MotoNews.pl

Największa predkość w A

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Rozmawialem z urgiem i dowiedzialem sie, ze seryjna omega zamknal licznik (tzn. w ksiażce jest 195 kmh urg: 225kmh)z silnikiem C20NE115 konnym. Czy ktoś jeszcze zoribl cos tkaiego seryjna omega z silnikeim 2.0 ?? (tylko, że ja mam kombi)

Ja dociagnełem do 220 km/h i droga mi sie konczyła ale mysle ze bym licznik zamknał ) Ja mam troszku wiecej niz 115 KM(modyfikacje silnika)

moj caravan pokazal 215

ciekawostka :
ostatnie porownanie z radarem licznikowe 100 Kmh --> radar 88kmh

Ja również dostąpiłem zaszczytu ujrzenia wskazówki na kreseczce podpisanej "220" - na benzynce, na zasilaniu alternatywnym już tylko "200" (na A4 do wrocławia jest dużo miejsca na rozpędzanie się)

U mnie wskazowka pokazala 215 ale mialem jeszcze troche luzu jeszcze pod pedalem tylko mnie sie droga skonczyla no i mam ciut wiecej kucykow niz c20ne

U mnie wskazówka zatrzymała się na 215km/h, jadąc na gazie na benzynce nie sprawdzałem. Ale to było 2 lata temu , trzeba zrobić aktualizację wyników

[ wiadomość edytowana przez: omegafan dnia 2004-04-10 14:43:02 ]

Hmm z prędkością to jest tak. Powinna być reglamentowana. Trzeba wiedzieć gdzie i kiedy można z się nią rozkoszować. W środę akurat mijałem amatorów bardzo dużych prędkości tylko niestety nie we właściwym miejscu - na końcówce drogi Władysławowo - Hel. Tam można jechać ale nie grubiej jak 130 i zależy na jakich odcinakach ale na tym gdzie oni stanęli napewno nie można było ani nie wychodzi nic takiego. Efekt - czołówka+dwa trupy. Szacowana prędkość określona na podstawie zniszczeń obu pojazdów rząd 130-150 km/h. W związku z powyższym mam szczerą nadzieję, że wasze rekordy padły w miejscach gdzie je można osiągać.

Pozdrawiam

Ja caravanem dopialem do 240,lecz to juz bylo WARIACTWO!!!
Raz i nigdy wiecej.Predkosc ta byla rozwinieta na niemieckim autobahnie,jak sprowadzalem wraz z kolega mechanikiem moje cudo do Polski. Ogolnie to predkoscia nie ma sie co chwalic, moze byc wzniesienie,odpowiedni,lub zly wiatr (te boczne sa najgorsze i najniebezpieczniejsze) aby uzyskac wynik lepszy lub gorszy o 10%
Wazne niesamowicie jest tez ogumienie. I trzeba wiedziec,ze wskazowka licznika na linke,najbardziej dokladny daje obraz pomiaru predkosci w pionowym polozeniu,nie pamietam juz ile to jest,chyba 140 km/h. Dzis,jak juz drugi roczek jezdze oma po polskich dziurach-nie drogach,to balbym sie ponownie dokonac pomiaru wymienionego w temacie.

He he tak jak mario mówisz. W Polsce jest niewiele dróg, na których faktycznie można rozkoszować się prędkością bez obaw na jakiekolwiek niespodzianki.

Pozdrawiam

darq no oczywsie ze na a4 testowalem.Gieroy nigdzie indziej z taka predkoscia a szczegolnie na polskich drogach ech

Witam

Zamykam licznik w C20NE w dwie osoby na pokładzie 110 kg ( Zgadnijcie kto ??) i 56 kg moja Żona , na autobanie do Berlina . Co prawda trzeba się trochę rozpędzić , ale bezproblemowo da się to uczynić

Pozdrawiam
Edmund Dantes

macie dobrze z tym zamykaniem licznika, ja w żaden sposób nie mogę...

A4 czemu nie ale jak ostatnio nią jechałem czyli w sierpniu ubiegłego roku to co chwilę lewy pas wyłączony bo łatali. Ale w 5 osób ok. 300 kg bagażu i jak dobrze pamiętam ok. 196 wydusiłem aczkolwiek jescze mały luz był no i tam trochę zjazdów z górki jest czyli wynik jest obarczony błędem.

Pozdrawiam

Cytat:
2004-04-10 19:44:27, MEGA_3 pisze:
macie dobrze z tym zamykaniem licznika, ja w żaden sposób nie mogę...

Hehe ja tez jeszcze tego nie zrobilem.
Szcześciarze mają pod nosem A4 i mogą trenować!

Tak,zgadzam sie z toba.My mamy co najwyzej nasza wspaniala,zdradliwa obwodowa.Jak troche popada,to przynajmniej od mojej strony z Gdyni ,lepiej nieprzekraczac godziny 12 na zegarku. Tak ogolnie to albo sie starzeje,albo staje sie coraz bardziej lekliwy,jezeli chodzi o cisniecie gazu na maxa.Czlowiek ma juz za duzo do stracenia,a zreszta niech tak przy 240km/h strzeli wam z przodu opona.Tego wam nie zycze,a zycze milych swiat.

Mario chwytam o co Ci chodzi. Musimy się spotkać i jakąś herbatę wypić

Pozdrawiam

Dzieki,z mila checia.Po swietach pomyslimy.Herbatka,dobre,do tej pory,ja jako driver w towarzystwie nie prowadzacych,a pijacych dostawalem zawsze kubusia z marchewka i poziomka. Oki,rowniez pozdrawiam,no to do zobaczyska.

wszyscy tu pisza 200-215 itp a ja musze wam powiedziec z reka na sercu ze moim 2.0 automat 183km/h polecialem i tyle - fakt moglby wiecej ale drogi zabralo bo byla to droga Gdansk - Slupsk - nie zadna autostrada wiec leciec tam te 180 to juz adrenalinka niezla.

Moze ktos sie podzieli jak to jest z automatami?

Fakt,na nasze drogi optymalna predkosc stala to 140 -160km/h
Stan drog,stan naszych kierowcow i stan ich samochodow.Nie trzeba cisnac wiecej,jak nie ma potrzeby.Chociaz czasami nachodzi taka ochota,aby znalesc bratnia dusze na autostradzie i gonic kota do oporu.

Cytat:
2004-04-10 12:08:32, disel pisze:
moj caravan pokazal 215

ciekawostka :
ostatnie porownanie z radarem licznikowe 100 Kmh --> radar 88kmh

Dokładnie tak jest… 200 licznikowe 181 radar- test ( na szczęście )dzięki kumplowi z policji …