| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
little-turpe TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Kombi Limerick (irl) a tak to Gdansk | 2005-04-13 00:22:13 Witam po dluzszej niobecnosci!
Niedlugo mam nadzieje, ze czeka mnie zakup mojej wlasnej toyotki. oczywiscie wybor padl na sprawdzona juz carinke e. ale mam kilka dylematow... otoz w zaistnialej sytuacji (pobyt w irlandii=brak dostepu do gazu) najlepszym wyborem zdaje sie byc diesel. a jesli diesel to najlepiej TD - czyli po 96 roku (po modernizacji). ale pytanie brzmi - czy po 96 roku robili jeszcze kombi w japonii? czy juz wszystko szlo z anglii? jedna mam na oku - chyba z tego co pamietam to 97 rok, kombi - ale jest z anglii. no i zastanawiam sie, jesli by sie okazalo ze juz powyzej 95/96 nie robili w japonii, to czy lepszym rozwiazaniem nie byloby wziecie kombi z 94-95 roku z silnikiem 1.6? co Wy na to? |
little-turpe TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Kombi Limerick (irl) a tak to Gdansk | 2005-04-13 00:44:41
dzieki za blyskawiczna odpowiedz... ale sprecyzuje pytanko - chodzi o to czy JEST SZANSA na zdobycie carinki z japonii po 96 roku, czy po prostu mam sobie darowac szukanie
bo o tamtej wiem ze jest na 100% z anglii (wlasnie po VIN-ie) |
CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2005-04-13 00:47:27 http://www.toyotaclub.hg.pl/modele.htm
z tego co wiem to po 96 praktycznie nie ma szans dostania Cari z japoni :/ niestety juz od 94-95 zaczęto produkować Cari w UK, a szkoda ![]() |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2005-04-13 00:50:41
Oj, little-turpe... niedawno pisałem o tym dokładnie... wystarczy poszukać. Ale znaj moje dobre serce... Odpowiedź brzmi: NIE. Ostatnie japońskie Cariny E kombi były wypuszczone w styczniu 1996. Pozdro. |
little-turpe TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Kombi Limerick (irl) a tak to Gdansk | 2005-04-13 01:08:58 dziekuje za wyrozumialosc (jak zwykle )
no to niefajnie
czyli pozostaje teraz ciezszy wybor - czy brac ~95 benzynke 1.6 kombi czy jednak diesla z anglii (>96)? |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2005-04-13 01:11:09 Odpowiedź jest prosta: brać 2.0 <95
Pozdro. |
CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2005-04-13 01:12:24
jedyna słuszan odpowiedź, 1.6 bedzie za słabe a spalanie nie bedzie dużo wieksze jesli bedziesz jeździł średniodynamicznie ![]() |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-04-13 07:41:21 Poszukaj Japońskiej z silnikiem 2.0 To jest dobre rozwiązanie.
Pozdro. |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2005-04-13 09:15:25 A co ty na Corollke 2.0 XLD fajny diselek, w Polsce praktycznie ciezki do dostania ale za granica...Czy koniecznie musi byc Carina ? |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2005-04-13 12:11:18 Zaraz, zaraz... little-turpe, przecież Ty miałeś Carinkę kombika. Rozstałeś się z nią, czy kupujesz drugą, czy zmieniasz ?
Pozdro. |
little-turpe TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Kombi Limerick (irl) a tak to Gdansk | 2005-04-13 17:41:20 brawo brawo... jest juz jedna carinka kombi w rodzinie (JT oczywiscie ) - ale brata jest (znaczy on za nia placil-co nie przeszkadzalo mi z niej dosc czesto korzystac), no ale po przeprowadzce za granice niestety samochodzik zostal w polsce
teraz czas kupic swojego. no a carinka sie sprawdzila - mimo, ze z silnikiem 1.6 i gazem, to i tak daje rade - wiec sie zastanawiam czy na pewno jest sens szukac 2.0, bo duzo wiecej jest ogloszen z 1.6 (tylko pewnie to te zlopiace olej ).
za 3 tygodnie urlopik = przyjezdzam do polski i mam zamiar wrocic juz samochodzikie ![]() |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-04-13 17:50:21 Pewnie że jest sens sukać 2.0 przynajmniej oleju mniej rzłopie ale nie tylko.
Pozdro. |
little-turpe TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Kombi Limerick (irl) a tak to Gdansk | 2005-04-17 19:02:36 no i udalo sie cos w miare odpowiedniego znalezc (co prawda z gazem, no ale to az tak bardzo nie bedzie przeszkadzac chyba - na szcezscie w kole umieszczone).
http://allegro.pl/show_item.php?item=47906244 tylko najwiekszy problem w tym ze samochod jest w w-wie
co prawda brat umowil sie juz z facetem na wtorek, no ale wiadomo... nie ma zaprzyjaznionych serwiswo, ani znawcow... wiec nie bedzie mozna zbyt dobrze go przejrzec :/ moze cos ciekawego po opisie i fotkach powecie o nim - jak la mnie to wydaje sie ze cos nie tak jest z prawym tylem - tak jakby odstepy miedzy blachami byly inne i kolor tez... ale to moze tylko wina jakosci fotki i kompresji... (mam nadzieje )
a mzoe ktos kto sie zna i mieszka w w-wie by byl tak mily i rzucil na nia okiem? bylbym zooobowiazany
albo jaki warsztat polecacie, zeby zrobic jakis przegladzic przed zakupem? |
CzapCzap T E L E T U B I Ś | 2005-04-17 20:25:15 Lewy tyl wyglada troche jasniej, moze jest to wina zdjecia ale nie przekonasz sie dopoki jej nie zobaczysz na zywo . Ogolnie samochod wyglada na zadbany, troche spory przebieg, ciekawe ile ma zrobione na gazie . Pozdro |
little-turpe TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Kombi Limerick (irl) a tak to Gdansk | 2005-04-17 20:43:39 samocod podobnoe nietluczony - ma tylko lekko - zarysowany prawy zderzak.
instalacja gazowa w kole z 99 roku - on jest drugim wlascicielem w polsce a instalacje zakladal poprzedni (czyli on sie za dlugo samochodem nie nacieszyl...)
no niestety - ja przekonam sie i tak dopiero w maju jak przyjade do polski i samochod juz bedzie czekac na mnie ![]() |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-04-17 22:01:26 Słuchaj nie ma problemu abyś zajechał z klientem do naszego warsztatu popatrzy się tu i tam i zobaczymy co i jak.
Jesteśmy w Ożarowie Maz. Pn-Pt 8-16-17 Jak będziesz zainteresowany daj znać na priva to się dogadamy. Pozdro. |
little-turpe TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Kombi Limerick (irl) a tak to Gdansk | 2005-04-20 16:50:11 a co Towarzystwo sadzi o tym autku:
subaru legacy 2.0 kombi wyglada ladnie, w srodku jak nowe (przynajmniej na zdjeciu ), dobrze wyposazone, przebieg nie za duzy.. spelnia wszystkie moje wymagania.
tylk onie moge znalec nigdzie zadnych 'zyciowych' informacji o legacy z tego czasu. czy bylo roione w japonii, osiagi, ile pali, jakie ma slabe strony itp... :/ samochodzik musze kupic na dniach a odpowiadajacej mi carinki nigdzie jak nie bylo tak nie ma ![]() |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-04-20 18:52:42 Witaj.
Ogólnie o Subaru nie mam złego zdania ale klamoty dosyć drogie. Kumpel ma impreze i nie narzeka ale wiesz....... Więcej nie wiem więc nie powiem! Pozdro. |
CzapCzap T E L E T U B I Ś | 2005-04-20 19:08:50 6 cylindrowe Subarki lubia duzo palic, nie wiem jak sie to tyczy 2.0 |