Problem z wolnymi obrotami na rozgrznym silniku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Mam Poloneza 1.6 GLI na abimexie.Jak jezdze nim po miesice , postoje troche w korkach i samochod dobrze sie rozgrzeje to na gazie gubi obroty- gasnie, na benzynie jest wszystko ok.Wymieniony zostal reduktor i zawor, swiece i przewody.Co w takim wypadku zrobc?

Sprawdzić skład mieszanki na LPG, bo gasnąc może i przy zbyt ubogiej i za bogatej. Instalacja z emulatorem?

Instalacja jest z komputerkiem.Sklad mieszanki byl ustawiany,ale zastanawiam sie czy cos sie nie dzieje z tym wlasnie komputerkiem jak sie pod maska dobrze nagrzeje- co ty na to?Bo on gasnie wtedy tylko jak jest bardzo dobrze nagrzany, i sie za szybko nie jezdzi.Momentalnie po wcisnieciu sprzegla obroty szybko spadaja.

To powinno dać się wykryć na analizatorze. Tylko takim, który pokazuje tzw współczynnik lambda, czyli ilość tlenu w spalinach.

Widzisz.Tylko zeby moglo to wykryc to musze podjechac na stacje diagnostyczna w momencie jak mi sie to stanie.A dzieje sie to w najmniej oczekiwanych momentach, a nie kiedy bedzie potrzeba.

Akurat dziś walczyłem ze swoim autkiem. I właśnie na diagnostyce wymuszali mi różne warunki pracy silnika. Aż do zmęczenia. Czyli można.

MOze trzeba i jechac na ta diagnostyke.Tyle tylko ze na benzynie samochodzik dziala dobrze.Wiec tak sobie mysle ze z lambda powinno byc wszystko ok.Ale sie zobaczy.Ile u ciebie kosztuje sprawdzenie i regulacja gazu na diagnostyce?

Kompletna diagnostyka komputerowa silnika + lpg 120 zł. Ile samo lpg to nie wiem.