MotoNews.pl

Aktualnie najlepsze rozwiązania 2 generacja

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Jakie są na chwile obecną (zakładam że to się zmienia w czasie wraz z wypustem na rynek nowych rozwiązań) najlepsze rozwiązania LPG 2 generacji? Przejrzałem forum - parę miesięcy temu Bingo nie miało najlepszych notowań, w tej chwili większość instalatorów poleca właśnie Bingo - podejrzewam że od tego czasu przeszło ewolucję może ludziska nauczyli się je ustawiać. Chciałem coś zamontować do Avensis 1,8 '98 i jak na razie jestem zdecydowany na 2 generację. Co sądzicie o układzie OMVL i Bingo?
PZDR
Z

Cześć ;0
U mnie też większość monterów zakłada Bingo, Bingo-S lub AL-700.
Mówi się , że Bingo zostało zbudowane na sprawdzonym AL-700, z tym, że unowocześnione, np. pełne wskazanie poziomu gazu(które u mnie o dziwo działa nieźle). Miałem wybór, wybrałem Bingo i.....nie żałuję jak na razie - działa super, nie czuję żadnej straty na mocy a elastyka jest zdecydowanie lepsza

A co to za bingo?? Pierwsze słysze

Bingo - sterowanie do gazu made in Poland.
http://www.kme.com.pl/gaz.html
Instalatorzy namawiają właśnie na ten model. Ale wolę zapytać na forum czy ktoś ma jakieś doświadczenia (dobre i złe).
I oczywiście pytanie nieustające - OMVL - dobre to?
Gdzie się plasuje w rankingu z Landi, BRC, Elpig itp. ?

Ranking i miejsce w nim zajmowane niewiele ci dadzą jeżeli założysz instalację z 1 miejsca u gazownika z drugiej ligi.
Wiele się mówi i słyszy o problemach z instalacjami Landi, BRC czy Lovato a to przecięż "pierwsze miejsca" . Załóż najtańszą instalację(oczywiście z pełną elektroniką) u najlepszego montera - najlepsza rada. Przecięż do tych instalacji firmowych często osprzęt typu - reduktor, mikser, wielozawór czy elektrozawór dostarczają jedni i ci sami producenci, np. w AG i w Zavoli i w Autronic jest ten sam reduktor Tomasetto, różniący się naklejką na obudowie. A wielozawory to w wielu przypadkach Tomasetto