| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
szymo_n SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada Samara okolice Łodzi | 2004-06-30 20:41:58 witam wszystkich!!!
mam pytanie czym i w jaki sposob moge pomalowac zderzaki na kolor. znajomy mowil mi ze jakims "brokatem" tylko co to jest ile kosztuje. mysle ze moja wisniowa ladna bedzie fajnie wygladac ze zderzakami w kolorze, moze pomaluje jeszcze lusterka. dzieki i pozdro |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-06-30 20:47:32 Brokatem???
na plastik to jest jakis psecjalny podklad, potem lakier... skad konkretnie jestes? Bo moge dac Ci namiary na goscia, co prysnnie fachowo i dobrze. Niemniej malowania nie polecam, bo mlo paktyczne. Lekko cos otrzesz i juz do lakieru. A ja sie spokojnie rozpycham przy parkowaniu... A w Lodzi malowanie zderzakow to juz naprawde nieciekawa idea |
Huey KASIARZ BYŁA KOLOROWA SAMARK ... Gdynia | 2004-06-30 20:48:57 do pomalowania musisz użyć specjalnej farby podkładowej i lakieru do plastiku, jeślibyś momalował zwykłym to bardzo szybko zaczął by zchodzić ( mogę coś o tym powiedzieć), ja niedawno jak zakładalem nowy zderzak przedni to pomalowanie "artystyczne" kosztowało mnie ok. 100 zł. |
panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2004-06-30 23:44:14 mnie po roku zczeło odpryskiwać ale malowane było baz podkładu elastycznego ,no i w miejscu jak gość mnie stuknoł w dupe -to było pierwsze odpryski a Nubira też miała odprysk zdeżak zbierała panoni |
Golem SYMPATYCZNY GOŚĆ firmówka Kia Picanto ... Czarna Białostocka | 2004-07-01 00:00:26 Motip ma w swojej gamie kolorów juz farbe pod która nie trzeba stosowac podkładu.Kolory czarny,szary ciemny i grafit o ile mnie pamiec nie myli.Do pozostałych niesty trzeba, najlepiej podkładoszpachlowka |
Huey KASIARZ BYŁA KOLOROWA SAMARK ... Gdynia | 2004-07-01 10:53:27 Franc, moim skromnym zdaniem, "7" jak i pozostałem klasyki powinny mieć klasyczne, niemalowane, zderzaki, jakoś mi malowane zderzaki do nich nie pasują ale to jest twoje auto i zrobisz jak zechcesz. |
1Bobo SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107 `96 1.7i :) Warszawa | 2004-07-01 11:37:53 Ja tez zderzaki bede malowac... to co czarne ... na bardziej czarne |
zenuak SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Calibra Łomża | 2004-07-01 12:11:46 u mnie w Łomży jest taka Łada 2107 mażnieta calutka na bordo... zderzaki lusterka nawet klamki, o ramkach szyb nie wspominając...
do tego ma odblaski w zderzakach (ala obrysowki) no ladnie to wszystko wyglada, po wioskowemu. calosc w jednum kolorze to jak mydelniczka, dlatego klasyczna łada wedlug mnie musi miec czerń (miom skromnym zdaniem) pozdro PS: widzialem ostatnio łade kawa z mlekiem a caly dol razem z drzwiami byl ciemniejszy, tzn brazowy. wyglad naprawde fajny, ale tylko z daleka. sam myslalem kiedys aby pomalowac dach na czarno... prawdziwy "black look" |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-07-01 12:29:12
Domyślam się, ze była to 2104m ktora byla kiedys do sprzedania na allegro chyba. A co do zdrerzakow w kolorze nadwozia to w 2107,5,4 pasuja tylko i wylacznie czasne. Widziałem ostatnio kolesia, ktory mial w czerwonej 2107 zderzaki od poloneza rowniez czerwone. Nie za bardzo to wygladalo. W klasykach musza byc czarne zderzaki z idealna chromowana nakladka i wtedy tworza ten niezapomniany klimat i kontrast |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-07-01 13:02:36
potraktuj pasta do butow, poleruj. Potem plakiem, poleruj. Operacje powtarzaj do bolu - po kazdym myciu. kiedys trafilem preparat "armor all" do zderzakow (byl polysk i mat do wyboru) - to byla rewelka, choc drogie.... ale dawno tego w sprzedazy nier widzialem... a zmatowiale tylne lampy czysci sie cifem a potem najtansza pasta do zebow (najlepiej od ruskich) - tak samo chromy. a ja zastanawiam sie, czy nie machnac dolu drzwi na czarno, na rowno z linia zderzakow - ale to dopiero, jak sie ruda posunie.... ALe jak znam siebie, to kupie wteduy nowe drzwi i znow cale auto polakieruje |
MUSEL SYMPATYCZNY GOŚĆ fiat 126/Astra rzeszów | 2004-07-01 13:42:03 zgadzam sie do kalsyka tylko czarne zderzaki widziałem pare modeli 5 i7 z zderzakami w kolorze nadwozia niewygladalo to zle ,ale czarne wyglądaja lepiej .Pozatym jesli chodzi o malowanie mój znajomy malował zderzaki w maluchu zwyklym sprejem po wczesniejszym wyczyszczeniu benzyną i juz z 2 lata bez zadnych odprysków sie trzyma i ładnie wygląda |
1Bobo SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107 `96 1.7i :) Warszawa | 2004-07-01 14:07:26 probowalem to zrobic ta "kiwi" czy cos ale w plynie to nie wyszlo najlepiej ale wlasnie wiem ze sa jakies syfy cos na ksztalt tych nablyszczajacych do opon... |
panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2004-07-01 21:14:58 jak na mój gust klasykowi morzna kolory jedynie podkreślić (odświrzyć ) całe malowane nie wyglądają fajnie w mojej poprzedniej pomalowałem i szybko zmywałem wyglądało nie zaciekawie . jeśli chcecia urzywać czernideł w spreju to pianka jest fajne ale jak wszystkie tego typu żeczy krótko trwałe ja wzmacniałem kolor farbą akrylową po nałożeniu dużej ilości nadmiar zebrałem szmatka i trzymało przez pare miesięcy
panoni |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-07-01 23:28:45
moze byc ten do kokpitu. A pasta najlepiej czeni ta twarda, ktora trzeba dlugo i wytrwale wcierac i polerowac. i nie zdziw sie, zderzak bedzie matowy. Ale za jakis czas prysnij go NAJPODLEJSZYM sprajem do deski, takim lepkim, mocno nablyszczajacym, potem wetrzyj toto. Jak sie przykurzy umyj i juz mozna dac na to plaka, albo cos w tym stylu. i nie dawajcie sie nabrac na czernidla. To pasta do butow, tylko gorszej jakosci. |
arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2004-07-05 13:23:01 hmm adas ja miałem czernidło ijak sie posmarowało ze 2 razy to juz slicznie było czarno czarno i jeszcze raz czarno ale ja tez bym sobie zderzaczki wymienił najlepiej na jakies o innym bardziej sportowym wygladzie |