężko cokolwiek powiedzieć.
prawdopodobnie nie pracuje na wszystkich cylindrach.sprawdz i opisz to najdokładniej jak potrafisz,wtedy może coś pomożemy. ps.niepokoi mnie ten remont silnika. |
MARCIN_RADOM BMW Member BMW E-28 525i, E34 5 ... RADOM | 2004-12-20 10:18:06
pewnie jeździ tym autem to porównanie ma. ty nie czujesz od razu kiedy cos sie dzieje z silnikiem? |
MARCIN_RADOM BMW Member BMW E-28 525i, E34 5 ... RADOM | 2004-12-21 00:13:23 to nie jest tak do końca z tym docieraniem. kiedys zalecano rzeczywiscie taki okres dotarcia. w chwili obecnej kiedy obrobka jest bardzo dokładne docieranie nie jest niezbedne.
pozdrawiam |
MARCIN_RADOM BMW Member BMW E-28 525i, E34 5 ... RADOM | 2004-12-21 04:50:27 ja miałem na myśli nowe silniki.
gdyby tak było to ileż tych aut produkowano by rocznie. |
sph BMW Friend BMW E-36 Jelenia góra | 2004-12-23 21:56:42 jeżeli tylko pierścienie i panewki to czy były progi na cylindrach , jesli tak to sprawdź teraz ciśnienie sprężania pierscienie lubią pękać na tych rantach. Czy robiłeś zawory ? po naprawie lubią siadać w gniazdach i kasować luzy (regulacja ręczna czy hydrauliczna ?) Jeżeli to ok. szukaj w zasilaniu |
toptuning BMW Member Chwilowo brak, będzi ... Bielsko-Biała | 2004-12-23 22:10:17
może jest tylko coś źle podłaczone po remoncie a nie od razu tragedia... może sonda, może... jest wiele przyczyn |
MARCIN_RADOM BMW Member BMW E-28 525i, E34 5 ... RADOM | 2004-12-24 08:37:48
to prawda. jednak sprawdzanie a docieranie to dwie różne sprawy. chyba się zgodzicie. jednak co do godzin to nie zgodze się. trwa to może kilkanaście minut. sa do tego opracowywane specjalne testy które przeprowadzane na hamowni maja na celu wykrycie ewentualnych usterek. testy długodystansowe są przeprowadzane dla kazdego nowego (nowo zaprojektowanego) silnika. kiedys jeszcze na studiach miałem okazję widziec to TU. było to niedługo po przejęciu fso przez koreańczyków i testowany był silnik 1,6 gsi. naprawde powiem wam że takiego katowania silnika jeszcze nikt z was nie widział. ja byłem przerażony, ale silnik przeszedł te testy. w politechnice rzeszowskiej miała byc przeprowadzana analiza zuzycia tego motoru. dodam jeszcze że podczas tego testu benzyna dowożona była beczkami. test trwał cos koło 300 godzin. pozdrawiam |