Przewody WN

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Duzo razy był poruszany ten wątek ale szukałem w archiwum i nie znalazlem tego co chce wiedziec.
Co ile powinno sie wymieniać przewody WN? wiem ze nie da sie pewnie tak dokladnie i jednoznacznie powiedziec ale tak mniej wiecej. Mam 1.8 gaz, 74kkm i na gazie juz 60kkm,przewody są oryginalne, swiece ostanio zmienialem (iskry) przy 30kkm (wiem wiem ze trzeba duzo czesciej na gazie ale jakos tak dobrze chodziło wszystko to nie chcialem psuc ) Do tej pory wszystko chodzilo super, ostatnio jednak lekko mi strzeliło i pomyślalem ze to znak kupiłem nowe świece i teraz sie zastanawiam czy wymienić przewody czy nie??? co myślicie o tym??? a jesli tak to jakie?? (w archiwum wszyscy pisali o przewodach do 1.5 do 1.8 nikt nic nie wspominal)

pozdrawiam
golob

Możesz wymienić przewody jak strzela to juz jakaś oznaka sprawdź czy kable nie maja przebicia najlepiej jak jest ciemno otwórz maske i zobaczysz czy widac jakis przeskok iskry ja używam kabli z firmy Janmor kosztuja ok 85zł i zakładam je już ktoryś raz z kolei i jestem z nich zadowolony

Tylko, że fabryczne są najlepsze! Wymień świece na ngk lub denso i lataj dalej!
Pozdr. P.

74 tyś km i w tym 60 tyś. na gasssie to już najwyższy czas na wymianę kabli WN, no chyba , że czekasz na "złoty strzał" , czyli klepanie maski, nowa puszka filtra powietrza itp. i nic Ci tu nie pomoże grzybek antywybuchowy.
Kup Janmory za ok. 80 zł. i wymieniaj co 60 tyś km.

Co do świec, to nie ma lepszych (w tym zakresie cenowym) niż NGK Vline.
Dobrą, tanią alternatywą są też Iskry

Cytat:
2004-07-03 09:12:45, -JACO- pisze:
74 tyś km i w tym 60 tyś. na gasssie to już najwyższy czas na wymianę kabli WN, no chyba , że czekasz na "złoty strzał" , czyli klepanie maski, nowa puszka filtra powietrza itp...

Ja mam 112tys, ale w tym tylko 12 na gazie i caly czas oryginalne kable WN. Do tego od 12tys polskie iskry. Nic nie strzela!

Cytat:
2004-07-03 10:07:49, QLogic pisze:
Cytat:
2004-07-03 09:12:45, -JACO- pisze:
74 tyś km i w tym 60 tyś. na gasssie to już najwyższy czas na wymianę kabli WN, no chyba , że czekasz na "złoty strzał" , czyli klepanie maski, nowa puszka filtra powietrza itp...

Ja mam 112tys, ale w tym tylko 12 na gazie i caly czas oryginalne kable WN. Do tego od 12tys polskie iskry. Nic nie strzela!

To teraz czekam na Twój wątek pt.:
"Gasss mi strzelił, czy może mi ktoś załatwic tanią maskę?"
To stanie sie już nebawem , ale "Twój dzień, to Twoja woda"

Cytat:

Wow!!!! Szekspir jaki, czy co...????

ja wymieniam co 30 tysięcy razem ze świecami. świece NGK, przewody Sentech (komplet tych przewodów jest tańszy od kompletu świec-wiec nie ma co oszczędzać)

Cytat:
2004-07-03 10:25:09, -JACO- pisze:

To teraz czekam na Twój wątek pt.:
"Gasss mi strzelił, czy może mi ktoś załatwic tanią maskę?"

Pozyjemy, zobaczymy