[126p] Przekładnia główna SB

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wymieniam przekładnie główną na nową.

Na wałku zdawczym (atak) wygrawerowana jest odchyłka wymiarowa "+1" => tzn., że odchyłka jest 1/100mm - bo coś mi się to podejrzane wydaje żeby z taką dokładnością mierzyli!

Czekam na jakieś solidne opinie bo chcę sensownie złożyć skrzynię.

To znaczy ze musisz dac dodatkowa podkładke w zaleznosci od poprzedniej wersij

He he widze ze jest czas na skrzynie. Ja od mojego baka tez skrzynie dzisiaj zlozylem tyle ze kompletnaja nie dawalem podkladek i jest w porzo

To zalezy tylko od ataku

to te slynne podkladki przy pomocy ktorych robi sie "szpere dla ubogich"

Cytat:
2004-06-28 15:06:27, ZoLt4R pisze:
to te slynne podkladki przy pomocy ktorych robi sie "szpere dla ubogich"

Podaj jakies info na ten temat. Nie slyszalem o tym. Mam jeszcze jedna skrzynie to moze sie pobawie

Nie ZoLt4R!! Takie specjalne podkładki które wkłada się pomiędzy atak a łożysko wałeczkowe. Dzięki tej podkładce (podkładkom) jak i regulacji luzu na łożyskach mechanizmy różnicowego uzyskujemy cichą i co zajważniejsze długo wieczną pracę skrzyni bądź przynajmiej łożysk

FAktycznie czas skrzyń nastał bo ja też wczoraj w nocy kumplowi robiłem Teraz chodzi jak złoto

Fajnie simon ze dziala ja juz mam zlozona tylko nie wiem czy bedzie jezdzic bo nie mam jeszcze silnika skonczonego. w soboote skladam swszystko i zobacze.
nie wiesz dlaczego przy dokrecaniu pekl mi synchronizator drugiego biegu ? to mnie najbardzie frapuje