| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2004-07-24 11:47:08
Oj Jaco Jaco... Przed podlaczeniem do netu MUSISZ zainstalowac antywirusa, inaczej klops... Ja uzywam Nortona Natyvira i jest ok, nie mam zadnych swinstew, firewalla nie uzywam. Wirusy sa teraz takie sprytne, ze nie musisz sciagac zainfekowanego pliku, wirus instalujac sie u kogos na kompie zaczyna automatycznie rozsylac sie do losowo wybranych kompuerow (badz skanuje - nie pamietam), potem instaluje sie u Ciebie i tak dalej i dalej. Nic nie musisz robic Wiec najpierw Antywirus, potem WundowsUpdate i bedzie dobrze. Teraz musisz sie tylko pozbyc wszystkich smieci z komputera |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2004-07-24 11:48:36
Nie orientuje sie jak to jest w neostradzie - tp daje zewnetrzne adresy? |
Jacek_Mad Espero 1.5 eLPeGi Radom | 2004-07-24 12:27:10 Witam pierwsza podstawowa sprawa.
Przed wpieciem do netu: 1. trzeba miec dobrego antyvira - Norton lub Kasperski 2. firewall wlaczony (dotyczy win2000 i Xp), wbrew pozorom ICF windowsowy terz jest dobry 3. zainstalowane servicepacki (do w2000 - sp4 a do xp sp1, ale juz chyba wychodzi drugi) 4. sciagniete wszystkie latki z windows update 5. Opera lub inna przegladarka zamiast windowsowego explorera bo to jest syf i nawet przy wszystkich latkach ma duzoooo dziur. A tpsa z neostrada daje zewnetrzne IP tylko ze dynamiczne. pozdrawiam |
profil-usunięty Member Klubu Espero | 2004-07-24 16:18:07 Ja osobiście mam cały czas włączoną opcję autoprotect i startup with Winows. |
cezariusz Klubowy Weteran AUDI A6 Lublin | 2004-07-24 16:43:25 ja tez mam wlaczone te opcje
niestety trzeba dorzucic troche ramu to w koncu jaco bedziesz mial GG w domu bedzie cie mozna live op...... |
plump Espero 1,8 CD + LPG Kraków | 2004-07-25 10:58:45 no to czekam jak do mnie zagadasz na GG Oczywiście po powrocie z USTKI, czyli za 2 tyg |
piotr-ek | 2004-07-26 06:46:37 No to będziemy mieli dość kol.JACO!
PS. Nie mów, że codziennie myjesz złomiaka-esperaka. Lakier wytrzesz. |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2004-07-26 07:14:01
Nieeeeee, co to to nie Ja ostatnio myłem z miesiąc temu albo jeszcze wcześniej (juz nawet nie pamietam), tyle ,że chciałem porównać moją obsesję nie obciążania zasobów kompa do obsesji np. Bartka w sprawie mycia samochodu
[ wiadomość edytowana przez: -JACO- dnia 2004-07-26 07:16:31 ] |
piotr-ek | 2004-07-26 07:28:35
Niech spojrzę na swój komp... w pasku zadań 9 aplikacji, ciągłe połączenie chyba z 15 serwerami, podłączony tel.komórkowy, 3x IE, oczywiście NAV... czego mi jeszcze brakuje... jeszcze film mogę obejrzeć, a to zwykły optimus 1,6 MHz, 512 RAM. I wszystko to działa już od miesiąca (od miesiąca nie był wyłączany), tak, że nie przejmuj się. |
Raku Daewoo Espero 1.5 GLX Jastrzębie Zdrój | 2004-07-30 16:36:29 Z firewall-i polecam Secuties Personal Firewall prosty w obsłudze po polsku i nie pożera pamięci kompa a swoje zadania spełnia bardzo dobrze |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2004-08-01 06:23:00 No i długo się nie nacieszyłem Odpaliłem po raz kolejny Neostradkę, coś tam sobie grzebałem, a tu nagle SRUUUU, komp się zrestartował, za chwilę ponownie i ponownie. Nie można nic odpalić. Nawet Mój Komputer odpala się kiedy chce. Masakra, nawet nie mogę odpalić NAV Tak się wkurzyłem ,że chciałem złomiakiem o ścianę rzucić. Dziś trochę mi lepiej , więc uruchomie go w trybie awaryjnym i będę kombinował dalej. Jak myślicie co to może być???? Jakiś nowy robal, którego nie wykrył NAV???? |
Piter20 (M) A3 WRC | 2004-08-01 07:19:04 Można ciut prościej: www.mks.com.pl - ściągnąć remover do sassera, uruchomić skaner on-line i w miedzyczasie wejsc na www.iss.net . Program zwie się BlackICE i oprócz typowego firewalla zabezpiecza przed cichym uruchamianiem nowych aplikacji(przed instalacją wyczyść dokładnie kompa). |
Mihty 2.0 I-VTEC Kraków | 2004-08-01 13:07:16 Oj tak, NAV to podstawa... nie wylaczaj opcji "autoprotect". NIech bedzie ciagle wlaczona. Mozesz (jesli chcesz) wlaczyc auto-uaktualnienie. Jesli nie, to co jakis czas (co kilka dni) sciagnij sobie nowa baze wirusow. Ja tak robie i jest OK A co do pożeranej mocy komputera... NAV nie jest az taki straszny (albo po prostu moj komp tego nie odczuwa =>P4 3,2GHz 768MB |