Jak to jest z tym 50km/h????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Weszlismy do tej całej Unii i wkońcu mamy to 50km/h w terenie zabudowanym czy nie?? Bo tak sobie jeżdże standardowo jak zawsze ale chciałbym być pewien z jaką prędkościa przelatywać koło fotoradaru??

Zdaje mi sie ze jest ta 50. Ale mozesz byc spokojny bo fotoradary lapia tych co przekraczaja conajmnij o 20km/h predkosc bo inaczej im sie to nie oplaca.

50 a 60 to granica błędy prędkościomierza w aucie. Nie wierze zeby przez obnizenie do 50 liczba wypadkow malała znacząco

A jak zaczniemy pchac to wogóle nie bedzie kolizji

Wszystko fajnie, szkoda tylko, ze 95% polskich dróg przebiega przez teren zabudowany

a prawda to ze weszlo ze w nocy jest normalnie 60km/h bo taka wersja tez miala byc jak tak to ciekawe o ktorej sie ta noc zaczyna?? bardzo mi sie to nie podoba ja jechalam 20km/h i sie rozwalilam wiec nie wiem czy to obnizenie cos da!

[ wiadomość edytowana przez: kamila85 dnia 2004-05-03 14:03:11 ]

jak jade poza miastem to zwalniam do 100 w terenie zabudowanym, w mieście jakoś mnie to nigdy nie ruszało (jak dla mnie 140 po miescie to nie jest nic niezwykłęgo (oczywiście na trasach szybkiego ruchu))

Jak pisza w dziesiejszym AŚ, na terenie zabudowanym obowiazuje ograniczenie do 50 km/h w dzien i 60 km/h w nocy tj. od 22 do 5.

uppssss... a ja ostatnio kolo fotoradaru prawie 80km/h przelecialem miejmy nadzieje ze nie bedzie konsekwencji...

ale wy z tymi ograniczeniami poważnie??
paranoja jakaś, po co robić podzial na dzień/noc.
załużmy że koncert sie kończy o 22 czy 23 i ludzie wychodzą (kilka setek ludzi) a tu wolno 60 no bez jaj qurcze w jakim my kraju żyjemy,debilizm...

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Tak to jest w 100% prawda!! Polska to jest inny kraj i chyba jedyny w swoim rodzaju żeby zrobić podział na prędkość nocną i dzienną!! Skandal!! Może jeszcze niech wprowadzą przepis że w godzinach 0.00-1.00 nie bedzie ograniczeń to bedzie można się pościgać legalnie!! A to by mi pasowało!!!

Co do fotoradaru to kiedyś jechałem w Warszawie na terenie zabudowanym jakieś 140 km/h. Po jakimś czasie do firmy przyszła fotka i pisemko żeby się stawić i zapłacić... Fotka czarno-biała, doskonale widać tablicę rejestracyjną, ale światło tak się odbiło że ni hu nie widać kto siedzi w środku - na moją korzyść - firma chcąc niechcąc musiała zapłacić 1000 zł (bo to samochód służbowy) i dostała ostrzeżenie !

A słyszeliście może o takim pewnym sposobie na fotoradar: aby pomalować lakierem do włosów tablice rejestracyjną pojazdu i to ma dać efekt odbicia światła taki że będzie niemożliwe jej odczytanie. Co o tym myślicie?? A może ktoś już to praktykował??

Słyszałem o tym ale ciekawe czy działa??

No napewno sie bedzie sztywno trzymac

Ciekawe jednak nie posiadam funduszy na testy

Może mi żonka pożyczy to przetestję o ile to działa na czarne blachy

a moze poprostu odkrecic rejstracje i jezdzic bez tylko ja polozyc na desce rozdzielczej i jak bedzie fotoradar to tak ja miec ulozone aby jej nie bylo widac a przy kontroli powiedziec ze ktos chcial ukrasc i srubki zawinol i nie zdazyles - las przykrecic

Dopuszczalna prędkość w terenie zabudowanym ma wynosić 60 km na godzinę przez całą dobę - postanowił Senat.

Wczesniej Sejm uchwalił, że dopuszczalna prędkość w terenie zabudowanym ma wynosić 50 km na godzinę w dzień i 60 km w nocy.

Senat przyjął w piątek poprawkę, która znosi te przepisy.
To oznacza, że zachowane zostaną obecne przepisy, zgodnie z którymi dopuszczalna prędkość w terenie zabudowanym wynosi 60 km/h przez całą dobę.

A przed chwilą w Faktach w TVN powiedzieli że:
50 km/h w godzinach 5" - 22"
60 km/h w godzinach 22" - 5"

spoko ja stwierdzilem ze tak czy inaczej jezdze szybciej niz 60 po miescie - jak sie da bo czasem to bym chcial jak w tirach polowki biegów wiec tylko bedzie trzeba uwazac na radarki i na kontrolke oczywiscie od paliwa / lpg