"CHECK" w BMW 318

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy kontrolka "Check" powinna zapalić się po właczeniu zapłonu razem z innymi kontrolkami czy w chwili awarii?

Powinna się włączać po uruchomieniu zapłonu, wtedy naciskasz przycisk przy check controlu u góry i powinna zniknąć.

u mnie w e-28 mozna nacisnąć check u góry pod lusterkiem, jednak ja naciskam pedał hamulca. pomarańczowa lamka gaśnie wtedy. chodzi o test szczelności ukladu hydraulicznego. pozdrawiam

Tak bo jak nie naciśniesz na hamulec to dalej się będzie świecić lampka u góry, że niby coś z hamulcami. Zapomniałem wspomnieć.

właśnie.

siema

to nie jest test szczelności układu chamulcowego (bo niby jak by to miało być sprawdzane???)
to jest kontrola świateł STOPU

jak ktoś nie wierzy to niech ustawi kluczyk na zapłon i sięgnie do włącznika świateł stop pod pedałem hamulaca, CHECK zgaśnie a kontroli szczelności nie było

pozdro

masz rację to test światła stopu.
Cytat:
(bo niby jak by to miało być sprawdzane???)

u mnie jest dwa czujniki ciśnienia w układzie hamulcowym, więc było by jak to sprawdzić. w związku z tym pytanie: do czego służą dwa czujniki ciśnienia w układzie hamulcowym. oba są nad zasobnikiem (metalową, czarną kulą)? u mnie są i hamulce i sprzęgło zasilane z pompy wspomagania kierownicy.
pozdrawiam