Przestroga !!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Maluch poprostu nie wyglada

Ostatnio podczas przegladania stron internetowych znalazlem bardzo bulwersujacy temat zwiazany z wypadkiem w Krotoszynie reszta w linku:

Dołączajcie jeżeli możecie jakieś linki związane z wypadkami 126p..

A to było we Wrocku:

Cytat:

Wszyscy wiedza ze maluch jest bardzo bezpieczny przeciez strefa kontrolowanego zgniotu konczy sie na silniku a nawet ciut za nim moze lepiej nie ogladaj takich zdjec bo przestaniesz tym jezdzic

[*][*][*][*]

Moj 126bis po rundce z peugeot boxer:

Cytat:
2004-07-09 23:35:53, Twarog pisze:
Wszyscy wiedza ze maluch jest bardzo bezpieczny przeciez strefa kontrolowanego zgniotu konczy sie na silniku a nawet ciut za nim moze lepiej nie ogladaj takich zdjec bo przestaniesz tym jezdzic

[*][*][*][*]

Dokładnie! To tyra... o takich rzeczach sie nie myśli... trzeba uważać, ale sie nie tyrać
Zginąć można przechodząć przez przejście...

Witam !!!
tu sie zgodze z Sajmonem !! zginac mozna w najmiej oczekiwanym momencie wiec nie ma co o tym myslec tylko cieszyc sie ze jest jak jest !!!! i nei zawsze pomoze super fura

POZDRAWIAM

nie ma znaczenia czym jedziesz tylko jak jedziesz!! dlatego mnie jazda malcem nie przeraza poki ufam sobie i swoim, jakims tam badz co badz umiejetnosciom... przede wszystkim jednak trzeba sie nastawic do jazdy tak jakby kazdy w ruchu byl dla nas wrogiem i sie na nas czail... mi taka zasada mocno ograniczonego, a wlasciwie braku, zaufania ocalila pare razy woz i zdrowie. jak to mi zawsze powtarzal ojciec: co drugi na cmentarzu mial pierwszenstwo przejazdu...

Dokładnie tak!! To, że mam klatkę to też nie znaczy, że jestem bezpieczny. Wiele osób uważa, że mając autko z klatką to można cuda na kiju wyczyniać. A tak wcale nie jest bo strefa zgniotu wrazie czego to i tak może na silniku się skończyć

Klatka, szeli (zwykłe pasy) włączone światła mają gromny wpływ na nasze pezpieczeństwo. Ale faktem jest ze w malcu....... mało jest miejsca na przeżycie.

Krzyh00 nie zgadzam się z tobą. Czym byś nie jeździł i jakbyś nie jeździł masz większe szanse w np. DFie niz w swoim malcu. Miałem kiedyś malca i jak nim jeździłem na codzień to mi się to wydawało że maleć, no auto jak auto. Nie siedziałem w malcu pół roku. Wsiadłem wczoraj do malca kolegi, i się zdziwiłem, jak okna nie otworzysz to nie masz co z ręką zrobić. Jest wąskao, ciasno, w razie wypatku cienko po prostu!!!!!!!!!

To ja troche optymistyczniej. Byłem swiadkiem zderzenia 126p i opla astry 2. Bylo to zderzenie "lewa lampa w lewą lampe". Maluch stracił tylko przednią maske a opel wygladal jak maluchy ponizej ...
Jakim cudem? Otoz opel w jakis dziwny sposob uzyl malucha jako odskoczni i koziolkowal kilkadziesiąt metrow...

witam a powiedzcie mi czy ten koles z tego malca żółtego przeżył czy go znacie?

koleś z żółtego malucha przeżył =) Miał złamaną kość udową i inne ogólne potłuczenia.
Wiem, bo czytałem to na stronie, z której pochodzą te zdjęcia.
Koleś miał mega fuxa.

Cytat:
2004-07-10 09:48:03, rafalmaxi pisze:
witam a powiedzcie mi czy ten koles z tego malca żółtego przeżył czy go znacie?

Pamietam jak pierwszy raz zobaczylem te zdjecia... powiem wam szczerze, ze bardzo chcialem zeby ten koles przezyl. Mialem nawet pytac kogos ale wtedy nie wiedzialem kogo...
Mial facet szczescie i bardzo mnie to cieszy...

Ja tez kiedys z cala moja rodzina mialem szczescie - duuuzo szczesicia - maluch tez nie wygladał a ci co widzieli wypadek mowili, ze nikt nie wyjdzie zywy.

Odciesneło sie to na mojej psychice bardzo i na trasie jezdze jak "ciota" i wcale sie tego nie wstydze.

Lepiej wyjechac 2 godz wczesniej niz jechac 20 km/h szybciej

Cytat:
2004-07-10 09:54:10, czeczun pisze:
koleś z żółtego malucha przeżył =) Miał złamaną kość udową i inne ogólne potłuczenia.
Wiem, bo czytałem to na stronie, z której pochodzą te zdjęcia.
Koleś miał mega fuxa.

A ja slyszlalem wersje ze sie scigal z innym maluchem (czerwonym) tamtemu sie udalo, a temu niestety nie. Prawda?

ale widze ten jelcz elvisa z pierwszej fotki tez daje rade

Tak a prpo to ja miałem um kszlem dla porównania elegantem i flem.
Na zederzaku plastik pekał zderzak..... 45 zł.
Na chromie takie samo bum i 500 zł - bo chrom wgina niestety pas przedni .....

A co do wypadków to pamietam daaaawno temu jak wujek kupił sobie kszla - dostał przydział w 89ym.....
No i jazda w 3 osoby ...... Lato słonce nagle deszcz zawiało - opony były do dupy i rów.....
I teraz uwaga - w rowie była nieskoszona ogromna trawa ......
uciekło troche oleju z silnika i spaliło zarówke kierunku ......
Zero wgniecen itp - jaki mcudem pojecie nie mam ale kszel boka załapał....

Mam pare fajnych historii ale głównie ze Starem w roli głównej i jazda w magicznych latach gdy miałem 4 - 6 lat ...

Klik tutaj...

Cytat:
2004-07-10 22:02:22, CZUCZU pisze:
Tak a prpo to ja miałem um kszlem dla porównania elegantem i flem.
Na zederzaku plastik pekał zderzak..... 45 zł.
Na chromie takie samo bum i 500 zł - bo chrom wgina niestety pas przedni .....

Moim zdaniem te zderzaki w elegancie to najwiekszy szajs jaki moze byc...jechalem sobie kiedys i patrz pies wybiegl na droge...zwolnilem do 60kmh i uciekl ale zanim wyskoczyl nastepny(pewnie suka miala cieczke) i trzask pies byl to maly kundelek odbil sie ode mnie i wlecial pod zuka
myslalem ze nic sie nie stalo i jak sie potem zatrzymalem zobaczylem ze zderzak jest caly-wyskoczyl z zapinek bocznych i wgniotl mi pol przedniego pasa!malutki piesek narobil tyle szkod...co to ma byc za zderzak ktory zamiast sie rozwalic rozwala pol przodu no ipsa jeszcze na dodatek;(
EDIT:
WRZUCE JESZCZE KANCIAK NA FUTRZAKACH

[ wiadomość edytowana przez: kabul dnia 2004-07-10 23:31:53 ]

Cytat:
2004-07-09 23:35:53, Twarog pisze:
Cytat:

[*][*][*][*]

napewno ma lepsza od cinkola

[ wiadomość edytowana przez: marcinzabrze dnia 2004-07-11 12:48:06 ]

hehe to jest fajne, ciekawe czy wiezli jakiegos klienta