Zapłon raz jeszcze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
... z racji tego ze nie moge znalesc watku o zaplonie bo gdzies na stronie mi sie zawieruszyl potrzebyje w miare pilnej odpowiedzi na pytanie ... o ile zmienic kat w 1.5 DOHC ?? i czy przyspieszyc czy zmniejszyc? ... z gory dziekuje za odpowiedz

Przesuń o 3 mm. - powinno być dobrze
Z tym ,że w 1,5 przstawienie zapłonu nie da radykalnych rezulatatów.
aha, zapłon oczywiscie należy przyspieszyć

[ wiadomość edytowana przez: -JACO- dnia 2004-06-30 13:16:58 ]

Cytat:
o ile zmienic kat w 1.5 DOHC ?? i czy przyspieszyc czy zmniejszyc?

a po co chcesz to robic?? rozregulowal ci sie?? bo jak nie to tak jak napisal JACO ..bez sensu..tylko w 8v to dawalo jakies efekty

Dokładnie tak jak napisał Qbaj...

Mógł byś wpierw przybliżyć cel takowej "zmiany"?
W przeciwnym wypadku mozna sporo o zapłonie powiedzieć/ napisać

Pozdrawiam - SpeedR

tak czy siak dziekuje panom za cynkowe heheheh ale chwilowo jest mi to nie potrzebne bo sonda lambda mi strzelila .... a wlasnie ma ktos na zbyciu sonde??

a tak powazniej ile to ustrojstwo kosztuje?

pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: wolczan dnia 2004-06-30 20:55:29 ]

na allegro kosztuje 70zeta bywaja drozsze usterkiSONDA a jak to zdiagnozowales??

qbaj, nie ja a jakis spec od elektroniki, podlaczyl sie pod kompa, poskanowal i stwierdzil ze lambda niewydala, puszcza w jedna strone a ustawienia wskazuja na usterke... i jak mi jeszcze aldnie wyjasnil autko mi smiga tak jakby bylo caly czas na ssaniu, ale na ile prawda to jest to nir wiem. Zobaczymy dziaiaj sie zjawie w Jeleniej w zaprzyjaznionym warsztacie i sie dokladnie wszystkiego dowiem