MotoNews.pl

NEWS - Yaris i LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Po paru telefonach i rozmowach ustaliłem:
Toyota Radość testuje 3 Yarisy 1.0 z instalacja LPG.
Za ok. 1 miesiąc TMP wyda opinnię o możliwości i warunkach instalacji LPG w Yarisie.
We wszystkich tych autkach dokonano utwardzenia zaworów (podobno jakież wyżarzanie???)
Testowana instalacja to VSI PRINS - he - mam taką
Firma instalatorska to SCS z Laurowej DC - wielkie dzieki dla p. Jacka za gratisową regulację instalki.

Pozdrawiam
PS - w Radości serwisant powiedział, że za miesiąc zrobią jeszcze z 30 tyś - ciekawe jak to się ma do sprzedawanych jako "Pewne Auto" samochodów testowych z przebiegami 30-40tyś.

Ciekawa inicjatywa.
Po jakimś czasie w np. Auto-Świecie pojawi się artykuł pt. "Yaris na gazie"

Ostatnio badałem troche temat gazu w Yarisie i dowiedziałem się od pewnego instalatora instalacji LPG (działającego obok salonu Toyoty), że z tymi instalacjami PRINS Toyota ma spore problemy. Aczkolwiek są to najnowocześniejsze instalacje na naszym rynku.
Ja prawdopodobnie założę Omegas firmy LandiRenzo. Dobrze się sprawdzają w Yarisie i innych Toyotach także.

Witam panów!
Ja mam instalację Zavolli w swoim Yarisie, przejechałem na niej już blisko 36 000 km i jestem bardzo zadowolony.
Pozdrawiam

diodak76@o2.pl
gg 620901

Cytat:
2004-09-03 15:19:38, diodak76 pisze:
Witam panów!
Ja mam instalację Zavolli w swoim Yarisie, przejechałem na niej już blisko 36 000 km i jestem bardzo zadowolony.

a można prosić o jakieś bliższe dane instalacji, firmę, koszty spalanie itp.?