MotoNews.pl
2 [125p] Ma ktoś patent na sprawdzenie sprężyn??!!?? (55087/0) - NT

[125p] Ma ktoś patent na sprawdzenie sprężyn??!!??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
hello.
Ma ktoś z Was może patent na sprawdzenie stanu sprężyn??
Wydaje mi się, że auto siedzi z jednej strony z przodu, ale tak jakby czasem siedział a czasem nie...
Dzieki!!

no wlasnie ja mam tez takie wrazenie ze zauto jest przechylone po stronie kierowcy,

a wie ktos ile kosztuja nowe sprezyny zawieszenia? i czy wystarcza nowe standardowe czy kupic od trucka? planuje w przyszlosci zapodac DOHC a one sa chyba ciezsze od zwyklego 115C

nowe sa strasznie drogie,jedna kosztuje cos kolo 70 zeta chyba.kup na szrocie z zuka,obetnij ze 3 zwoje i wszystko bedzie ok.

nowe podobno 60zł/szt do 125p

eee 70zł za sztuke to nie tak duzo, jak juz robic to na nowych, tym bardziej ze nie zamierzam nic skracac

Cytat:
2004-07-05 22:14:33, Azazel_20 pisze:
nowe podobno 60zł/szt do 125p

do Fiata/Pn są średnio po 45-53zł/szt. zależnie od twardości...
a do trucka - średnio ok.50-58zł/szt (tu już niezależnie od twardości tylko od sklepu...)

aha. ale sprawdzić się nieda????
ps tak na marginesie niewie ktoś ile kosztuje WATA SZKLANA??

nowe kosztuja 40zł/ sztuka
a trzeba robic zbieznosc po wymianie sprezyn w zawieszeniu??

co z tą zbieżnością to nie jestem pewien...np. po wymianie waczaczy by się przydało ale po wymianie sprężyn..hmm jeśłi to bedą inne spręzyny np. twardsze to auto jednak bedzi einaczej stało więc chyba jednak by sie przydało. ale to też nie od razu tylko po jakimś czasie..nie wiem.. 100km-1000km.. żeby się zdoążyły ułożyc/dopasować.. przynajmniej ja bym tak zrobił

a co do sparwdzenia, to narazie wymyslilem jeden sposób!! najpierw za pomocą poziomicy należy sprawdzić równość pdołoża na jakim stoi autko i potem mierzyć odstępy karoserii od opony itd itp Jak sądzicie może to być dobrym rozwiązaniem???????