Dokumenty związane ze sprzedażą-kupnem auta-potrzebna pomoc.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Bardzo prosze o informacje skąd mogę ściągnąc/przepisać wszelkie dokumenty potrzebne do transakcji K-S auta. Szczególnie chodzi mi o "konkretny" wzór umowy K-S
P.S. Wogóle to jakie mają być, czy coś jeszcze oprócz umowy?
Z góry dzieki
Pozdro

www.google.pl wpisz umowa kupna sprzedaży i jest tego tyle że hejaaa.....

PS Jeśli sprzedajesz autko to proszę cie o zerwanie klubowego logo

jezeli kwota przekracza 1000zł to potzrebny jest druk PCC1 ze skarbówki

Cytat:

Jeżeli nie przekracza to tez musisz wypełnić, tyle że podadku nie będziesz musiał płacić.

jeżeli nie przekracza to nie musisz wypełniać PCC tylko dostajesz taki wniosek o zwolnienie z opłaty skarbowej (chyba, że się coś zmieniło bo jak miesiąc temu byłem załatwiać przerejestrownie to tak było), tylko na umowie muszą być NIPy.

zalezy od urzedu skarbowego w jednym trzeba wypelniac w drugim nie, i nie ma reguly ze jak nie przekracza 1000zł to nie trzeba placic, kupilem bisa za 500zł silnik lezal w czesciach w skrzynce po jablkach (wiec nie byla to jakas cena wyimaginowana) a baba wziela jakis skoroszyt i wylookala ze cena giledowa za 126bis wynosi 1400zł no i juz trzeba placic do tego 20gr karnych odsetek bo minelo 5 miesiecy od zakupu

Jak ja ostatnio kupowalem to nipow na umowie nie musialo byc. z tego co pamietam to 999zl nie podlega podatkowi a 1tys juz podlega. Dlatego zawsze wale 900zł. Jezeli ponizej 1tys walniesz to w urzedzie zaplacisz tylko chyba 15zł za znaczek i tyle. Tylko jeszcze zalezy za jaki samochod. Bo jak kupujesz np. golfa z 95r i walniesz w umowie 900zł to i tak podatek zaplacisz zgodny z iwartoscia tego samochodu wedlug ich taryfikatorow.

Dokładnie Global, a jak kupujesz np. 128 coupe, to popatrzą na ciebie jak na wariata i podadku nie zapłacisz bo takie auta nie istnieja. Przerabialem to 2 lata temu

tez to Jesion "przerabialem" tyle ze moje coupe bylo w dowodzie jako "128 specjal" i argumentacja ze specjal a sport coupe do dwie zupelnie inne wersje nadwozia niepomogla bo ....."przeciez nie mam takiej wersji w moim zeszyciku,to naaaapewno takiej nie ma"..... no i wywalczylem jedynie "128 L" od wersji Lusso.. ale pelna nazwe auta to doiero musi rzeczoznawca ustalic......buuahahaha.....

No to fajnie, Bart, każdy ma co innego w dowodzie. Mój to Fiat 128 AF Czyli trzeba paniom w zeszycikach poprawki wnieść bo już chyba żadne auto w polsce nie występuje pod pełną nazwą

a ja mam FSO Warszawa 125p, nie wiem skad sie to wsielo bo zawsze bylo FSO 125p, a kiedys ojciec mial polski fiat 125p

aha i wg dowodu rejestracyjnego wg oznaczen tej rubryki oznacza z moj samochod to :

marka: FSO
typ: Warszawa
model: 125p 1,5

[ wiadomość edytowana przez: Samael dnia 2004-07-06 10:53:29 ]

Cytat:
2004-07-06 10:51:09, Samael pisze:
a ja mam FSO Warszawa 125p, nie wiem skad sie to wsielo bo zawsze bylo FSO 125p, a kiedys ojciec mial polski fiat 125p

aha i wg dowodu rejestracyjnego wg oznaczen tej rubryki oznacza z moj samochod to :

marka: FSO
typ: Warszawa
model: 125p 1,5

Ja np. mam w dowodzie Polski Fiat 125p.
Co do Twojego przypadku to raczej "FSO Warszawa" to pełna nazwa marki chyba być powinna jeśli już, ale spróbuj tu coś zrozumieć...
BTW - dobrze, że nie piszą pełnej nazwy Fabryka Samochodów Osobowych (albo np. Bayerische Motoren Werke, Morris Garage)

-ameks- tu znajdziesz gotową umowe K-S

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Cytat:
2004-07-06 08:25:38, Grzesiek75 pisze:

A ten druk PCC1 wypelnia sie przy spisywaniu umowy? czy pozniej i skad go wziasc (z urzedu skarbowego?) bo na necie sa ale za cholere nie moge ich otworzyc

druki wezmiesz z urzedy skarbowego. wypelniasz po spisaniu umowy. potrzebujesz do tego nr NIP i podpis goscia od ktorego kupujesz na tym druku.

P.S Kostek powiedz co teraz kupujesz?